Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1075009 razy)

Unlimited

• Gość
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #18640 dnia: Sierpnia 03, 2009, 14:01:57 pm »
Tak działa właśnie marketing ;) Kupowanie w ciemno to najgorsza z możliwych rzeczy.

f5k

• Towarzysz
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #18641 dnia: Sierpnia 03, 2009, 14:14:12 pm »
Wstecznej kompatybilności IMO nie będzie już nigdy.
Po co masz mieć możliwość grania w stare gry, jak możesz je kupić po raz drugi przez PSN?

Jeśli by jeszcze dali te gry a nie musiałbym na nie czekać wieki np MGS1 czy RE1 a to są klasyki wiec o perełkach od mniejszych firm można zapomnieć.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #18642 dnia: Sierpnia 03, 2009, 14:25:49 pm »
Wstecznej kompatybilności IMO nie będzie już nigdy.
Po co masz mieć możliwość grania w stare gry, jak możesz je kupić po raz drugi przez PSN?

Jeśli by jeszcze dali te gry a nie musiałbym na nie czekać wieki np MGS1 czy RE1 a to są klasyki wiec o perełkach od mniejszych firm można zapomnieć.
Niestety...

PlayStation Official Magazine ? Review Scores (UK) [September: Issue 35]

Batman: Arkham Asylum ? 9
Ashes Cricket 2009 ? 8
Battlefield 1943 (PSN) ? 8
Transformers: Revenge Of The Fallen ? 4
Street Fighter Alpha 2 (PSN) ? 7
Ghostbusters (PS2) ? 7
Indiana Jones And The Staff Of Kings (PS2) ? 5
Bejeweled 2 (PSN) ? 7
Numblast (PSN) ? 5
Puzzle Quest: Galactrix ? 3
Harry Potter and The Half Blood Prince - 8
Zuma (PSN) ? 8
Bomberman Ultra (PSN) ? 8
Guitar Hero Greatest Hits ? 6
The King Of Fighters XII ? 6
Gunstar Heroes (PSN) ? 7
Heavy Weapon (PSN) ? 5
MLB 09: The Show (PSP) ? 7
Buzz! Jr: Jungle Party (PSN) ? 7
The Punisher No Mercy (PSN) ? 7
Topatoi (PSN) ? 5

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #18643 dnia: Sierpnia 03, 2009, 14:26:07 pm »
PS3 w Japonii za 199$?

As the video game designer David Jaffe (God of War) on twitter announced, was the first time the price of the PlayStation 3 in Japan lowered. Laut dem twitter-Eintrag kostet die Konsole nur noch rund 199 $ in Japan. According to the twitter-entry, the console will cost only about $ 199 in Japan.

http://209.85.229.132/translate_c?hl=pl&sl=de&tl=en&u=http://twitter.com/djaffe&prev=hp&rurl=translate.google.pl&usg=ALkJrhi4NK2Bkamnf9upZTLPPjXEz99zmw

Shit!
It's on.
PS3 price drop news from JAPAN!
$ 199
U.S. dollars?
They were NOT kidding ... shit!
SWEET!

Ciekawe czy coś pił? :D

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #18644 dnia: Sierpnia 03, 2009, 14:37:02 pm »
Przeciez gry z PS1 mozna normalnie odtwarzac na PS3 ;]

A co do emulatora PS2 to wedlug mnie to juz robia/zrobili pod Cell'a. Po prostu potrzebuja/beda go potrzebowac dla PS4, a na PS3 udostepnia pewnie dopiero wtedy jak PS2 umrze - narazie zbyt wiele na niej zarabiaja by moc jej podciac skrzydla.

@Unlimited
GT5:P i Trailer to za malo by kupic GT5 ?:>

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #18645 dnia: Sierpnia 03, 2009, 18:15:16 pm »
Sony 'to launch cheaper, slimmer PS3'
http://www.telegraph.co.uk/technology/sony/5964972/Sony-to-launch-cheaper-slimmer-PS3.html

Rumours of a new, slim PlayStation 3 have swirled for months, but reports from the Far East, where the majority of PlayStation components are manufactured, suggests that suppliers are ramping up production of some key parts.

According to the DigiTimes, Sony has ordered enough parts to make one million consoles in the third quarter of this year, twice as many as in the last three months.

An official PlayStation announcement could come later this month at the GamesCom video games show in Cologne, Germany, with the console itself in stores in time for the lucrative Christmas shopping season.

The new console, dubbed the PS3 Slim, is expected to cost less than the current generation of PlayStation 3 consoles, which start at around ?300 for the 40GB version. The Slim is likely to come in two models, one with a 40GB hard drive, another with an 80GB hard drive, with prices expected to start at around ?260.

A listing for a "PlayStation 3 Konsole Slim" appeared on Amazon's German website over the weekend, but the web page was quickly removed by the online retailer. However, the veracity of the listing, which is still available as a cached page, has been called in to question. It features a fan-produced image of what the PS3 Slim might look like, rather than an official photo.

Slim Disappears From Amazon:
http://www.thesixthaxis.com/2009/08/03/slim-disappears-from-amazon/

We mentioned that Amazon had put up a holding page for the fabled PS3 Slim on Saturday, along with all manner of me-too resellers and fake concept images, but now that page has been removed and replaced with the usual (albeit German) 404 page.  ?Sie suchen nach etwas Bestimmtem?? asks the site, which presumably refers to some delicious sausage.

All signs still point to either a gamescom or a TGS reveal, though, so don?t give up hope if you?re holding out for a newer, quieter, smaller PS3 this year.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2009, 18:16:59 pm wysłana przez Snake_Plissken »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #18646 dnia: Sierpnia 03, 2009, 21:48:06 pm »
Przeciez gry z PS1 mozna normalnie odtwarzac na PS3 ;]

A co do emulatora PS2 to wedlug mnie to juz robia/zrobili pod Cell'a. Po prostu potrzebuja/beda go potrzebowac dla PS4, a na PS3 udostepnia pewnie dopiero wtedy jak PS2 umrze - narazie zbyt wiele na niej zarabiaja by moc jej podciac skrzydla.

@Unlimited
GT5:P i Trailer to za malo by kupic GT5 ?:>
Ad.1
Obyś miał rację, bo póki co to trochę dziwne, szczególnie że Sony zawsze miało to na uwadzę.
Ad.2
Dla mnie tak, nie porywa mnie ta gra póki co niczym poza świetnie zrobionymi modelami samochodów, szkoda że nie odrywają się od ziemi nawet na 2 metry. Dla mnie to za mało.

Coiler

• Towarzysz
« Odpowiedź #18647 dnia: Sierpnia 03, 2009, 21:57:34 pm »
zawsze można ponarzekać na konkurencje ...
I can see what you see not visions milky then eyes rot. When you turn they will be gone,wisphering their hidden song. Then you see what can not be shadows move where light should be. Out of darknees out of mind cast down into the Halls of The Blind!

Krzysiu

• MIR
  • Reputacja: 174
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #18648 dnia: Sierpnia 03, 2009, 22:00:27 pm »
Unlimited czemu Ty wszędzie się wpie**alasz ze swoimi żalami na temat GT5? Masz jakąś misję aby obrzydzić komuś grę?

Szanuję Twoje zdanie, że może Ci się nie podobać, ale jak czytam to setny raz (w coraz to nowszych tematach) to mnie kurwica bierze. Nie byłoby problemu gdybym mógł zablokować widok na tą Twoją krucjatę przeciwko GT5, ale nie ma takiej opcji na forum i muszę uważać, żebyś mi z lodówki nie wyskoczył  :???:
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 03, 2009, 22:04:23 pm wysłana przez Chris »

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #18649 dnia: Sierpnia 03, 2009, 22:31:48 pm »
Unlimited czemu Ty wszędzie się wpie**alasz ze swoimi żalami na temat GT5? Masz jakąś misję aby obrzydzić komuś grę?

Szanuję Twoje zdanie, że może Ci się nie podobać, ale jak czytam to setny raz (w coraz to nowszych tematach) to mnie kurwica bierze. Nie byłoby problemu gdybym mógł zablokować widok na tą Twoją krucjatę przeciwko GT5, ale nie ma takiej opcji na forum i muszę uważać, żebyś mi z lodówki nie wyskoczył  :???:
Spox, będę się bacznie przyglądał temu z boku. Szanuję Twoje zdanie, więc mam nadzieje że nie zobaczysz mnie w lodówce :P ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #18650 dnia: Sierpnia 03, 2009, 22:36:57 pm »
więc mam nadzieje że nie zobaczysz mnie w lodówce :P ;)

<Otwiera Lodówkę>
Unlimited: GT5 ma kartonową fizykę jazdy...
Ja: ehhh... Jak już tu jesteś to podaj mi piwo...
<Zamyka lodówkę>

:wink:

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #18651 dnia: Sierpnia 03, 2009, 22:46:28 pm »
hehe ;)

Maciomaniak

• Kapitan Żbik
  • Reputacja: 6
« Odpowiedź #18652 dnia: Sierpnia 04, 2009, 02:52:03 am »
Każdy wie, ze Gran Turismo to gniot i nie jest to w żaden sposób jakakolwiek konkurencja dla Forzy 2, a co dopiero 3. Niestety przykro mi stwierdzić coś tak bolesnego, jednakowoż zdaję Sobie sprawę, iż mogłem urazić fanów, azaliż maniaków tegóż produktu, z bólem serca proszę o wybaczenie, jednakże prawdę ciężko jest zataić.
Gran Turismo 5: Prologue kompletnie nie ryje beretu, ma totalnie kartonowy model jazdy i jest bezlitośnie spartolone...  :-(

Niestety, mi podoba się wszystko co ubogie, bo sam żem jest ubogi umysłowo... :(

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #18653 dnia: Sierpnia 04, 2009, 06:41:12 am »
80GB PLAYSTATION 3 To Be Discontinued In Japan:
http://kotaku.com/5329352/80gb-playstation-3-to-be-discontinued-in-japan

The 20GB, 40GB and 60GB versions of the PS3 have been discontinued. According to this, it looks like the 80GB PLAYSTATION 3 is next.

This notice is apparently from retailer 7-Eleven (7-Eleven sells video games in Japan) and stats that pre-orders for the Black, White and Silver 80GB PS3 will cease on Sunday, August 9 at 10am.

The reason listed is "For the manufacturer".

The notice also notes that all in-store displays for the 80GB model are to be taken down. If this is true, then Japan would be left with only the 160GB PLAYSTATION... Or perhaps there is an upgrade in store...

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #18654 dnia: Sierpnia 04, 2009, 09:50:14 am »
Każdy wie, ze Gran Turismo to gniot i nie jest to w żaden sposób jakakolwiek konkurencja dla Forzy 2, a co dopiero 3.
Oczywiście GT nie stanowi konkurencji dla Forzy.
W końcu Gran Turismo to bijatyka a Forza bo uber-realistyczna symulacja wyścigów...
Przypominam tylko, że ten gniot sprzedaje się lepiej od serii Halo.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #18655 dnia: Sierpnia 04, 2009, 12:26:35 pm »
Sprzedaż mnie nie interesuję, wiele "ciekawych" produktów sprzedaje się dobrze, zawdzięczają to dobremu marketingowi i marce.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #18656 dnia: Sierpnia 04, 2009, 12:45:05 pm »
Sprzedaż mnie nie interesuję, wiele "ciekawych" produktów sprzedaje się dobrze, zawdzięczają to dobremu marketingowi i marce.
Opis ten może pasować do wielu gier(Assasin's Creed) ale na pewno nie do GT...
Jednak mówienie, że GT nie stanowi konkurencji dla Forzy uważam za skrajny przejaw ignorancji.
Gdyby nie GT nie byłoby Forzy - nie zapominajmy o tym, że Microsoft stworzył tę serię zapatrzony w potęgę i fenomen gry od Polyphony Digital.

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #18657 dnia: Sierpnia 04, 2009, 12:49:20 pm »
Jasne, rozumiem Cię doskonale, jest tylko jedno "ALE". Pokaż mi co się w ostatnich latach zmieniło w serii GT poza grafiką. Wiesz co jest gwoździem do trumny GT, brak rozwoju, albo niewielkie zmiany(wręcz kosmetyczne) systemu rozgrywki. Zapewne znajdzie się wiele osób którzy to łykną, bo tak jak jest im się podoba i nie chcą zmian. Tylko ja, należę do tych którzy chcą by seria się rozwijała. Mam nadzieje że najbliższe targi rzucą trochę więcej promieni słonecznych na tą serię i zobaczę co tak na prawdę Yamouchi ma do zaoferowania w GT5. Peace.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #18658 dnia: Sierpnia 04, 2009, 12:57:45 pm »
Jasne, rozumiem Cię doskonale, jest tylko jedno "ALE". Pokaż mi co się w ostatnich latach zmieniło w serii GT poza grafiką. Wiesz co jest gwoździem do trumny GT, brak rozwoju, albo niewielkie zmiany(wręcz kosmetyczne) systemu rozgrywki. Zapewne znajdzie się wiele osób którzy to łykną, bo tak jak jest im się podoba i nie chcą zmian. Tylko ja, należę do tych którzy chcą by seria się rozwijała. Mam nadzieje że najbliższe targi rzucą trochę więcej promieni słonecznych na tą serię i zobaczę co tak na prawdę Yamouchi ma do zaoferowania w GT5. Peace.
Na razie dostaliśmy "small taste" tego co ma zaoferować pełne GT5, a Ty już marudzisz, że nie ma zmian w serii.
Tłumaczyłem już wielokrotnie dlaczego moim zdaniem w GT4 nie dostaliśmy zniszczeń i bardziej zaawansowanego systemu kolizji. Pierwszy Xbox był jednak "nieco" mocniejszy od PS2 :P
I to nie jest tak, że nie chcę zmian. Tak - chce zniszczeń, lepszej fizyki, itd. - ale równocześnie chcę by było to zrobione przede wszystkim dobrze - a nie na pałę, byleby było...

Dlatego jestem w stanie czekać na GT5 tyle, ile uzna Pan Yamauchi za potrzebne, by dostarczyć grę TAKĄ jaką chce zrobić!
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2009, 13:02:34 pm wysłana przez A-n »

indi

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #18659 dnia: Sierpnia 04, 2009, 13:18:51 pm »
Ludzie przecież już same GT5P ryje beret! a to jest dość wczesna wersja gry. Fizyka prowadzenia samochodów to małe mistrzostwo świata i mam tu na myśli model PRO z własnymi ustawieniami aka poprawkami oraz G25 bo na padzie to jest inna bajka. Fakt ma pare błędów i archaizmów tylko, że pełnej wersji jeszcze nikt nie widział i w nią nie grał. Powiem wam, że gram tylko w dwie trasy - Suzuka i London ale nie ma tam szans na nude. Gdy już myślę, że z zakrętu wyciągnelem już wszystko to nagle okazuje się później, że można jeszcze lepiej. To tak jak na CBR, którą jezdzę w realu. Po za tym jeśli PD nie zrezygnują z rozdziałki 1440x1080p i większość tras będzię wyglądała jak Londyn to ja nie mam pytań bo dla mnie w dużym stopniu liczy się grywalność jak i wizualia

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #18660 dnia: Sierpnia 04, 2009, 14:34:11 pm »
PS3 rumour update: ?85 (?100) price cut and PS3 Slim:
http://www.techradar.com/news/gaming/ps3-rumour-update-85-price-cut-and-ps3-slim-622792

The internet is alight with rumours of a planned ?100 (?85) price cut on Sony's 80GB PS3 model across Europe to be announced at the same time at the launch of a new PS3 Slim at Germany's GamesCon event on 18 August.

The rumours follow the news that Sony is informing Japanese retailers that the 80GB PS3 model will not be shipping after 8 August.

Over in the US, Sony has cut the cost of its 160GB PlayStation 3 bundle from Amazon by $50, notes Engadget.

Over in Belgium, website RTLinfo claims that Sony has been briefing retailers of an imminent ?100 (?85) price cut on the 80GB PS3

"Sony are looking to make a big splash at GamesCom, so it we'll see big hardware and software news coming out of their Press Conference," said Associate Editor of PSM3, Andy Hartup.

"There's little doubt PS3 Slim will happen at some point ? PSone and PS2 went through the same treatments ? and GamesCom seems like a prime time to unveil it. I wouldn't bet against a PS3 Slim / Uncharted 2 bundle appearing this October."

The PSM3 man added: "As for the price drop of the 80GB model ? that's what potential buyers have been asking for. Sony have so far refused to budge on the price, but with Christmas around the corner, I'm certain we'll see a price cut ? if not now ? before the end of the year."

Is 100 Euros too much?

Also commenting on the price cut and PS3 Slim rumours Screen Digest Analyst Piers Harding-Rolls told TechRadar: "Both will definitely happen, we expect a slim at some point and a healthy price cut at some point."

But, he added: "Whether they happen at the same time is the question. The timing of the slimline PS3 at this point within the cycle is fairly established in terms of Sony's [previous] approach.

As for the rumoured price cut, Harding-Rolls added: "Our forecasts estimate the introduction of a price cut in September. In terms of the amount of the price cut, 100 Euros is at the top end of what we would expect, so I still think that figure is fairly speculative, because of the situation that Sony is currently in financially.

"The question is whether of not Sony has the space to make such a strong move right now. They have to take into account the longer-term approach and the PS3 lifecycle strategy."

The analyst also noted that Sony has always tried to support the games industry event in Leipzig with good announcements, so he "wouldn't be surprised if there were some fairly sizeable announcements" coming out of the show.

"The current spate of discounting of PS3s across US and European retail also suggests there is also a lot of stock in the channel ? so the situation as to when Sony will decide to announce the PS3 Slim is still quite possibly somewhat fluid," adds Harding-Rolls.

Essentially, when the current discounted PS3 stock sat in warehouses or at retail is at a low enough level, Sony will be happy to announce the new PS3 Slim.

TechRadar spoke with a SCEE rep today who could not comment on the current rumour or speculation.

Stay tuned for more from GamesCon on all the latest PlayStation news from Sony's marathon three-hour press conference on 18 August.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #18661 dnia: Sierpnia 04, 2009, 15:59:27 pm »
Gdyby nie GT nie byłoby Forzy - nie zapominajmy o tym, że Microsoft stworzył tę serię zapatrzony w potęgę i fenomen gry od Polyphony Digital.
???

A Sony stworzyło GT, bo są tak wspaniałomyślni i nie myśleli o zysku z wyścigówki na swoją konsolę, tak?

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #18662 dnia: Sierpnia 04, 2009, 16:20:51 pm »
???

A Sony stworzyło GT, bo są tak wspaniałomyślni i nie myśleli o zysku z wyścigówki na swoją konsolę, tak?

Nie wiem o co Ci chodzi??
Co to ma wspólnego z tematem?
Każda gra powstaje dla kasy - ale to M$ wzorował się na grze SONY a nie odwrotnie, right?

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #18663 dnia: Sierpnia 04, 2009, 16:42:46 pm »
Brawo. Przenieśliście się z wojną tutaj.

Proponuje bana dla każdego  :???:

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #18664 dnia: Sierpnia 04, 2009, 16:47:49 pm »
Proponuje byś się nie wpier@#@ł w każdą dyskusję, w której zobaczysz nowego posta...

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #18665 dnia: Sierpnia 04, 2009, 16:53:11 pm »
Chce poczytać coś o PS3 w temacie "Playstation 3 - Temat główny", a nie o wojnie GT z Forzą. Tak trudno to pojąć?

PS. Prośba o bany nadal aktywna :P.

svonston

• Gość
« Odpowiedź #18666 dnia: Sierpnia 04, 2009, 16:59:10 pm »
Każda gra powstaje dla kasy - ale to M$ wzorował się na grze SONY a nie odwrotnie, right?
Jak to wzorował? Bo zrobili wyścigówkę na konsolę? Czyli każda gra jest na którejś wzorowana i tak naprawdę istnieje jedyna słuszna ścigałka, FPS, RTS, a co najlepsze - 90% tych gier jest na konsole sony, tak?

Zresztą, jak teraz, to się "wzorowali", a jak przychodzi co do czego, to Forza jest typowo arcade'ową produkcją, stworzoną dla niedzielnych graczy. Wg Ciebie takie jest GT5? Ehe.

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #18667 dnia: Sierpnia 04, 2009, 17:09:47 pm »
PS3 traci kolejną ekskluzywną grę

Cóż, mówi się trudno ;)

Znamy przypuszczalne ceny PlayStation 3 Slim

Najtańszy wariant został wstępnie wyceniony na 260 funtów, co w przeliczeniu daje sumę w wysokości około 1255 zł.

Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2009, 17:17:44 pm wysłana przez Chris »

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #18668 dnia: Sierpnia 04, 2009, 17:15:41 pm »
PS3 traci kolejną ekskluzywną grę
Cóż, mówi się trudno ;)
Byłaby strata, gdyby coś o tej grze było wiadomo.

adriano

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #18669 dnia: Sierpnia 04, 2009, 17:18:34 pm »
Jak to wzorował? Bo zrobili wyścigówkę na konsolę? Czyli każda gra jest na którejś wzorowana i tak naprawdę istnieje jedyna słuszna ścigałka, FPS, RTS, a co najlepsze - 90% tych gier jest na konsole sony, tak?

Zresztą, jak teraz, to się "wzorowali", a jak przychodzi co do czego, to Forza jest typowo arcade'ową produkcją, stworzoną dla niedzielnych graczy. Wg Ciebie takie jest GT5? Ehe.
Pozwolę najpierw się zacytować:
Turn 10 zostało założone przez Microsoft w celu stworzenia gry, która miała stanowić alternatywę dla Gran Turismo. Oto mi chodzi - nie pisałem nic o tym, czy Forza to symulacja czy też arcade.
Przeczytaj to kilka razy i wreszcie zrozum, że odwracasz kota ogonem...

Krzysiu

• MIR
  • Stać! Policja!
« Odpowiedź #18670 dnia: Sierpnia 04, 2009, 17:18:59 pm »
No tak, lepiej od razu założyć, że gra będzie średniakiem. To logiczne.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #18671 dnia: Sierpnia 04, 2009, 17:22:27 pm »
No tak, lepiej od razu założyć, że gra będzie średniakiem. To logiczne.
Mówisz do mnie?
No sorry, ale jeżeli gra doczekała się prawdopodobnie tylko renderowanych trailerów, to co można o niej powiedzieć? Od wielu lat jej tworzenia nie otrzymaliśmy żadnych konkretów, oprócz tego, że ma to być slasher.

Do tematu:

GI.biz has caught word that Sony Corp. has reportedly ordered enough components to manufacture approximately one million PlayStation 3 consoles during the third quarter of 2009.

According to the Telegraph, the figure is roughly double the number made during the last three months, fuelling yet more speculation over the release of the long rumored Slim PS3. In particular, industry folk are anticipating an announcement during Sony?s lengthy press conference at GamesCom later this month. The Telegraph report goes on to say that punters can expect to pay around ?260 GBP for a 40GB Slim PS3, and around ?300 GBP for an 80GB SKU.

http://www.psu.com/PS3-production-doubles,-PS3-Slim-to-start-from-%EF%BF%BD260-News--a007866-p0.php

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #18672 dnia: Sierpnia 04, 2009, 17:41:25 pm »
Jak zapewne co niektórzy wiedzą planuję sobie zakupić głośniki Logitech z-5500 do Ps3 (i 360-tki). Tylko że nie wiem czy jest sens kupna tych głośników jak mój pokój ma rozmiary ok. 3,65m x 3,05m... Jest sens kupować takie głośniki do tak ogromnego pokoju, bo kurde nie wiem czy w takim pokoju będę miał płynne 5.1?

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • !
« Odpowiedź #18673 dnia: Sierpnia 04, 2009, 18:07:30 pm »
Jak zapewne co niektórzy wiedzą planuję sobie zakupić głośniki Logitech z-5500 do Ps3 (i 360-tki). Tylko że nie wiem czy jest sens kupna tych głośników jak mój pokój ma rozmiary ok. 3,65m x 3,05m... Jest sens kupować takie głośniki do tak ogromnego pokoju, bo kurde nie wiem czy w takim pokoju będę miał płynne 5.1?

Przy odpowiedniej głośności nie ma to znaczenia. Problem jest jedynie taki, że moc tego sprzętu na ten pokój jest za duża :) Kupisz sobie głośniki, których nigdy nie wykręcisz nawet do połowy, bo zwyczajnie sprzęt zacznie hałasować, a przestanie grać.

Ale jeżeli koniecznie chcesz mieć wsparcie dla DTS i DD w grach i filmach, no to jest to najtańsze możliwe rozwiązanie...

Jestem bardzo zadowolony z tych głośników, nie jest to "prawdziwy" dźwięk, co po kolumnach i odpowiednim wzmaku lub ampli, ale grają bardzo sympatycznie, mają kopa i do gier oraz filmów sprawują się idealnie!

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!

svonston

• Gość
« Odpowiedź #18674 dnia: Sierpnia 04, 2009, 18:09:34 pm »
Turn 10 zostało założone przez Microsoft w celu stworzenia gry, która miała stanowić alternatywę dla Gran Turismo.
Info z pierwszej ręki. Wow, to rzadkie na tym forum!

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #18675 dnia: Sierpnia 04, 2009, 18:19:07 pm »
Takie pytanko. Kupuje najtańsze głośniki 5.1. Czy potrzebuje jeszcze jakiś sprzęt, czy poprostu podłączam je do ps3 i mam dźwięk przestrzenny?

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #18676 dnia: Sierpnia 04, 2009, 18:24:12 pm »
Takie pytanko. Kupuje najtańsze głośniki 5.1. Czy potrzebuje jeszcze jakiś sprzęt, czy poprostu podłączam je do ps3 i mam dźwięk przestrzenny?

Masz rozbite Stereo na 5 głosników, aby mieć prawdziwy dżwięk przestrzenny stosowany w grach DTS bądz Dolby Digital potrzebujesz odpowiedniego dekodera.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #18677 dnia: Sierpnia 04, 2009, 18:28:24 pm »

Masz rozbite Stereo na 5 głosników, aby mieć prawdziwy dżwięk przestrzenny stosowany w grach DTS bądz Dolby Digital potrzebujesz odpowiedniego dekodera.
Aha, czyli brzmi to raczej średnio, tak mam to rozumieć?

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #18678 dnia: Sierpnia 04, 2009, 18:50:58 pm »

Aha, czyli brzmi to raczej średnio, tak mam to rozumieć?
Zawsze lepsze to niz głosniki z tv. Subwoofer robi swoje ;)

maertin

• Bohater wojny GOjczyźnianej
  • !
« Odpowiedź #18679 dnia: Sierpnia 04, 2009, 20:52:48 pm »
Kupowanie "zwykłego" zestawu 5.1 do konsoli mija się totalnie z celem. Będą działać Ci tylko 2 przednie głośniki oraz subwoofer. Dlatego, że wyjście AV w PS3 wspiera tylko Stereo.
Aby dźwięk był "rozbity" na 5.1 to też musi być odpowiedni dekoder do tego.

Kup 5.1 tylko wtedy, jeżeli masz go do czego podłączyć - czyli komputera, lub jakiś odtwarzacz, który ma wbudowane odpowiednie dekodery - taki będzie miał też odpowiednie wyjścia. Jeżeli tylko do konsoli, to kup 2.1, bo po prostu nic innego nie wyciągniesz z niej sprzętem bez dekodera.

A jeżeli chcesz mieć prawdzie 5.1 to jak już zostało napisane, jedyna opcja to odpowiednie urządzenie dekodujące. Najtańsze na rynku to właśnie Logitech z5500. Creative ma jakieś urządzenie z dekoderem(bez głośników), ale te kosztuje od 400-600 zł (warto sprawdzić, bo nie znam aktualnych cen). Lub kupić amplituner - do takiego możesz sobie podłączyć to "zwykłe" 5.1. Taki w miarę niebanalny amplituner można nabyć za od 600 zł, więc wybór należy do Ciebie.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2009, 22:01:36 pm wysłana przez maertin »

Don't mess with the best, 'cause the best don't mess!