Nie przesadzasz? Jaki procent użytkowników PS3 skorzystał z tej opcji?
nie wiem jaki procent - ja uzywam i to czesto. byl to jeden z glownych powodow (po grach) dla ktorego kupilem ps3 i do moich zastosowan linux na ps3 nie jest ani za wolny, ani za slaby czy do niczego. do glowy mi nie przyszlo, ze rok pozniej wywala ta funkcje. w moim przypadku wiaze sie to z wielkimi kosztami. wiec pytam - rok temu zakupilem towar o okreslonych cechach, ktorych obecnie przymusowo sie MOJ sprzet pozbawia - czy to legalne?
Jestem na nie, ale jako użytkownik obu systemów nie mogę uznać aby to był problem na miarę braku polskiego live.
Nie mialem na mysli tego, ze problem wyciecia linuxa jest porownywalny z brakiem liva, tylko o dzialanie uzytkownikow i dochodzenie swoich racji. bo jesli ktos kupil sprzet z mysla o korzystaniu z linuxa (np. programowac chcial) i to byl jeden z powodow kupna ps3, a teraz mu to zabieraja, to nie jest lamane prawo? czy moga tak zrobic? trzeba przeczytac gwarancje ale zagrywka jest "brudna".
Argument, ze to z powodu piractwa to domysly - sony oficjalnie nie podalo jeszcze powodow takich dzialan. nawet jesli to prawda, to i tak zle zrobili - powinni zalatac otheros i hypervisora a nie wyrzucac funkcjonalnosc z konsoli. Takim rozumieniem to z PSP powinni wyrzucic obsluge kart pamieci - a wyrzucili? nie, lataja raz za razem. A jak kolejny Z-PACK do ps3 okaze sie prawda, to beda mogli wyrzucic obsluge pamieci usb i wszystko bedzie ok?
Wiadomość scalona: Marca 30, 2010, 08:37:51 amjeszcze jedna mysl z zaspanej glowy:
geohot sie wkurzyl, ze sony byc moze bedzie wskazywac go jako sprawce i bedzie robil za wymowke, dlaczego wprowadzaja 3.21. zapowiedzial zeby nie aktualizowac, bo bedzie pracowal nad sposobem zainstalowania najnowszego firmware bez utraty otheros. co z tego jak ja mam turnieje w motorstorma poustawiane
? i jak dlugo to potrwa? i czy w ogole sie uda?
@Solid Snake 1989
sony ma numeracje firmware z dupy wzieta, czesto przeskakiwali o kilka numerkow.