Itagaki przyznał się, że posiadają dev-kity PS3 i uczą się ich programować. Jeśli tylko konsola Sony będzie się dobrze sprzedawać i będzie zapotrzebowanie, zrobią gry na PS3. Powinien być news o tym tylko jakoś nikt go nie opublikował . W każdym bądź razie jeśli NG 2 powstaje to na X360.
Kolejne wyciąganie przedwczesnych wniosków. I co się później dziwić że exclusivy się robią z GTA redaktorkom...
"Yeah, we have seen the PlayStation 3 hardware and we're studying it. We're messing around with it right now. I think it's a good machine."
Powiedział że WIDZIAŁ [a nie że MA u siebie w studio] sprzęt PS3 [ czyli może PS3 na targach/wewnętrznym pokazie Sony - słowa nie ma tu o dev-kicie!] i że je studiują [specyfikacje techniczną,może to co konkurencyjny sprzęt potrafi...].
Bawią się tym właśnie w tym momencie [studiowaniem? ocenianiem możliwości?].
Myśli że to niezła maszyna [a ja myślę że maluch to niezły samochód].
Tak więc panie Zielarzu jak będzie pan tego newsa pisał to proszę nie wspominać o dev-kitach i PROGRAMOWANIU na nie.
Bo ja też WIDZIAŁEM PSP i maiłem możliwość sprawdzenia/POSTUDIOWANIA jej możliwości.POBAWIŁEM się też nią trochę.Myślę że to niezły sprzęt.
Ale NIE MAM Dev-kita w domu, nie programuję na PSP i wracam do VHDL'a Matlaba C++ etc....
PS. A tak przy okazji czy Inquirer i wp nie potrzebują jakiś narwanych bajkopisarzy?