Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1074388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #1760 dnia: Marca 19, 2006, 10:50:09 am »

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #1761 dnia: Marca 20, 2006, 07:35:08 am »

konsolko

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #1762 dnia: Marca 20, 2006, 20:55:58 pm »
NVIDIA and Havok Demonstrate World's First GPU-Powered Game Physics Solution at Game Developer's Conference. (NVidia & Havok Team Up. Game Over Ageia)

http://biz.yahoo.com/prnews/060320/sfm088.html

_ReD_

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
  • It is what it is
« Odpowiedź #1763 dnia: Marca 20, 2006, 21:45:53 pm »
Cytat: "zielarz"
Untold Legends tytułem startowym:
http://ps3.qj.net/Untold-Legends-to-Launch-with-the-PS3-with-New-7-1-Audio-Out/pg/49/aid/11356

I bardzo dobrze, czekam na ta gre z niecierpliwoscia, niedlugo dwojeczka na PSP, wiec umile sobie oczekiwanie na trojeczke :)

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D

Wielki90

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #1765 dnia: Marca 21, 2006, 19:38:08 pm »
Ciesze sie ze dysk na PS3 zostal potwierdzony, tylko dlaczego 2,5''?? Czy to ma jakiekolwiek racjonalny powod??
PSN: CooliG

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1766 dnia: Marca 21, 2006, 20:17:35 pm »
Cytat: "Wielki90"
Ciesze sie ze dysk na PS3 zostal potwierdzony, tylko dlaczego 2,5''?? Czy to ma jakiekolwiek racjonalny powod??

Żeby jeszcze podeniść cenę :lol:

Szymku

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 74
« Odpowiedź #1767 dnia: Marca 21, 2006, 20:50:04 pm »
[/quote]
mały dysk- mniejszy pobór mocy, mniej wydzielanego ciepła

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #1768 dnia: Marca 21, 2006, 21:22:52 pm »
Ageia to ship Cell-optimized PhysX SDK for PS3

http://www.techreport.com/onearticle.x/9619

raqtimer

• Towarzysz
« Odpowiedź #1769 dnia: Marca 21, 2006, 21:30:54 pm »
Cytat: "konsolko"
Ageia to ship Cell-optimized PhysX SDK for PS3

http://www.techreport.com/onearticle.x/9619

PPU to procek odpowiedzialny tylko za fizyke ale co to SPU?
Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej - A. Einstein

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
  • ale mi ręce gównem śmierdzą :x
« Odpowiedź #1770 dnia: Marca 21, 2006, 21:49:08 pm »
Chciałem powrócić co to ,,instalacji gier na HDD".
Otóż, jeśli będziemy mieli 30 gier, i z każdej z nich będą wrzucone na dysk jakieś składniki, to w końcu zabraknie miejsca na dysku i co wtedy?
Wkłądasz gre i ,,no more free space on HDD" :lol:

Wielki90

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #1771 dnia: Marca 21, 2006, 22:01:12 pm »
A grales kiedys na Xboxie  8)  Po prostu bedziesz mial same sejwy, a reszte jakos bedzie usuwac. Proste :wink:

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #1772 dnia: Marca 21, 2006, 22:10:24 pm »
Wkłądasz gre i ,,no more free space on HDD"

Wielkie mi co. A ile razy pojawil mi sie podobny (aczkolwiek inny) napis, ze brakuje miejsca na memorce zeby zapisac gre?

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
« Odpowiedź #1773 dnia: Marca 21, 2006, 22:21:52 pm »
Cytat: "Hubi"
Cytat:   

dziwne, ja mam 80gb w xbox'ie, na tym 17 gier i jeszcze mam miejsca mase...
A ile razy pojawil mi sie podobny (aczkolwiek inny)

no offence, ale to jest cos na zasadzie "mam taki sam telewizor jak ty, ale inny"

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #1774 dnia: Marca 21, 2006, 22:21:55 pm »

Wielkie mi co. A ile razy pojawil mi sie podobny (aczkolwiek inny) napis, ze brakuje miejsca na memorce zeby zapisac gre?

Ale jednak HDD to typowo PC'towa zabawka zawsze była a memorki tylko konsolowe. I co innego kupować większy dysk a co innego nową memorke.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #1775 dnia: Marca 21, 2006, 22:28:32 pm »
jak dla mnie memorka to był tylko sposób by kase brać.... takie małe G a 128 zł i 8 MB pamięci. Za tyle moge kupić odtwarzać MP3 512 MB=/

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1776 dnia: Marca 21, 2006, 22:33:46 pm »
Cytat: "Wielki90"
A grales kiedys na Xboxie  Po prostu bedziesz mial same sejwy, a reszte jakos bedzie usuwac. Proste

Miałem Xbox  8)

mi chodzi o zgrywanie przez grę niektórych składników na dysk PS3, a nie o sejwy. Przezcież blu-ray ma pojemność coś koło 20 GB, więc żeby wszystko szybciej się wgrywało, konsola będzie zrzucać z nośnika niektóre składaniki na dysk.
A jak wiadomo, na dysku może zabraknąć miejsca(jak będziemy mielu dużo gier na HDD).
Cytat: "lupinator"
Ale jednak HDD to typowo PC'towa zabawka zawsze była a memorki tylko konsolowe. I co innego kupować większy dysk a co innego nową memorke.

Ja jestem za dyskiem. Nie martwisz się o sejwy(jak na PC), i wszystko szybciej się zapisuje. Możesz mieć 112371089470231 sejwów i tak zajmiesz na dysku 0,00002 %  :lol:

badej

• Pionier
  • *
  • PSN ID: badej_PL
« Odpowiedź #1777 dnia: Marca 21, 2006, 22:34:06 pm »
Cytat: "UFO"
Otóż, jeśli będziemy mieli 30 gier, i z każdej z nich będą wrzucone na dysk jakieś składniki, to w końcu zabraknie miejsca na dysku i co wtedy?

Przecież to wiadome, że nie będzie takiej instalacji jaką znamy z PC. Będzie to zupełnie tak jak w Xbox'ie. Dysk zostanie podzielony na partycje: jedna do save'ów, jedna do multimediów, jedna dla dodatków i jedna zarezerwowana dla gier. W taki spsoób nie będziemy musieli się martwić, że savy bądź dodatkowe mapy zabiorą nam miejsce uniemożliwiając uruchamianie gier. Gry w trakcie uruchamiania będa zrzucały najważniejsze i najbardziej transferożerne dane na tą właśnie partycję, aby później doczytywać bezpośrednio z niej nie męcząć się z płytką. Jeśli uruchomimy inną grę to postąpi ona w ten sam sposób usuwając przy okazji pozostałości po poprzedniej (tak, aby ta wydzielona partycja nie zapełniła się). Może to wszystko wyglądać podobnie jak z Halo 2 lub Doom'em 3 na X'a. Pierwsze uruuchomienie jest wyraźnie dłuższe (Halo 2) lub nie będzie można przerwać filmiku początkowego (Doom 3). W tym czasie będzie następowało zrzucanie danych na dysk. Jeśli przez jakiś czas będziemy uruchamiać tylko tą jedna grę (co wydaje się logiczne - mając nowy tytuł gramy zazwyczaj tylko w niego, aż do ukończenia) to kolejne uruchamiania i loadingi będą dużo krótsze (gra nie musi ładować nic na dysk, gdyź te dane ciągle się tam znajdują). Oczywiście nie wszystkie gry będą namiętnie swapować na dysku - tytuły pokroju Tekken'a na 100% będą operowały tylko w pamięci głownej, ewentulanie wrzucały na HDD znikomą ilośc materiału nie wydłużając pierwszego uruchamiania (tak jak w przypadku Xbox'a - nie każda gra cechuje się dłuższym pierwszym uruchamianiem)

ÓFO

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1778 dnia: Marca 21, 2006, 22:39:20 pm »
Cytat: "badej"
Cytat: "UFO"

Przecież to wiadome, że nie będzie takiej instalacji jaką znamy z PC. Będzie to zupełnie tak jak w Xbox'ie. Dysk zostanie podzielony na partycje: jedna do save'ów, jedna do multimediów, jedna dla dodatków i jedna zarezerwowana dla gier. W taki spsoób nie będziemy musieli się martwić, że savy bądź dodatkowe mapy zabiorą nam miejsce uniemożliwiając uruchamianie gier. Gry w trakcie uruchamiania będa zrzucały najważniejsze i najbardziej transferożerne dane na tą właśnie partycję, aby później doczytywać bezpośrednio z niej nie męcząć się z płytką. Jeśli uruchomimy inną grę to postąpi ona w ten sam sposób usuwając przy okazji pozostałości po poprzedniej (tak, aby ta wydzielona partycja nie zapełniła się). Może to wszystko wyglądać podobnie jak z Halo 2 lub Doom'em 3 na X'a. Pierwsze uruuchomienie jest wyraźnie dłuższe (Halo 2) lub nie będzie można przerwać filmiku początkowego (Doom 3). W tym czasie będzie następowało zrzucanie danych na dysk. Jeśli przez jakiś czas będziemy uruchamiać tylko tą jedna grę (co wydaje się logiczne - mając nowy tytuł gramy zazwyczaj tylko w niego, aż do ukończenia) to kolejne uruchamiania i loadingi będą dużo krótsze (gra nie musi ładować nic na dysk, gdyź te dane ciągle się tam znajdują). Oczywiście nie wszystkie gry będą namiętnie swapować na dysku - tytuły pokroju Tekken'a na 100% będą operowały tylko w pamięci głownej, ewentulanie wrzucały na HDD znikomą ilośc materiału nie wydłużając pierwszego uruchamiania (tak jak w przypadku Xbox'a - nie każda gra cechuje się dłuższym pierwszym uruchamianiem)

O to mi dokładnie chodziło. Dzięki :wink:
Powiem wam że to jest sprytne :D
Zawsze sie zastanawiałęm dlaczego to Halo tak się długo wgrywa :? , w Doom 3 była ta sama sytuacja, z całej siły wciskam start a tu loading :?
X'a miałem jekieś 3 miechy więc go bardzo nie zgłębiałem :wink:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1779 dnia: Marca 21, 2006, 22:57:11 pm »
Halo z mojej porysowanej płytki odpala się jakieś 10-15 sekund, więc nie rozumiem, co oznacza to długo. :wink: Powiem jedno - mnie wielkość HDD starczy zawsze, nie jest fanem magazynowania multimediów na twardzielach. na pececie mam zawsze jakoś połowę dysku pustą.

Hubi

• Marynarz z Potiomkina
  • Poznasz głupiego po czynach jego.
« Odpowiedź #1780 dnia: Marca 21, 2006, 23:00:09 pm »
Może to wszystko wyglądać podobnie jak z Halo 2 lub Doom'em 3 na X'a. Pierwsze uruuchomienie jest wyraźnie dłuższe (Halo 2) lub nie będzie można przerwać filmiku początkowego (Doom 3). W tym czasie będzie następowało zrzucanie danych na dysk. Jeśli przez jakiś czas będziemy uruchamiać tylko tą jedna grę (co wydaje się logiczne - mając nowy tytuł gramy zazwyczaj tylko w niego, aż do ukończenia) to kolejne uruchamiania i loadingi będą dużo krótsze (gra nie musi ładować nic na dysk, gdyź te dane ciągle się tam znajdują). Oczywiście nie wszystkie gry będą namiętnie swapować na dysku - tytuły pokroju Tekken'a na 100% będą operowały tylko w pamięci głownej, ewentulanie wrzucały na HDD znikomą ilośc materiału nie wydłużając pierwszego uruchamiania (tak jak w przypadku Xbox'a - nie każda gra cechuje się dłuższym pierwszym uruchamianiem)

W takim razie dlaczego w Far Cry na X-box'a za kazdym razem trzeba ogladac trailer? Mozna go dopiero wylaczac po podmianie jakis plików.

badej

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #1781 dnia: Marca 21, 2006, 23:01:40 pm »
Cytat: "xelloss"
Halo z mojej porysowanej płytki odpala się jakieś 10-15 sekund, więc nie rozumiem, co oznacza to długo. :wink: Powiem jedno - mnie wielkość HDD starczy zawsze, nie jest fanem magazynowania multimediów na twardzielach. na pececie mam zawsze jakoś połowę dysku pustą.

Dokładnie to chodzi o Halo 2 ( w Halo 1 tego nie zauważyłem). Nie ma możliwości, żeby nie zauważyć, iż przy pierwszym uruchomieniu jakakolwiek plansza ładuje sie dosyć długooo, a przy kolejnych uruchomeiniach czas oczekiwania ulega olbrzymiemu skróceniu. Skoro tak oszczędzasz miejsce na  HDD PieCa, to może kupuj mniejsze dyski? Zaoszczędzisz trochę kasy ;-)

badej

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #1782 dnia: Marca 21, 2006, 23:09:29 pm »
Może to wszystko wyglądać podobnie jak z Halo 2 lub Doom'em 3 na X'a. Pierwsze uruuchomienie jest wyraźnie dłuższe (Halo 2) lub nie będzie można przerwać filmiku początkowego (Doom 3). W tym czasie będzie następowało zrzucanie danych na dysk. Jeśli przez jakiś czas będziemy uruchamiać tylko tą jedna grę (co wydaje się logiczne - mając nowy tytuł gramy zazwyczaj tylko w niego, aż do ukończenia) to kolejne uruchamiania i loadingi będą dużo krótsze (gra nie musi ładować nic na dysk, gdyź te dane ciągle się tam znajdują). Oczywiście nie wszystkie gry będą namiętnie swapować na dysku - tytuły pokroju Tekken'a na 100% będą operowały tylko w pamięci głownej, ewentulanie wrzucały na HDD znikomą ilośc materiału nie wydłużając pierwszego uruchamiania (tak jak w przypadku Xbox'a - nie każda gra cechuje się dłuższym pierwszym uruchamianiem)

W takim razie dlaczego w Far Cry na X-box'a za kazdym razem trzeba ogladac trailer? Mozna go dopiero wylaczac po podmianie jakis plików.

Nie ma pojęcia, nie grałem  w ta grę na X'ie. Może dzieje się tak dlatego, że gra na początku ładuje na dysk dane, które w trakcie grania są systematycznie zastępwane przez inne, potrzebne w dalszej rozgrywce( może dla Far Cry'a partycja przeznaczona do swapowania jest za mała i musi wgrywać dane na raty - najpierw to co potrzebne jako pierwsze, a potem zastąpienie tego następnymi porcjami). Tak, że po ponownym uruchomieniu trzeba znowu zrzucać te dane wykorzystywane jako pierwsze. Sam nie wiem, bo dalej piszesz, że podmieniając jakieś pliki można pozbyć się tej niedogodności. Może po prostu twórcy się uparli, iż za każdym razem będą chwalić się trailerem i już :). Jednkże to nie zmienia faktu, ze mechanizm, który zauważyłem przy okazji Halo 2 i Doom'a 3 na 100% ma miejsce.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1783 dnia: Marca 21, 2006, 23:14:26 pm »
Dokładnie to chodzi o Halo 2 ( w Halo 1 tego nie zauważyłem). Nie ma możliwości, żeby nie zauważyć, iż przy pierwszym uruchomieniu jakakolwiek plansza ładuje sie dosyć długooo, a przy kolejnych uruchomeiniach czas oczekiwania ulega olbrzymiemu skróceniu. Skoro tak oszczędzasz miejsce na  HDD PieCa, to może kupuj mniejsze dyski? Zaoszczędzisz trochę kasy ;-)

Dysk był kupiony razem z komputerem, a komputer był najtańszy dostępny w sklepie :wink: Taki biurowiec - jakiś sempron, 256MB RAM, gpu na płycie głównej i HDD 80GB.

Co się zaś tyczy Halo 2, to rzeczywiście miało to miejsce, ale sam przyznasz, że imponujące było, jak np. były pokazywane cut-scenki na silniku gry i między kolejnymi scenami nie było loadingów i przestojów (choć u niektórych tekstury pojawiały się dopiero po jakiejś sekundzie), bo wszystko szło z HDD do RAMu.

badej

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #1784 dnia: Marca 21, 2006, 23:19:36 pm »

Co się zaś tyczy Halo 2, to rzeczywiście miało to miejsce, ale sam przyznasz, że imponujące było, jak np. były pokazywane cut-scenki na silniku gry i między kolejnymi scenami nie było loadingów i przestojów (choć u niektórych tekstury pojawiały się dopiero po jakiejś sekundzie), bo wszystko szło z HDD do RAMu.

Racja, super sprawa. Dzięki temu człowiek nie wybijał się z klimatu - ot nakręcił się po obejżeniu cut-scenki i od razu przechodził do działania :). Ten cut-scenkowy hype na bank by ucierpiał, gdyby po każdej z nich człowiek musiał oglądać napis loading...Dlatego cieszę się, że PS3 będzie wykorzystywało HDD do takich akcji. I liczę na to, że będzie to robił co najmniej tak dobrze jak pierwszy Xbox.

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1785 dnia: Marca 22, 2006, 00:11:00 am »
Paradoksalnie Xbox nie wykorzystywał aż tak bardzo potencjału dysku twardego. Otóż mam nieużywany dysk twardy 20GB z początku roku 2000 i dla eksperymentu wsadziłem go do Xboxa. Jednak jest on sporo wolniejszy od oryginalnego (patrząc na szybkość operacji typu kopiuj/wklej, około 3 razy) i sprawdziłem, jaki to ma wpływ na gry. Wyniki były następujące:
-Halo 1 (odpalone z oryginalnej płyty) - bez zmian
-Halo 2 (odpalone z oryginalnej płyty) - kilka sekund dłuższe loadingi
-Ninja Gaiden Black (odpalone z oryginalnej płyty) - choć framerate był bez zmian, to loadingi save'ów i nowych etapów stały się udręką - trwały około minuty. Po zgonie dużo krócej, ale zauważalnie dłużej niż na oryginalnym dysku. również przejścia między pomieszczeniami oznaczały około dwyusekundowy zastój (na oryginalnym HDD były automatyczne). Jak więc widać, ta gra wykorzystuje HDD w duzym stopniu.
-Half-Life 2 - odpalony z HDD -  generalnie dodatkowy spadek o jeszcze 2-3klatki na sekundę, co uczyniło tę grę niegrywalną jak dla mnie (normalnie działa w granicach 25-30fps z okazyjnymi spadkami)

A te gry były właśnie lepiej zoptymalizowane od innych. Cóż, może jednak wolny HDD to nie to samo co całkowity brak HDD. Mimo wszystko na pewno możliwość wykorzystania HDD jako cache dla gier to wielka zaleta i dobrze, że PS3 będzie miało taką opcję. Mam nadzieję, że jesli (lub gdy) 360 nie będzie mógł dotrzymać kroku PS3 z tego powodu, to MS po prostu zjedzie z ceną HDD 20GB do jakiegoś niskiego poziomu (~30-40USD), będzie wypuszczał tylko konsole Premium, a gry bedą miały znaczek 'HDD required' (takie coś mają mieć FFXI albo Football Manager 2006). Już teraz core zalegają na półkach, a premium jest rozchwytywane z miejsca - nikt nie chce mieć wersji dla ubogich. Ponoć w jakimś stopniu już teraz gry sa optymalizowane pod HDD, ale wiadomo, że w minimalnym stopniu.

Terrago

• Towarzysz
« Odpowiedź #1786 dnia: Marca 22, 2006, 10:30:31 am »
Ja jeszcze tylko dodam ze dyski 2,5" maja srednio 4.200obr/min. wobec 5.400 i 7.200 w dyskach 3.5". Wydaje mi sie ze halas i mala wielkosc dysku bylo sprawa priorytetowa w zalozeniach Sony.

badej

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #1787 dnia: Marca 22, 2006, 15:33:38 pm »
Cytat: "Terrago"
Ja jeszcze tylko dodam ze dyski 2,5" maja srednio 4.200obr/min. wobec 5.400 i 7.200 w dyskach 3.5". Wydaje mi sie ze halas i mala wielkosc dysku bylo sprawa priorytetowa w zalozeniach Sony.

Trochę nieaktualne to co piszesz. Obecnie produkowane dyski 2,5" mają 5,400 obr/min i 7,200 obr/min. Te, ktore miały 4,200 obr/min nie są już produkowane, a w sklepach można spotkać jedynie zapasy magazynowe. O hałas nie ma sie co martwić. Dyski 2,5" o 5,400 obr/min są bardzo ciche - obstawiam, że właśnie takiego dostanie PS3.

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #1788 dnia: Marca 22, 2006, 15:43:36 pm »
Wg analityków uzyskane przez Microsoft roczne wyprzedzenie, nie wpłynie detronizująco na PS3. Mimo iż premiera maszynki Sony wciąż się opóźnia, to zdaniem analityków nie przeszkodzi to w uzyskaniu wiodącej pozycji na rynku. Jednakże wg specjalistów z firmy In-Stat, Sony odczuje obecność konkurencji - silną pozycję (szczególnie w Ameryce Północnej) Microsoftu oraz stabilną pozycję (zwłaszcza w Japonii) Nintendo.
Prognozy wskazują, że w 2010 PS3 ma zajmować trochę ponad 50% rynku, X360 28,6%, a Revo 21,2%.

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #1790 dnia: Marca 22, 2006, 19:03:25 pm »
MS po prostu zjedzie z ceną HDD 20GB do jakiegoś niskiego poziomu (~30-40USD), będzie wypuszczał tylko konsole Premium, a gry bedą miały znaczek 'HDD required' (takie coś mają mieć FFXI albo Football Manager 2006). Już teraz core zalegają na półkach, a premium jest rozchwytywane z miejsca - nikt nie chce mieć wersji dla ubogich.

tu sie zgodze, ms powienien powoli rezygnowac z xbox core i zaopatrywac rynek w modele z hdd.
wiadomo ze pojawi sie problem osob ktore kupily core,a na rynku np. pojawiac sie bede gry z HDD REQUIRED, no ale to juz problem mikrosyfu :]

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #1791 dnia: Marca 22, 2006, 19:13:37 pm »
AI.Implant 4.0 for PS3

http://www.gamasutra.com/php-bin/news_index.php?story=8627

http://www.kotaku.com/gaming/playstation/playstation-3-keynote-live-blogging-162231.php

1:38 - Phil Harisson Takes the stage.
1:40 - Over 6,000 PS2 titles, with 1 billion sold in total
1:41 - Describes the continued sucess of the Playstation 1
1:41 - Playstation 2 is still key, with games such as God of War 2 in development.
1:42 - David Jaffe, creative director of God of War 2 takes the stage. PS3 software to be shown.
1:43 - PS3 videos will be shown.
1:44 - God of War 2 video shown.
1:45 - God of War 2 looks amazing. Crowd roars.
1:46 - PSP is the fastest growing Sony platform ever
1:46 - RSS feeds on next PSP auto update.
1:47 - PSP eye toy discussed.
1:47 - Sony will push gps and eye toy on the PSP very strongly.
1:47 - Development tools for PSP are now $5,000 making it cheaper to develop.
1:48 - GPS and camera updates to arrive next winter
1:48 - Network update hits this summer.
1:49 - Correction, Camera to arrive in the fall, GPS still winter.
1:50 - Wireless connection with the PSP and PS3 - seamless.
1:50 - Loco Roco arrives this summer.
1:50 - Discussion moves to the PS3.
1:51 - PS3 Demo shown.

Wielki90

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #1792 dnia: Marca 22, 2006, 20:12:53 pm »
Ciekawie sie prezentuje  :)

A propos loadingu: strasznie wkurzal mnie Def Jam: Fight for NY. Byl jakis fajny filmik zaczynala sie walka i...30sek. czekania na zaladowanie areny. Koszmar :?

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #1793 dnia: Marca 22, 2006, 20:20:58 pm »
Heavenly Sword na GDC:
http://ps3.ign.com/articles/697/697623p1.html

do tej pory zaprezentowano jeszcze: The Getaway, Warhawk, Motor Storm.
Teraz tylko czekać na filmiki z tych prezentacji

konsolko

• Kapitan Żbik
« Odpowiedź #1794 dnia: Marca 22, 2006, 21:09:51 pm »
Pokazali Heavenly Sword w REALTIME
http://ps3.ign.com/articles/697/697623p1.html
More to come  

Warhawk
http://ps3.ign.com/articles/697/697628p1.html

Szczegółyt nt. PS3
http://ps3.ign.com/articles/697/697627p1.html

Motorstorm w REALTIME, wylgąda jak na trailerze z E3
http://ps3.ign.com/articles/697/697633p1.html

Resistance (I-8 )
http://ps3.ign.com/articles/697/697636p1.html

Ratchet
http://ps3.ign.com/articles/697/697637p1.html

Blu-Ray
http://ps3.ign.com/articles/697/697630p1.html

GDC 06: New Car Demo
http://ps3.ign.com/articles/697/697624p1.html

GDC 06: Motorstorm Update
http://ps3.ign.com/articles/697/697633p1.html

GDC 06: Warhawk
http://ps3.ign.com/articles/697/697628p1.html

GDC 2006: Resistance Update
http://ps3.ign.com/articles/697/697636p1.html

Huh, Sony szaleje z...RENDERAMI (hehe)

Warhawk - Realtime demonstration
Ratchet and Clank - trailer / teaser
I-8 - Realtime footage
Heavenly Sword - Realtime footage
Motorstorm - Realtime footage ( looking almost like it did at E3 )
Real-time Car Demo(future game) - realtime footage / physics

As for the news.

Confirmed HDD Standard / Free Online Gaming
SDK's for the Network being sent out to developers soon
Developers can connect their servers to the worldwide network very easily through the SDK
Full Game Downloads avaliable to put straight into your HDD
Game upgrades via HDD a big part of the online network
E3 will feature the final PS3 Controller design

Havana

• Tajny współpracownik
  • PSN - Havcio
« Odpowiedź #1795 dnia: Marca 22, 2006, 21:13:49 pm »
Cytat: "konsolko"
Wg analityków uzyskane przez Microsoft roczne wyprzedzenie, nie wpłynie detronizująco na PS3. Mimo iż premiera maszynki Sony wciąż się opóźnia, to zdaniem analityków nie przeszkodzi to w uzyskaniu wiodącej pozycji na rynku. Jednakże wg specjalistów z firmy In-Stat, Sony odczuje obecność konkurencji - silną pozycję (szczególnie w Ameryce Północnej) Microsoftu oraz stabilną pozycję (zwłaszcza w Japonii) Nintendo.
Prognozy wskazują, że w 2010 PS3 ma zajmować trochę ponad 50% rynku, X360 28,6%, a Revo 21,2%.

yeah, nie ma jak analitycy.
ludzie zajmujacy sie mowieniem tego co wszyscy wiedza w sposoba bardzo madry....

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #1796 dnia: Marca 22, 2006, 21:21:02 pm »
Cytat: "newsman konsolko"
Ratchet
http://ps3.ign.com/articles/697/697637p1.html

:D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D
Jeszcze niech coś powiedzą o Lair to będzie super
 :D :D :D :D :D :D :D :D

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #1797 dnia: Marca 22, 2006, 21:26:36 pm »
Kurden!!! Dajcie te trailery!!!!
Forumowicze, piszcie jak coś znajdziecie!!!!

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1798 dnia: Marca 22, 2006, 21:36:22 pm »
Jakby PS3 było dostepne u nas w Polsce na święta to byłoby poprostu cudnie :P
Święta 2005 - PSP
Święta 2006 - PS3

Ahh, żyć nie umierać :wink:.

TheMichal

• Proletariusz
« Odpowiedź #1799 dnia: Marca 22, 2006, 21:40:50 pm »
Motorstorm jak z trailera - to będzie coś niesamowitego. A skoro odpowiadają z to Panowie z Evolution Studios, które ma licencję WRC to...juz to sobie wyobrażam - nextgenowe WRC! Na BD zmieszczą się wszystkie odcinki o prawdziwej długości (może dojazdówki), wszystkie klasy rajdowe i grafa/model jazdy i zniszczeń z Motorstorm - YEAH!!!