Generalnie chodzi o to że jak ktoś chce pokazać grę w najgorszy możliwy sposób to nawet z tych najładniejszych można zrobić gierkę z androida
Sam uważam U4 i DC za jedne z topowych gier jeśli chodzi o oprawe. I właśnie dlatego właśnie je wybrałem żeby pokazać że do każdej gry można się doj*ebać w taki sam sposób jak koledzy zrobili wcześniej z BB i FM7.
Wiadomo ze jakbyśmy chcieli przedstawić faktyczny stan rzeczy to wystarczyło by wrzucić takie cos:
Ale wtedy wypadałoby konkurencję pokazać w ten sam sposób :
I moim zdaniem jest dobrze. Biorąc pod uwagę że gra chodzi na słabym sprzęcie, w betonowym 1080p/60fps ze zmiennymi warunkami atmosferycznymi to nawet bardzo dobrze.
Prawda jest taka, że na każdej generacji i w każdej grze da się takie kwiatki znaleźć, tylko co z tego? Liczy się efekt końcowy.
Ależ oczywiście, że tak. Spędziłem z Dc kilkadziesiąt godzin i w okolicy swojej premiery można było z całą pewnością stwierdzić, ze to najlepiej prezentująca się gra wyścigowa na konsolach (szczególnie, gdy dodali opady atmosferyczne, które efekciarstwo podbiły), nawet pomimo tych trzydziestu k/s (przynajmniej stałych).
Sporo zdjęć zrobiłem w tej grze i można ją przedstawić tak:
Jak i tak:
Tylko wiadomo jak to na GO jest. Wejdziesz do tematu Dc i praktycznie każdy z wypowiadających się grał w nią i wie jak wygląda. Wchodzisz do tematu FM, a tam najwięcej wypowiadają się osoby, które jej na oczy nie widziały.
Nie ma się jednak co przejmować, wiadomo nie od dzisiaj, ze niektórzy mają alergię na słowo "Forza".
W 2016r. gdy grałem w
Uncharted4 oraz
Raczeta i Klanka byłem wręcz zdumiony co oni za magię na PS4 przedstawili i na co to całe Pro skoro w ciągu raptem kilku tygodni gracze otrzymali dwie gry, które zasługują na 10/10 za grafikę.
Następnie tak mnie zachwyciła
Godrizon III Tutaj często gra wyglądała jak Dc, a nawet lepiej, ale przecież hula na słabszym technologicznie sprzęcie, dodatkowo oferuje otwarty świat.
Jasne, że PCMR oferuje bardziej zaawansowane technicznie gry, ale Xbox One S kosztuje mniej niż tysiąc zł. Na PC za taką kwotę takiej jakości nie otrzymamy.
A co to dopiero będzie na Xbox One X