Dokładnie POK. Te gry są wyróżnione w materiale i trudno się temu dziwić.
Godrizon 4 to bodaj najpiękniejsze wyścigi jakie powstały na tej generacji.
Odyseja jest prześliczna. Przygodom Kratosa można spokojnie 10/10 wystawić - szczególnie jeżeli bierzemy stosunek jakość - cena konsoli na, której hula. Zatem lista sprawiedliwa i rzetelna.
Co do wyróżnień 2k17 Mnichu (bo nikt nie powiedział, że podium musi mieć koniecznie trzy stopnie) to tylko przytoczyłem wybór najpiękniejszej dwójki wg DF.
Oczywiście, że Zeldini (biorąc pod uwagę to co Słicz oferuje) szczególnie w wersji przenośnej jak najbardziej zasługuje na wyróżnienie wśród najpiękniejszych, bo gra robi nieprawdopodobne wrażenie.
Jeżeli chodzi o inne cudnie wyglądające gry z 2017r. to wymieniłbym tutaj:
Forza Mororsport 7To niebywałe ile wycisnęli z One(S) kosztującego ok tysiąc zł. Taka jakość grafiki i to przy rzadkim na konsoli kombo fHD+60 k/s
Jak już wspomniałem, grałem kilkadziesiąt godzin w wersję na One S, następnie kupiłem One X i tutaj jeszcze lepiej wykonane samochody mnie przywitały i natywne 4k. Coś pięknego. Jasne, ma słabsze momenty (jak większość gier), ale pod względem całości wypada wybitnie.
Gdy grałem później w GTS, to aż zał mi było PS4. Ot, lepiej wykonane samochody, przyjemniejszy w odbiorze pit stop i tyle. Smutne trasy, niższa rozdziałka o skromnej zawartości na kilka(nascie) godzin maks nie wspomnę. No, ale jak na dzień dobry w Forzie wita nas:
Nieprawdopodobna arena zmagań.
Będąc przy wyścigach warto wyróżnić PC Drugie szczególnie w wersji na blachę, ale dzięki temu, że mocniejsze konsole mamy, to nie ma tej parodii, co w jedynce, że symulacja traci ponad 1/4 swoich klatek na zakrętach, choć niektórzy potrafili użytkowników przekonywać, że jest stabilnie
Choć oczywiście brawa dla PS4 i bazwoego One, że się starały.
Kolejna imponująca wizualnie gra to:
Wolfestein II.
Ogromne wrażenie robi tu zwłaszcza wersja na One X, która tuż obok RDR II jest jedna z największych różnic w stosunku do Pro. Ogrywałem z przyjemnością wręcz nie dowierzając ile osiągnięto na sprzęcie za nieco ponad dwa tys. Wersja na PCMR rzecz jasna ponad wszystkim, ale to oczywistość. Jednak należy tu pamiętać, że sam procesor może kosztować więcej niż konsola więc ....
Battlefront IIWedług wielu najpiękniejsza gra 2017r. Faktycznie piękna to gra, która nawet dzisiaj robi ogromne wrażenie - obecnie do kupienia na PSN cyfrowa wersja za nieco ponad Kazimierza, więc warto się zapoznać, kto sposobności nie miał. Może nie jest to najlepsza gra, ale za taką cenę....
Przynajmniej można się kilkanaście godzin pobawić i popodziwiać widoki.
CuphedMożna dać tu dodatek do
Uncharted, Wildlands (PC ver.), ale to przygody nader sympatycznego duetu warte są wyróżnienia w tym segmencie. Szczególnie, że wzorem
Ori/Hollow Knight będzie się woooolno starzeć, a wyglądały i wyglądają nadal wprost bajecznie.
W każdym razie dla mnie najpiękniejszą grą 2017r. był zdecydowanie (z całym szacunkiem należnym
Horizon Zero Dawn) były przygody Bayeka.
A naj, naj w ub.r. i najprawdopodobniej najpiękniejszą grą tej generacji w ogóle jest wg mnie: