Jak zwykle rozchodzi się o to co kto woli. Kilka dni temu zastanawiałem się, czy nie kupić od razu X1, bo nadarzyła się taka możliwość. Gdy jednak zacząłem zastanawiać się, czy naprawdę jest mi w tej chwili potrzebny, doszedłem do wniosku, że nie. Mając PS4 raczej wszystkie multiplatformy (lub zdecydowana większość) będę kupował na nią. Z gier dostępnych obecnie żaden ex MS mnie nie interesuje - DS3 zaskakuje mnie popularnością, jaką cieszy się wśród graczy, Forza wypada blado na tle konkurencji (GT6, ale także poprzednia Forza), a Ryse to wielka wtopa (nie zdziwię się, jeśli Crytek nie wejdzie już więcej we współpracę z MS). Do tego zdałem sobie sprawę, że nawet nie miałbym gdzie postawić samej konsoli, plus Kinecta (zasilacz gdzieś tam by się wcisnął między kablami ;P). Zdaję jednak sobie sprawę z tego, że kogoś może kręcić DS3, lub może być ciekawy Ryse. A co do przyszłości - jeśli MS znowu nie zacznie sypać kasą na gry, to tych tytułów na wyłączność (do tego wartych uwagi) będzie niewiele.
Należy jednak pamiętać, że nie samymi exclusivami konsole żyją, a tych tytułó jest trochę na jedną i drugą platformę, plus indyki.