Grałem niemal wszystkie od początku zxpektrum, Amigi itp. Być może część ominałem Ale nie zgodze się do końca by Wiedźmin był już ewolucją..dla mnie to na razie nowa jakość grafiki Ale ewolucji jeszcze nie ma. Poniekąd zgadzam się z Tobą ale tylko w połowie. Zobaczymy jak wyjdzie Uncharted nowy..wtedy sie wypowiemy więcej na temat ewolucji w nowych grach dot. grafiki.
Nie rozumiem co napisałeś. Ewolucja to poprawienie tego co już jest, rozwinięcie. "Nowa jakość" to duży skok, większy niż ewolucja. Także Wiedźmin nie jest jeszcze ewolucją, ale jest już nową jakością?
Patrzę na screeny z W2 i nowej jakości nie widzę. Jest ładniej, lepsze tekstury, oświetlenie, więcej obiektów, dalszy zasięg widzenia. Nie jest to jednak nic nowego i raczej taka będzie ta generacja. Poza tym mówimy o materiałach, które nie prezentują tego co dostaniemy gdy gra się ukaże. Może będzie blisko (i na to bym stawiał), pewnie nawet przeciętny gracz nie zauważy różnicy. Wątpię jednak żeby było aż tak dobrze. Tym bardziej, że jeśli dotrzymają zapowiedzi (o co może być trudno zważywszy na premierę w 2014), to mają ogromny świat, który muszą wypełnić na takim samym poziomie, jak te kilka scenek.
Zmieniając temat - Carmack uważa, że jeszcze sporo można wycisnąć z PS3 i X360:
http://www.playstationgang.com/carmack-believes-ps3-has-a-lot-of-undiscovered-potential/