Technologiczny potwór? Chyba otwór
Nawet jakbym co do potwora się zgodził to do takiego co siedzi w jaskini zamknięty tytanowymi drzwiami z malutkim otworkiem dzięki któremu może patrzeć jak reszta mniejszych potworków się bawi. Jednak strażnik owych drzwi nie potrafi otworzyć bo jest zbyt lewy, mimo tego, że monstrum nakarmił dość solidnie ba nawet otworek zrobił.
Teraz na poważnie co nie gra w wizualiach U4:
- ultra paćka
- hiper ziarno
- mega smużenie w jaśniejszych etapach z dużą ilością ostrych obiektów np. trawy (zakupicie tv z HDR to będziecie wiedzieli o czym mówię)
- etap pościgowy z jeepem to poziom motorstorm plus (kiedy to było? 2007rok) akurat ogrywam to mam porównanie
- wyraźnie gorsze modele podczas gameplayu, włosy to dramat (takie samo dno jak w rozgrywce z G4) serio kredką lepiej bym to narysował
- tragiczna geometria owoców (wyżej)
- brak jakichkolwiek zachwytów nad oświetleniem w tej grze (coś tam raz tylko zaświeciło w dżungli)
- woda poziom gorzej od U3
- kiepski deszcz
- stonowana kolorystyka, ale to raczej wina obrazu
- błoto hehe miał być zachwyt a wyszło tak sobie, zwykła giera z pieca U4 jedzie jak chce (bodajże Spintires)
- dramatyczne ząbkowate cienie
- ilość szczegółów na drugim planie czasami wręcz jest na żenującym poziomie (patrz wyżej), mam im dorysować czy co?
- śnieg bez fizyki ala U2 (generacje im się pomyliły)
- jaskiniowe levele poziom Knacka (w sumie większość leveli to takie kartonowe pudła)
- niesamowicie rozmyta postać przy celowaniu o czym pisałem wczoraj, wygląda jak zmarszczony papier oblany wypraną z barw farbą (niech się uczą jak takie coś się robi np. od Metala 5)
- animacja rozpryskujących się kropel podczas chodzenia po wodzie ma max 5fps
Tego jest jeszcze więcej, ale nie mam już konsoli ani gry by posprawdzać jeszcze bardziej. W sumie to i dobrze bo po co się znów wkur**ać.
Nadzieje mam jeszcze w Pro, że coś poprawili.
Ogólnie wizualnie jak dla mnie na chwile obecną wybór jest prosty BB>U4.
To tak jakby spośród powiedzmy dwóch kremówek wybrać tą wokół której nie latają muchy
Nogi Dogi lecą w kulki i takie są fakty Panowie.
To już nie ta sama klasa co przy U3.
Nie ma czego bronić bo będzie jeszcze gorzej.