Tak jeszcze wrzuce:
VS
No i jeszcze Uncharted:
Bardzo ładnie pokazane jak nasze dzisiejsze zaznaczmy konsole odstają od Turbo PCta. Dodam tylko, że w U3 jest mega tekstura, gdzie lepszej nawet w C3 nie znajdziesz KKRT, ale to już z mojej strony offtop na temat tekstur, ale dawno o nich nie gadałem
.
Z drugiej strony producentów tytanów też nieźle dupę ściska bo jadą po PS4 jak diabli, nie znajac do końca nawet jej specyfikacji.
Z PS3site, możliwe że już to było.
Tony Tamasi udzielił bowiem wywiadu redakcji serwisu TechRadar i porównał procesor tej konsoli do tych, jakie napędzają... komputery z niższej półki:
W porównaniu z komputerami PC, specyfikacja PS4 znajduje się w pobliżu procesorów z niższej półki, podczas gdy układ graficzny prezentuje raczej średnią klasę.
Tamasi nie omieszkał także wskazać wyższości PC-tów nad konsolami i... zwrócił uwagę na zamkniętą architekturę tych drugich:
Jeśli PlayStation 4 zadebiutuje w grudniu, będzie oferować jedynie połowę z tego, co ma do zaoferowania GTX680, które zadebiutowało w marcu 2012, a zatem ponad rok temu.
Jeżeli historia pozwala na przewidywanie przyszłości, podczas gdy konsole nowej generacji będą mocniejsze od obecnych, bardzo szybko zostaną wyprzedzone pod względem osiągnięć przez PC-ty.
Po części wyjaśnia to także, dlaczego nVidia ostatecznie nie zdecydowała się na wsparcie zarówno Sony, jak i Microsoftu. Jak jakiś czas temu zdradził w wywiadzie dla serwisu Gamespot:
Jestem pewien, że miały miejsce jakieś negocjacje. (...) doszliśmy jednak do wniosku, że nie wejdziemy to w zamian za cenę, jaką Ci goście chcieli nam zapłacić.