Wczoraj grałem (a raczej próbowałem grać) w DIRTY 3 Poniżej przedstawiam krótką ocenę tej "GRY".
Grafika (jedynie co mi się podobało) to 8+ Przyzwoita, kolorowa i ładna...
Dźwięk...hmm..niewiele w nim jest poza rykiem silnika i odgłosami..słabo 6+
Grywalność (praktycznie nie ma) Co przyciąga jedynie do gry to dość "ciekawe" trasy rajdowe i ładnie zrobione. Zachowanie a raczej model jazdy - T R A G I C Z N Y - przyprawia o zawrót i ból głowy, to jakaś kpina. Widok z tyłu i poruszanie się kamery jest bezsensowne i okropnie sztywne, chaotyczne. Z maski w sumie może być. Wszelki ustawienia zachowania samochodu nic nie dają..samochód porusza się sztywno i jak wspomniałem, nie do opanowania... kilka tysięcy lat świetlnych w porównaniu do dawnych PRAWDZIWYCH Collinów!
Nie jestem w stanie grać w tą pseudo rajdówkę. Model jazdy zniszczył tą gę. Brak klimatu...gry nie polecił bym nawet amatorom jakichkolwiek wyścigów - SZKODA SIĘ DENERWOWAĆ i szarpać nerwów. A więc ocena grywalności to max 3
Ogólna ocena: 4/10 Gra nie warta niczego. Mogę dodać, że wolałbym kupić dobrą zapiekankę niż tą grę i wydawac tyle kasy....wyzysk i brak czegokolwiek w tej "grze". NIE POLECAM !
Ocena ta to tylko za nawet ładną grafikę...ale... tylko ładną...i trasy rajdowe.
- - - - - - - - - - - - - - -
HALO 4
Nie ukrywam...bo za czasów HALO 1 i 2 byłem fanem tej serii
Bardzo się zawiodłem na HALO 4
Poza grafiką, która jest naprawdę ładna niewiele jest. Klimat ograniczony do minimum. Grę przeszedłem na siłę bo chciałem skończyć. Jedynie co nasuwa mi się na myśl kiedy grałem to: nudy, ból głowy..poddenerwowanie i pytanie w myślach siebie samego - kiedy sie skończy ta gra - samo strzelanie...brak bosów..dziwaczne duże bronie, które pluja a nie strzelają..nowe stworki..tez nie ciekawe. Końcówka gry tak nudna i powtarzająca się, że chciało by się rzucić padem. Piękna grafika jedynie spowodowała, że ukończyłem te część i może poniekąd klimat dawnych części - TYLE. Gra nudna, nic się w niej ciekawego nie dzieje. Czy polecam ją...TAK...może sobie "popykać".
Grafika: 9 - Mile jestem tym zaskoczony
Dźwięk: 8+
Grywalność: 7
Ogólnie: 7 +
Piękna grafika...ale grywalność już nie ta co dawniej Głównie przez nowych przeciwników, dziwacznych i nudnych..nowe pukawki...Może było kilka ciekawszych momentów w grze ale to zostawiam ocenę innym.
No...taka jest prawda..nie oszukujmy się. Gra ma cieszyć, być przyjemna, a nie denerwować się itd. Nie można się w ocenie gier patyczkować i na siłę ulepszać i podwyższać ocenę.