Tak naprawdę to powiedzcie mi po co komuś Xgame chat? Gram sobie w GT5 i mam gadać z kimś kto pyka w Black Opsa? Po kiego grzyba? Nie dość, że teraz twórcy mają problemy bo im się gry zacinają przez listę Friends, to jeszcze dojdzie opcja cross chat'a i wtedy 90% multiplatform będzie zdychać.
Odkąd mam tego Xboxa, już wiem właśnie czego mi qfa brakowało w PS3 ( ale już tęskni mi się za ekskluzywnymi grami na sonce
), tego xgame chata właśnie. Jest to świetna opcja, łączysz się i działa, działa i nie przestaje działać, nie ważne co robisz. Jesteś w kontakcie z innymi. Na PSN zebrać jest się niesamowicie ciężko, chat dla kilku osób jest tak zjebany, aż okażę się litościwi i nie będę się nad nim więcej znęcać. Tylko pytanie do Sony, co to qrwa ma być ? Żart na 1 kwietnia i dalej jest....
Jest to największa przewaga Xboxa nad Ps3, niby tylko komunikacja, ale tej w PS3 po prostu brak. Wysyłanie tekstów jest czasochłonne, grupowy czat to porażka. Więc mam nadzieję, że w końcu Sony wprowadzi tę usługę, bo jest świetna. Raz się spróbuje i człowiek nie będzie chciał się rozstać