Kyokushinnmam - głupoty opowiadasz Ty i nie wprowadzaj ludzi w błąd.
Po pierwsze - Crysis 3 jest robiony równolegle na wszystkie platformy, a kwestia PC polega na tym, że pod względem technicznym ma to być stress test dla najbardziej wydajnych konfiguracji, jeśli zapragniesz zagrać w ustawieniach najwyższych. Cevat Yerli już nie raz o tym mówił, o wyciskaniu 7 potów z PC i tym podobne. Jego wypowiedź co do konsol i C3 była ostatnio i stwierdził, że wycisnęli wszystko co się da z obecnej generacji. Poprzednio wspominał też o tym, że gra jest gotowa na nowa generację. Wiesz, że dzwonią ale nie wiesz dokładnie gdzie.
Po drugie - Crysis 2 na konsolach odstawał ZNACZNIE od tego co można było zobaczyć na PC. Faktem jest, że początkowo różnica nie była koloslana, ale po updacie gry i wprowadzeniu wszystkich ficzerów DX11 i tekstur w wysokiej rozdzielczości wersje konsolowe wyglądają sporo gorzej. Druga sprawa jest taka, że C1 wydany później graficznie prezentuje sie miejscami gorzej niż C2, a przecież gra ma swoje lata i nadal graficznie zachwyca na PC. Pod względem skomplikowania i technicznych niuansów w wizualiach jedynka wyprzedza dwójkę i powie Ci to każdy, który o grafice komputerowej wie nieco więcej niż "co to jest 720p i aliasing".
I po trzecie - po Twoim nicku mający naleciałości czysto nippońskie i wypowiedzi, stwierdzam, że szkoda z Tobą dyskutować. Typowy przykład zaopatrzonego w najwyższy model klapek na oczach "profesjonalny gracz console-only". Człowieku - nie gardzę żadną konsolą, mam zarówno XO i PS3. Jednak nie sposób nie zauważyć w wielu wypadkach znacznej przewagi PC nad konsolami. Szczególnie w kwestiach technicznych i wizualiach. Nie potrafisz/nie chcesz się z tym pogodzić? Twoja brocha. Jeśli mam wybór wolę wybrać lepiej dopracowany i wyglądający produkt i dlatego PC w odpowiedniej konfiguracji jest najlepszą platforma dla Crysisa 3. Podobni jest z Battlefieldem 3. Zauważ też, że napisałem "jak gra będzie tego godna". Nic nie przesądzam, ale po tym trailerze od razu widać, że taka jakość grafiki to już końcówka tej generacji konsol. Nie mówię, że gra na XO czy PS3 będzie wyglądała źle - ale na PC z pewnością wyglądać będzie lepiej - jak to ma miejsce w każdej z poprzednich części.
Dlatego zamiast kazać komuś pukać się w głowę puknij się w swoją. To nie boli za bardzo, a może coś się przestawi tam w środku i przejrzysz na oczy.