Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1225856 razy)

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #13600 dnia: Grudnia 31, 2007, 09:35:08 am »
Hmm, wlasnie na GT pojawily nominacje na najlepsza gre na PS3 http://www.gametrailers.com/player/29284.html

Zgadnijcie co zostalo nominowane?
Warhawk? Nie! Uncharted? Nie! Motorstorm? Nie. Unreal Tournament? Nie...
Za to mamy Obliviona, Orange Boxa, COD 4, Ratcheta i Rock band ...

:O Widać żart ich się trzyma pod koniec roku. Jak na razie to tylko IGN poważnie podszedł do sprawy.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #13601 dnia: Grudnia 31, 2007, 09:59:59 am »
Hmm, wlasnie na GT pojawily nominacje na najlepsza gre na PS3 http://www.gametrailers.com/player/29284.html

Zgadnijcie co zostalo nominowane?
Warhawk? Nie! Uncharted? Nie! Motorstorm? Nie. Unreal Tournament? Nie...
Za to mamy Obliviona, Orange Boxa, COD 4, Ratcheta i Rock band ...

:O Widać żart ich się trzyma pod koniec roku. Jak na razie to tylko IGN poważnie podszedł do sprawy.
Żenujące, że nie wzięli pod uwagę najlepszych gier, tylko multiplatformówki. Ale kto by się tam przejmował.  :cool:

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #13602 dnia: Grudnia 31, 2007, 13:26:15 pm »
Sprawdźcie to wideo, świetne podsumowanie nagród przyznanych przez GT  :lol:
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/153083.html

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #13603 dnia: Grudnia 31, 2007, 13:38:28 pm »
Ogladalem juz to wychwalali Halo 3 i tryby rozgrywki w nim zawarte ,a ja mam pytanie ile szuterow ma takie same i jeszcze pan z GT mowil ,ze U:DF nie wniosl powiewu swiezosci ,ze to wszystko bylo , a Halo 3 sie pytam czym sie rozni od 1,2 czesci nie liczac grafiki .Obiektywnie mowiac to Halo 3 jest najbarzdiej przereklamowana gra kilku ostatnich lat :cool:.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #13604 dnia: Grudnia 31, 2007, 13:41:25 pm »
Sprawdź więc w słowniku znaczenie słowa obiektywność.

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #13605 dnia: Grudnia 31, 2007, 13:44:26 pm »
Prawda jest taka ze takowe slowo nie istnieje ... wszystko ale to wszystko oceniamy subiektywnie z ta roznica, ze czasami robimy to w mniejszym a czasami w wiekszym stopniu ...
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13606 dnia: Grudnia 31, 2007, 13:46:48 pm »
Wiesz Halo 3 moglo zostac gra "najpopularniejsza" ,ale jesli chodzi o szutery to Bajoszok i COD4 sa lepszymi szutarami i tyle .I na zakonczenie na Hameryce caly swiat sie nie konczy.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #13607 dnia: Grudnia 31, 2007, 14:02:37 pm »
Co do Halo 3 : widzialem, gralem moje wrazenia - smiech na sali  :lol: sorry no ale ta gra jak dla mnie to jest smieszna.

CoD 4 prezentuje o niebo lepszy poziom grywalnosci itd... Halo 3 tak jak inni pisali to nic nowego jak tylko lepsza grafa ktora i tak jest taka sobie.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #13608 dnia: Grudnia 31, 2007, 14:22:39 pm »
Halo 3 z tego co się orientuję to gra na X360, a nie na PS3. Trzymajcie się tematu.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13609 dnia: Grudnia 31, 2007, 14:38:19 pm »
Super!  :smile: Kontynuacja Jade Empire  w drodze. Gra dawała radę!
http://blogs.mercurynews.com/aei/2007/12/a_small_but_interesting_scoop_jade_empire_2_is_coming.html
Co prawda na bank wychodzi na XO ale że Bioware jest teraz częścią EA więc najpewniej pojawi się też na PS3. 

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13610 dnia: Grudnia 31, 2007, 14:39:44 pm »
Sprawdźcie to wideo, świetne podsumowanie nagród przyznanych przez GT  :lol:
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/153083.html

Najpiękniejszy samobój w sieci jaki widziałem. Największe ośmieszenie roku i nagroda za dziwkę roku dla GT. Piękny kop w same jaja sprawiło sobie GT i ten filmik obnaża to doskonale.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13611 dnia: Grudnia 31, 2007, 14:41:59 pm »
Dlaczego Anonimowy dostaje bany a najbardziej zaślepiony fanboj na forum dalej pajacuje tego nie rozumiem. MarcePan, nie możesz znieść że jakaś strona internetowa ma swoje zdanie odmienne od Twojego? Wrzuć na luz. Mi się pominięcie niektórych gier tez bardzo nie podoba w takich zestawieniach i mam tez pajacować?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2007, 14:45:22 pm wysłana przez Leenk »

Sora

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #13612 dnia: Grudnia 31, 2007, 14:45:19 pm »
marcepan niedlugo skoncza ci sie strony i magazyny ktore nie sa skorumpowane... :)

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13613 dnia: Grudnia 31, 2007, 14:52:19 pm »
Tu masz inną listę z next-gen.biz. Imho, też dobra, profesjonalna strona - Uncharted jest chyba wyżej niż Mass Effect i Halo 3. Pociesz się.  :cool:
http://www.next-gen.biz/index.php?option=com_content&task=view&id=8357&Itemid=2
Opublikowane: Grudzień 31, 2007, 14:48:25
Dobra, sorry H3 jest wyżej. Ale Mass Effect "przegrał" z Ratchetem i Uncharted i jakoś nikt nie robi o to hałasu.  :???:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13614 dnia: Grudnia 31, 2007, 14:53:40 pm »
Dlaczego Anonimowy dostaje bany a najbardziej zaślepiony fanboj na forum dalej pajacuje tego nie rozumiem. MarcePan, nie możesz znieść że jakaś strona internetowa ma swoje zdanie odmienne od Twojego? Wrzuć na luz. Mi się pominięcie niektórych gier tez bardzo nie podoba w takich zestawieniach i mam tez pajacować?

Fanboju weź oglądnij ten filmik a dopiero potem się wypowiadaj. Klapki na oczach Ci przysłoniły fakt że w recenzji Uncharted, która miała miejsce po zrecenzowaniu COD4 padają słowa iż Uncharted jest najpiękniejszą grą jaka do tej pory ukazała się na konsolach next-gen a potem w nagrodach za rok 2007 to COD4 zbiera wyróżnienie za Best Graphics? Przecież to jawne oszczerstwo i zaprzeczanie samemu sobie przez GT.

Ale widocznie Ty tego nie widzisz. To samo Sora. Panowie może czas w końcu zdjąć te klapki z oczu.

Także tutaj nie chodzi o to jak wysoko jest Uncharted i czy w ogóle jest tylko o sam fakt że nagle GT dostało rozdwojenia jaźni i przyznaje totalnie wyciągnięte z d..y nagrody. Zresztą cały net wrze od tych ich ośmieszających nagród. No ale jest paru wyrzutków, którzy nie widzą tu nic dziwnego.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2007, 14:55:50 pm wysłana przez MarcePan »

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13615 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:01:31 pm »
Obejrzałem uważnie. "Argumenty" kompletnie z kosmosu a jak na koniec zadeklarował że nie jest wcale fanbojem to prawie popłakałem się ze śmiechu. MarcePan, prezent na New Year. Tu jest jedna z nieskorumpowanych, w pełni niezależnych i profesjonalnych stron - Ratchet -11/10, Bioshock - 2/10, Mario Galaxy - 1/10.  http://www.sonydefenseforce.com/
Jeżeli to już jest Twoja strona startowa to sorry za chybiony prezent.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13616 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:10:51 pm »
Obejrzałem uważnie. "Argumenty" kompletnie z kosmosu...

Podaj mi jeden argument, który na tym filmiku jest z kosmosu i podważ go. Czekam!

PS. Fajne stronki masz w ULUBIONYCH. Musi Ci się na prawdę nudzić skoro łazisz po tego typu serwisach. W sumie to wyjaśnia Twoje zaślepienie.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2007, 15:13:01 pm wysłana przez MarcePan »

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #13617 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:12:35 pm »
Mam Wam przyznać po kolejnym ostrzeżeniu, albo banie w sylwestra?

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13618 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:14:00 pm »

Za co Zielarz? Dyskusja tyczy się filmiku ośmieszającego GT, który przedstawia śmieszność nagród dla gier roku na PS3. Wszystko w temacie.

Buzu

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #13619 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:17:53 pm »
Super!  :smile: Kontynuacja Jade Empire  w drodze. Gra dawała radę!
http://blogs.mercurynews.com/aei/2007/12/a_small_but_interesting_scoop_jade_empire_2_is_coming.html
Co prawda na bank wychodzi na XO ale że Bioware jest teraz częścią EA więc najpewniej pojawi się też na PS3. 

Dla mnie Jade Empire to byl chyba najwiekszy growy zawod jaki kiedykolwiek przezylem. Nawet nudne i slabe Fable mnie tak nie rozczarowalo. IMO JE to najgorsze co kiedykolwiek zrobilo Bioware i dla mnie niegrywalny crap.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #13620 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:23:12 pm »

Za co Zielarz? Dyskusja tyczy się filmiku ośmieszającego GT, który przedstawia śmieszność nagród dla gier roku na PS3. Wszystko w temacie.

Chodzi między innymi o sposób waszej dyskusji. Czuję także, że szybko może to się przerodzić w kilka stron przepychanek i postów nie na temat.

mapi

• Pionier
  • *
  • PERSONA NON GRATA
« Odpowiedź #13621 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:32:47 pm »
troche z innej beczki ale ważne pytanie:  wie ktoś może co z nowym PES-em 2008 na PSP? kiedy wyjdzie? bo na internecie pisze że gra wyszła 30 listopada, a w sklepach nigdzie jej nie ma, przynajmniej u mnie w Katowicach. A bardzo czekam na tą gierke...
GKS KATOWICE - POZYTYWNIE PIERDOLNIĘCI

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13622 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:36:07 pm »

Chodzi między innymi o sposób waszej dyskusji. Czuję także, że szybko może to się przerodzić w kilka stron przepychanek i postów nie na temat.

No fakt czasem człowieka ponosi i napisze się coś za dużo.

Ja teraz czekam tylko na odpowiedź Leenk'a odnośnie argumentów z kosmosu i chętnie się dowiem, które zawarte w filmiku argumenty on podważy. Czekam z wielką niecierpliwością.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #13623 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:48:17 pm »
Podaj mi jeden argument, który na tym filmiku jest z kosmosu i podważ go. Czekam!

To mogę ja? Dziękuję.
Argument, ze GT przepowiada PS3 nieciekawa przyszłość, ponieważ umieściło na końcu filmiku o największym zawodzie 2007 roku tekst z gry "It's only a beginning" (czy jakoś tak - sens zachowany). Nic innego, jak czysta, idiotyczna nadinterpretacja.

Poza tym, czy dla ciebie każda strona, która nie zgadza się z twoimi przekonaniami, nie wychwala pod niebiosa hitów na PS3 i ma może dość kontrowersyjne opinie, to od razu "dziwka" i skorumpowane gówno? GameSpot - przekupiony (o dziwo, gdy podało, ze AC ma lepszy framerate na PS3 niż na XO to już nie było przekupione); IGN - przekupione (gdy podało, że Uncharted jest grą roku na PS3, to juz nie jest przekupione); GT - przekupione. Co jeszcze wymyślisz?

Odnośnie tego, czemu Uncharted nie zdobyło nagrody za najlepszą grafikę - gdybyś przysłuchał się uważnie w filmiku z nagrodami za Best Graphics, to byś wiedział. Ale lepiej oczywiście pomachać szabelką i powykrzykiwać "GT to dziwka, która się ośmieszyła". Dla twojej wiadomości, przy ogłoszaniu wyniku lektor wręcz powiedział (ze słuchu, więc pewnie są błędy, ale ogólny sens zachowany) "Faktycznie, w każdej z nominowanej grze są momenty, które wyglądają dużo lepiej, niż przeciętna scena w COD4. Ale Modern Warfare oszołomiło nas wizualnie, ponieważ stanowi doskonałą równowagę pomiędzy technologią, a artystycznym geniuszem."
Nieważne, czy się z tym zgadzasz, czy nie, nie można mówić tutaj o jakimkolwiek "dziwkarstwie", gdyż GT przyznało, że są ładniejsze gry, ale to CoD4 zrobiło na nich najwieksze wrażenie pod względem grafiki, a to są nagrody wystawione przez nich.

Nie mówiac już o tym, że sam autor tego filmiku napisał (w podpisie, pod filmikiem - gdybyś przeoczył), żeby nie brać filmiku na poważnie.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2007, 16:06:45 pm wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Sora

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #13624 dnia: Grudnia 31, 2007, 15:52:51 pm »
zawsze chcialem to zrobic  !! MARCEPAN !! DLA CIEBIE !!
Booom !!! Headshot !!! :)

jak wyzej wspomniano obejrzyj te nagrody i z odrobina znajomosci jezyka angielskiego moze zrozumiesz.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13625 dnia: Grudnia 31, 2007, 16:16:49 pm »
Mr_Zombie to jak wytłumaczysz fakt że w recenzji Uncharted pada zdanie iż jest ZDECYDOWANIE NAJLADNIEJSZA GRA NA KONSOLE OBECNEJ GENERACJI. Zdanie to poprzedzone jest stwierdzeniem iż wielu czekało na grę która wyraźnie odgrodzi poziom graficzny X0 i PS3 i to właśnie U:DF jest ta grą. Recenzja ta miała miejsce po zrecenzowaniu COD4 wiec czysta logika, proste rozumowanie tekstu i odrobinka inteligencji podpowiada nam że to właśnie U:DF ma najładniejszą oprawę wizualną spośród obecnych gier na jakikolwiek system.

PS. Tłumaczenie się GT w jakiś idiotyczny sposób (doskonałą równowaga pomiędzy technologią a geniuszem artystycznym :lol: większej głupoty nie słyszałem) po takich słowach jakie padły w recenzji U:DF jest niczym innym jak próbą odwrócenia kota ogonem. No ale jak widać parę osób się na to nabrało. Pominę fakt że podczas przyznawania tej nagrody pokazywana jest wersja na X0.

Mam obie te gry i stwierdzam że COD4 nijak może równać się z U:DF pod względem oprawy wizualnej. Ale to tylko moje prywatnie zdanie. No i setek tysięcy innych graczy, którzy jadą po GT jak po burej suce w komentarzach pod tym filmikiem jak i filmikami z innych nagród. Zresztą nie tylko tam bo na wszelakich forach w internecie odzew na te nagrody jest w przytłaczającej większości jeden.

PS. Sora skoro taki inteligentny z Ciebie chłopak to czemu nie podjąłeś próby podważenia tych argumentów? Hmmm? Wolałeś poczekać żeby ktoś inny to zrobił żeby nie dać plamy?
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2007, 16:22:46 pm wysłana przez MarcePan »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13626 dnia: Grudnia 31, 2007, 16:28:50 pm »
Widać, nie jeden fanboj, który nie potrafi przeżyć, że dany serwis ma własne, subiektywne zdanie na temat danych gier, kategorii, żyje na tym świecie...

Tak, równiez nie zgadzam się z kilkoma typami, ale nie oznacza to, że mam teraz łazić po forach i krzyczeć "GT to przekupne gówno!!!!oneoneone!!!111!!!", "GT to dziwki!!!@1111!!11".

Ideą robienia tego typu top list przez poszczególne strony jest, i zrozum to wreszcie, ocenianie minionego roku i gier, jakie wyszły, przez te strony. Czym innym jest stwierdzenie w recenzji faktu, że Uncharted jest najładniejszą grą na konsole, a czym innym jest wytypowanie przez redaktorów gry, która pod względem wizualnym zrobiła na nich najwieksze wrażenie.

Jeżeli chcesz mieć listę, która będzie w 100% zgodna z Twoimi typami, prosze bardzo - stwórz sobie takową. Top listy, gdzie produkty są typowane przez redaktorów danych gazet/serwisów są po to, by pokazać ich opinie, a nie opinie ogółu bądź opinie czytelników.

Pominę fakt że podczas przyznawania tej nagrody pokazywana jest wersja na X0.

Bo może mieli akurat taki materiał filmowy? Ale nie, detektyw MarcePan jest na tropie, i już wyniuchał, że dlatego jest tam filmik z wersji na XO, bo MS pewnie polał pieniążkami. Nie obchodzi go, że redaktor sam powiedział (ponownie, polecam obejrzeć i wysłuchać tego filmiku), że gra jako jedna z nielicznych multiplatformówek wyglądała prześlicznie na wszystkich systemach (wszystkie = PS3, XO i PC).

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13627 dnia: Grudnia 31, 2007, 16:55:13 pm »
Czym innym jest stwierdzenie w recenzji faktu, że Uncharted jest najładniejszą grą na konsole, a czym innym jest wytypowanie przez redaktorów gry, która pod względem wizualnym zrobiła na nich najwieksze wrażenie.

:???: :???: :???: Fajnie że dla Ciebie ot jakaś różnica. Bo dla mnie "zrobić największe wrażenie pod względem wizualnym" i być "najładniejszą grą" to dokładnie to samo.

Nie obchodzi go, że redaktor sam powiedział (ponownie, polecam obejrzeć i wysłuchać tego filmiku), że gra jako jedna z nielicznych multiplatformówek wyglądała prześlicznie na wszystkich systemach (wszystkie = PS3, XO i PC).

Hola hola! Przecież filmik o którym rozmawiamy to nagroda dla najładniejszej gry na PS3. Czemu więc koleś przyznaje ta nagrodę motywując swój wybór tym że na wszystkie platformy (PS3, X0 i PC) wygląda prześlicznie? To jest głupie samo w sobie.
Ehhh i Ty mnie oskarżasz o brak zrozumienia tekstu. Uczył Marcin Marcina a sam ... (kto zna to powiedzenie to wie co wstawić w 3 kropki).

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13628 dnia: Grudnia 31, 2007, 17:02:05 pm »

Czym innym jest stwierdzenie w recenzji faktu, że Uncharted jest najładniejszą grą na konsole, a czym innym jest wytypowanie przez redaktorów gry, która pod względem wizualnym zrobiła na nich najwieksze wrażenie.

hahaha zaplułem monitor  :lol:
Naprawdę dziwie się że niektórzy bronią tak absurdalnych rzeczy. Można się o coś sprzeczać, ale w tej sprawie to GT lekko sie przejechało i popieram tych wszystkich graczy na różnych forach, którzy teraz drą łacha z tego serwisu.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13629 dnia: Grudnia 31, 2007, 17:04:42 pm »
Hola hola! Przecież filmik o którym rozmawiamy to nagroda dla najładniejszej gry na PS3. Czemu więc koleś przyznaje ta nagrodę motywując swój wybór tym że na wszystkie platformy (PS3, X0 i PC) wygląda prześlicznie? To jest głupie samo w sobie.
Ehhh i Ty mnie oskarżasz o brak zrozumienia tekstu. Uczył Marcin Marcina a sam ... (kto zna to powiedzenie to wie co wstawić w 3 kropki).

Po raz kolejny powtarzam - obejrzyj i przeczytaj, a do tego dodaje jeszce zrozum. Wskaż mi, gdzie na GameTrailers masz filmik z nagrodami dla najładniejszej gry na PS3? I czemu w filmiku, o którym piszemy, jako jeden z nominowanych był Bioshock? Odpowiedź: poniewaź, ponieważ na GT nie było nagród dla najładniejszej gry na PS3, ale dla najładniejszej gry ogólnie:
BEST GRAPHICS

Fajnie że dla Ciebie ot jakaś różnica. Bo dla mnie "zrobić największe wrażenie pod względem wizualnym" i być "najładniejszą grą" to dokładnie to samo.

No widzisz, a dla mnie nie. Fakt, że RE4 jest uznawany za najlepszego RE, z najlepszą grywalnością i grafiką nie zmienia faktu, że wg mnie najlepszym RE jest REmake. To się nazywa oddzielenie opinii ogółu, od opinii osobistej.

Opublikowane: Grudzień 31, 2007, 17:03:03
hahaha zaplułem monitor  :lol:

Przykro mi. W ramach rekompensaty mogę Ci przesłać ściereczkę, byś sobie mógł przetrzeć monitor, oraz śliniaczek, byś następnym razem nie pluł na monitor :(.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2007, 17:06:33 pm wysłana przez Mr_Zombie »

pokrytyśniegiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13630 dnia: Grudnia 31, 2007, 17:10:00 pm »

Przykro mi. W ramach rekompensaty mogę Ci przesłać ściereczkę, byś sobie mógł przetrzeć monitor, oraz śliniaczek, byś następnym razem nie pluł na monitor :(.
spoko, dałem sobie radę, ale następnym razem muszę uważać czytając niektóre posty

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13631 dnia: Grudnia 31, 2007, 17:15:34 pm »
Mr_Zombie jeśli faktycznie nie dziwi Cię brak Uncharted w tej nominacji to albo nigdy tej gry na oczy nie widziałeś albo teraz na siłę forsujesz swoją rację żeby nie wyjść na (delikatnie mówią) człowieka w błędzie.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13632 dnia: Grudnia 31, 2007, 17:25:43 pm »
Po raz kolejny powtarzam... obejrzyj przynajmniej ten filmik, bo Uncharted było nominowane (jest pomiędzy Ratchet & Clank, a ostatecznym wynikiem).

I nie, nie forsuje swojej racji, i nie czuję się "człowiekiem w błędzie", bo sam przypuszczałem, że to Uncharted zgarnie nagrodę, a wynik mnie trochę zdziwił. Sęk w tym, że to Ty jesteś człowikiem, który próbuje na siłe forsować swoją rację "Uncharted powinno wygrać i tyle! A każdy kto tak nie uważa, jest głupi!". Ja jedynie staram się jakoś wytłumaczyć decyzję GT zamiast krzyczeć na prawo i lewo, że GT jest skorumpowane, bądź się wygłupiło, bo miało czelność wytypować na zwycięzcę inną grę, niż wszyscy sądzili.

Z mojej strony, to tyle, bo temat się chyba zakończył. Zresztą, nie sposób dyskutować z człowiekiem, który nawet nie wie, o czym dyskutuje (widziałeś chociaż ten filmik? bo z ilości błędów w postach wynika, że nie) i który uważa, że każdy, kto ma inne zdanie niż on, jest: głupi, nie zna się, jest marnym dziennikarzyną albo jest przekupną dziwką. Otwórz oczy w końcu i zrozum, że każdy człowiek, ma swoje zdanie - czasami kontroweryjne i nie konieczne zgodne z Twoim i niekoniczenie zgodne ze zdaniem ogółu.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2007, 17:33:58 pm wysłana przez Mr_Zombie »

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #13633 dnia: Grudnia 31, 2007, 17:40:00 pm »
To, ze jeden recenzent w swojej recenzji gry napisal "najladniejsza gra na rynku", nie oznacza, ze TA gra zostanie uznana za najladniejsza gra wg. calego serwisu oraz innych redaktorow.

fenris

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #13634 dnia: Grudnia 31, 2007, 17:49:33 pm »
Miałem napisać to co siudym. Prościej chyba się nie da - jak marcepan nie skapuje to powinien dostać bana za głupotę ;)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #13635 dnia: Grudnia 31, 2007, 17:57:07 pm »
I nie, nie forsuje swojej racji, i nie czuję się "człowiekiem w błędzie", bo sam przypuszczałem, że to Uncharted zgarnie nagrodę, a wynik mnie trochę zdziwił.

Ooo losie okrutny! No to po kiego grzyba usprawiedliwiasz GT, które ewidentnie dało ciała. A potem mnie oskarżają że stosuję zaczepki na tym forum podczas gdy taki Mr_Zombie wchodził w dyskusję ot tak sobie żeby tylko pogadać parę bzdetów i na końcu przyznać że ma takie samo zdanie jak ja. Jak miałeś wewnętrzną potrzebę dyskusji za wszelką cenę to mogłeś chociaż obrać temat w którym faktycznie miałbyś inne zdanie od mojego.

@siudym
To widać że GT to "porządna" firma skoro każdy tam ma swoje zdanie i nie ważne czy zgadza się ono z ogółem. Może je wydawać pod szyldem GT a to że w późniejszym czasie zupełnie się to gryzie (w tym przypadku) z wynikami nagród jest jak najbardziej OK? No wręcz przykład do naśladowania jeśli chodzi o dobre imię marki i wewnętrzną organizację firmy.
Po co w takim razie koleś pracuje w GT skoro mógł napisać tą recke, wpuścić do sieci i wtedy nie można by się go czepiać bo faktycznie to byłoby tylko i wyłącznie jego zdanie. Jeśli koleś recenzuje jakiś tytuł i ta recka pojawia się w danym serwisie pod jego szyldem to oczywistym jest że można uznać iż jest to zdanie GameTrailers a nie jakiegoś tam jednego recenzenta. Nawet się nie podpisał pod ta recką co świadczy o tym że jest to zdanie GT a nie pojedynczej osoby.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2007, 18:01:54 pm wysłana przez MarcePan »

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #13636 dnia: Grudnia 31, 2007, 17:59:15 pm »
Ale w czym problem??? Poczytaj sobie recki w takim Neo+ czy PSXE, gdzie recenzent pisze "najlepsza gra w jaka gralem", "najpiekniejsza gra jaka widzialem". Przeciez nawet pod szyldem GT,NEO, PSXE recenzent MA PROWO tak napisac...

Tak samo rozne recenzje, roznych redaktorow nawet z tego samego serwisu moga sie roznic, przykladem niech beda ponownie recenzje w gazetach, gdzie w malych okienkach sa oceny i komentarze innych redaktorow. Glowny recenzent daje grze 10/10, a inny w okienkach np. 7/10 (aj taka sobie), inny 9/10 (super, ale z wadami) itd, etc.

MarcePan - zwyczajnie BOLI ciebie to, ze gra, ktora dla ciebie jest najpiekniejsza, nie jest najpiekniejsza dla innych. Jak cos takiego sie nazywa?

W GT moze nie podpisuja recek, no ale nie oznacza to wcale jakis przekretow. Moze gosciu sie za bardzo podniecil gra (jak ty) i napisal na szybko co mial na sercu. Recenzentowi UDF starsznie sie spodobal, ale jednak ogolnie redakcja nie byla zgodna w tym temacie, gdy doszlo do glosowania na najlepsza grafike.
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2007, 18:07:42 pm wysłana przez siudym »

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #13637 dnia: Grudnia 31, 2007, 18:09:05 pm »
Ech, wiedziałem że tak będzie. Koniec dyskusji o GT w tym temacie. Chcecie dalej przekonywać się do swoich racji załóżcie nowy temat w dziale różne, albo zakończcie to.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13638 dnia: Grudnia 31, 2007, 18:14:50 pm »
Ooo losie okrutny! No to po kiego grzyba usprawiedliwiasz GT, które ewidentnie dało ciała.

Bo nie dało ciała, miało jedynie inną opinię :/. Zrozum to w końcu.

A potem mnie oskarżają że stosuję zaczepki na tym forum podczas gdy taki Mr_Zombie wchodził w dyskusję ot tak sobie żeby tylko pogadać parę bzdetów

Wybacz, ale jeżeli uważasz tą dyskusję za "zaczepkę" i pisanie "paru bzdetów"... Chciałeś, by Leenk podał Ci "bzdury z kosmosu", jakie pojawiły się w filmiku gościa krytykującego GT - w takim razie ja je podałem. Tyle.

i na końcu przyznać że ma takie samo zdanie jak ja.Jak miałeś wewnętrzną potrzebę dyskusji za wszelką cenę to mogłeś chociaż obrać temat w którym faktycznie miałbyś inne zdanie od mojego.

Może nie zauważyłeś, ale dyskusja nie była na temat "czy Uncharted powinno dostać tą nagrodę", ale "czy GT, nagradzając inną grę, się ośmieszyło" - więc miałem inne zdanie, które potrafiłem uargumentować :/.
Wybacz, że Cię rozczarowałem i nie wziąłem udziału w fanbojskiej kłótni z argumentami typu "Boom! Headshot", "Uncharted!!!!!", "bo gra XXX jest lepsza niż ZZZ!!!!!11!!!" itp.

EDIT: Sorki Zielarz, ale zacząłem to pisać jeszcze przed Twoim postem.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #13639 dnia: Grudnia 31, 2007, 18:28:36 pm »
Mr Zombie, Siudym - dzięki że Wam się chciało wyjaśniać MarcePanowi tak oczywistych prawd, chociaż to chyba i tak nie ma sensu... Chciałem odpowiedzieć MarcePanowi skoro tak się domagał używając dokładnie tych argumentów, ale wyszedłem na parę godzin i jak wracam - kilka całych nowych stron...   :shock:
Taka ciekawostka - MarcePan jeszcze niedawno w podobny sposób wściekle jeździł po IGN za jakieś zbyt niskie jego zdaniem oceny dla jakiejś gry na PS3. Dziś określa ten serwis jako jedyny rzetelny bo ten docenił Uncharted.  Jak kiedyś gametrailers da ocenę jakiejś grze na PS3 która odpowiada MarcePanowi - z miejsca tez stanie się na powrót nieskorumpowany i rzetelny. Piękny przykład ile warte jest takie "bojówkarskie" podejście.
Anyway, nie ma takie przekonywanie się nawzajem sensu, tym bardziej dzisiaj.

Szczęśliwego Nowego Roku wszystkim.  :smile: