(....)
Kolejny godny ex dla niebieskich.
Nie rób sobie żartów. Przecież ta gra ukazała się kilkanaście lat temu na PS Drugą. Następnie wydano wersję HD na PS Trzy, a teraz znowu odświeżają kolejny raz to samo.
Później się dziwić skąd tyle tych eksów, jak co druga gra to kotlet - Raczet i Klank,
Wipeout, Trylogia Krasza, Jakuza i tak dalej....
Niech wszystko z poprzednich Graj Stacji przeniosą, to dopiero będzie błękitne niebo.
Ale trylogię Kz bym przygarnął.
Poza tym, TLG to piękna gra, unikalne podejście do grafiki, które widać nie każdy potrafi docenić
(....)
Przyjaciel, który jest po stronie Sony (zdecydowanie, ale też to rozsądny, inteligenty facet, a nie byle fanboj, który obraża innych za odmienią opinię) stwierdził, że to dramat graficzny, który jak gra z poprzedniego PS wygląda - a włączyłem kombo 4k + Pro, bo na zwykłej w kinowych doświadczeniach byłoby gorzej.
Ja jednak próbowałem TLG bronić nieco, bo jednak stylistyka, to jak Trico jest przedstawiony, no i gra ma momenty - m.in. końcówka i popis HDR, walące się ruiny.
Niemniej podobnie z
Nioh było - "ale wiesz, dobrze wygląda i trzyma fHD+60 k/s, no, prawie".
Machnął ręką na to i stwierdził, że jak tak mają w 2017r eksy na Pro wyglądać, to cieszy się, że przy PS4 został i że piękna gra, to przykładowo Raczet i Klank.
Trudno się, pomimo bardzo surowej opinii, nie zgodzić z tym co powiedział.