Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1146584 razy)

siudym

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 6
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #8800 dnia: Lutego 23, 2007, 19:09:27 pm »
Cytat: "MarcePan"
Cytat: "Leenk"
Cytat z tekstu samego Urala:
A na którą konsole wyjdzie? Za wcześnie wyrokować - wydawcą jest EA i ma jakieśtam prawa do tytułu, więc może wyjść na jakąkolwiek konsolę - ja stawiam na PS3 i X360, bo zresztą EA ma taką manierę, a Crytek nie sądzę, by miał aż tyle do gadania.
Nie ma tu nic o mocy konsol, wręcz przeciwnie widać wyraźnie że akurat moc obu konsol akurat nie liczy się tu zupełnie. Ewentualnie imho może  z czasem PS3 będzie miało przewagę w obsłudze fizyki. Być może też niektóre efekty graficzne. Na to osobiście liczę.

W tym fragmencie akurat nie ma nic o mocy ale w tym jest:

Jednak port na konsolę Sony wydaje się obecnie najbardziej prawdopodobny. Wedle naszego informatora konsola Sony oferuje poprostu nieco większą moc obliczeniową, a ta jest czeynnikiem decydującym.

Na przyszłość przeczytaj dokładnie. Oczywiście nie zmienia to faktu że Crysis może pojawić się na oba next-geny. Kwestia dotyczy tylko tego, na którą konsole  gra będzie bardziej obcięta graficznie.

Ciekawe czy czasem "informator" Pana Urala nie istnieje tylko w jego glowie ;)

Tez moge napisac:

"Crysis wyjdzie wg. mojego informatora tylko na X360, bo gry z PC na X360 szybciej sie portuje, nie mamy ograniczenia pamieci graficznej do 256MB, nie ma problemow z HDR i FSAA jednoczesnie, wiec graficznie bedzie mniej stratna oraz skoro gra bedzie na W.Vista, to M$ juz sie postara o port na X360."

Kazdy tak moze napisac ;)

aphelion

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
  • PSN ID: aph
« Odpowiedź #8801 dnia: Lutego 23, 2007, 19:52:04 pm »
Troche szkoda, ze rezygnuja z implementacji elementow ps2. "A mialo byc tak pieknie".
Thou know'st 'tis common: all that lives must die, Passing through nature to eternity.

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #8802 dnia: Lutego 23, 2007, 19:58:15 pm »
Cytat: "siudym"

Tez moge napisac:

"Crysis wyjdzie wg. mojego informatora tylko na X360, bo gry z PC na X360 szybciej sie portuje, nie mamy ograniczenia pamieci graficznej do 256MB, nie ma problemow z HDR i FSAA jednoczesnie, wiec graficznie bedzie mniej stratna oraz skoro gra bedzie na W.Vista, to M$ juz sie postara o port na X360."

Kazdy tak moze napisac ;)

No Ty możesz sobie takie bzdury z palca wyssane pisać. Ale już redaktor tak dużego miesięcznika nie może sobie pozwolić na takie informacje znikąd. Naczelny nie puścił by czegoś takiego do druku gdyby nie było to potwierdzone i faktycznie miało miejsce. PE czyta masa graczy więc nikt nie będzie ryzykował takich wpadek. Siudym musisz mi uwierzyć że jest jednak spora różnica między redaktorem tak znanego pisma a szarym użytkownikiem jednego z wielu forów.

Cytat: "aphelion"
Troche szkoda, ze rezygnuja z implementacji elementow ps2. "A mialo byc tak pieknie".

Ja się mocno zawiodłem i myśle że gdyby nie to że za PS3 dam mniej niż 2000zł to bym nie kupił tej konsoli podczas premiery.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #8803 dnia: Lutego 23, 2007, 20:07:20 pm »
No Ty możesz sobie takie bzdury z palca wyssane pisać. Ale już redaktor tak dużego miesięcznika nie może sobie pozwolić na takie informacje znikąd. Naczelny nie puścił by czegoś takiego do druku gdyby nie było to potwierdzone i faktycznie miało miejsce. PE czyta masa graczy więc nikt nie będzie ryzykował takich wpadek. Siudym musisz mi uwierzyć że jest jednak spora różnica między redaktorem tak znanego pisma a szarym użytkownikiem jednego z wielu forów.

Naprawdę?
Jakoś większe i bardziej popularne pismo blaszakowe - CD-Action - umieściło (jako temat numeru zresztą) info, wraz z kilkustronową zapowiedzią, o MGS3 na PC...
To samo IGN - tak, ten wielki, potężny, internetowy serwis o grach (i nie tylko) - miał w zakładace MGS3 również "wersję na PC", pomimo, iż nic takiego nie było nigdy zapowiedziane (a uwierz mi, IGN jest o wiele większe i popularniejsze niż PSE)...
Wpadki się zdarzają każdym.

Dopóki nie będzie w pełni oficjanego oświadczenia z Crytek, że "tak, na 100% robimy Crysis na PS3" (a nie jakieś bablanie, że może, kiedyś, nie jestem pewien, coś tam skrobiemy itp.), to każde info - niezależnie czy w prasie, czy w internecie - jest tylko zwykłą plotką.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8804 dnia: Lutego 23, 2007, 20:19:25 pm »
Cytat: "Mr_Zombie"

Naprawdę?
Jakoś większe i bardziej popularne pismo blaszakowe - CD-Action - umieściło (jako temat numeru zresztą) info, wraz z kilkustronową zapowiedzią, o MGS3 na PC...
Wpadki się zdarzają każdym.
Dopóki nie będzie w pełni oficjanego oświadczenia z Crytek, że "tak, na 100% robimy Crysis na PS3" (a nie jakieś bablanie, że może, kiedyś, nie jestem pewien, coś tam skrobiemy itp.), to każde info - niezależnie czy w prasie, czy w internecie - jest tylko zwykłą plotką.

Co CD-Action ma wspólnego z PE? Chyba tylko to że też z papieru. Tutaj już nie rozchodzi się czy i kiedy Crysis zostanie wydany na konsole. Dziwi mnie Wasze twierdzenie że niby redaktor, który to pisał miał sobie to zmyślać. Po co napisał że pracownik Crytek'a stwierdził iż PS3 jest mocniejsze? Napisał to bo takie uzyskał info od tego jegomościa. Naprawde uważasz że gdyby nie udowodnił tego naczelnemu to on by taką niepotwierdzoną informacje puścił w świat? Tym bardziej że zdają sobie sprawe iż to wiadomość o dość dużej wadze. Dobrze wiemy jak teraz drażliwe jest stwierdzanie wyższości mocy jednego next-gen'a nad drugim.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8805 dnia: Lutego 23, 2007, 20:36:00 pm »
Siudym musisz mi uwierzyć że jest jednak spora różnica między redaktorem tak znanego pisma a szarym użytkownikiem jednego z wielu forów

:lol:

Napisał to bo takie uzyskał info

info mozna znalezc w sieci lub na innym forum i czesto takie rzeczy puszczane sa w pe ;)

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #8806 dnia: Lutego 23, 2007, 20:44:05 pm »
Sorry, ale to info ma tyle prawdy, jakie ma znaczenie PE w skali światowej - zerowe. Podrzędne pisemko o konsolach z takiego zadupia jak polska nie ma szans mieć żadnych exclusivów albo wyjątkowych informacji, zwłaszcza o grze kalibru Crysis. Eot.

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8807 dnia: Lutego 23, 2007, 21:05:58 pm »
Cytat: "nakimushi"

Napisał to bo takie uzyskał info

info mozna znalezc w sieci lub na innym forum i czesto takie rzeczy puszczane sa w pe ;)

Khm Khm...Jakie jeśli możesz przytoczyć?

Cytat: "CassSept"
Sorry, ale to info ma tyle prawdy, jakie ma znaczenie PE w skali światowej - zerowe. Podrzędne pisemko o konsolach z takiego zadupia jak polska nie ma szans mieć żadnych exclusivów albo wyjątkowych informacji, zwłaszcza o grze kalibru Crysis. Eot.

A nie pomyślaleś o tym że taki redaktor może mieć znajomości. Tym bardziej że z tego co wiem Ural jest znanym na scenie i również zajmuje się pisaniem gier. Pisał o tym na forum PE bodajże.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8808 dnia: Lutego 23, 2007, 21:18:36 pm »
Siudym musisz mi uwierzyć że jest jednak spora różnica między redaktorem tak znanego pisma a szarym użytkownikiem jednego z wielu forów.

Zgadzam sie. Tak samo Urban piszacy w "NIE" ma zawsze racje  8)
W koncu to gazeta, a nie net ;)

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8809 dnia: Lutego 23, 2007, 22:11:41 pm »
A nie pomyślaleś o tym że taki redaktor może mieć znajomości

moze nie oznacza ze ma - twoje gdybania sa smieszne po prostu ;)
a nie pomyslales ze ktos z szarych forumowiczów moze miec wieksze znajomosci  :twisted:  ?

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8810 dnia: Lutego 23, 2007, 22:13:06 pm »
Ty nas miałeś poinformować co i jak z tym Hazem. :P

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8811 dnia: Lutego 23, 2007, 22:16:47 pm »
hehe - narazie pracuje przy 2 projekcie dla LucasArts - tajemnica ale mozna sie domyslac jaka gra ;)

Haze - widzialem narazie tylko skriny na forum firmowym i kawalek u testerów jak ktos gral...
postaram sie u kogos zagrac to cos moze napisze chociaz troche sie boje bo wiadomo jaka jest polityka w firmach  :roll:

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8812 dnia: Lutego 23, 2007, 22:26:47 pm »
hehe - narazie pracuje przy 2 projekcie dla LucasArts - tajemnica ale mozna sie domyslac jaka gra Wink

Potwierdzasz Monkey Island 5? :mrgreen:
postaram sie u kogos zagrac to cos moze napisze chociaz troche sie boje bo wiadomo jaka jest polityka w firmach Rolling Eyes

Wiadomo. :wink: Ale w sumie wiesz może, kiedy możemy spodziewać się Haze? W następnym półroczu?

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8813 dnia: Lutego 23, 2007, 22:27:36 pm »
A nie pomyślaleś o tym że taki redaktor może mieć znajomości

moze nie oznacza ze ma - twoje gdybania sa smieszne po prostu ;)

Nakamushi sorki ale mam nieodparte wrażenie że masz włosy koloru blond. Przeczytaj raz jeszcze mój post odnośnie przepuszczenia takiego tesktu przez naczelnego. To nie są gdybania tylko to jest pewne że takie info ma swoje potwierdzenie. Jeśli nadal masz z tym problem to poczytaj forum PE gdzie Ural potwierdza swoje konkesje z pracownikiem Crytek'a.

a nie pomyslales ze ktos z szarych forumowiczów moze miec wieksze znajomosci  :twisted:  ?

Ale na forum nikt nie mówi o tym że wie od jakiegoś devolpera jakoby X360 był mocniejszy od PS3. Inna sprawa że posty na takim forum nie są sprawdzane pod kątem zgodności z prawdą. Dlatego każdy może pisać co chce i nikt mu tego nie zabroni. Zupełnie inna sytuacja ma miejsce w prasie (szczególnie tego kalibru jak PE) gdzie nikt nie jest na tyle głupi by puścić niepotwierdzoną plote w świat. Jeśli już piszą jakieś informacje, które nie są pewne do końca to zaznaczają że to tylko spekulacje czy też plotki. Nakamushi jeśli naprawde nie potrafisz zrozumieć czegoś tak oczywistego to chyba tylko dlatego że jesteś uparty.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8814 dnia: Lutego 23, 2007, 22:28:15 pm »
Cytat: "xelloss"
Potwierdzasz Monkey Island 5

strzelaj dalej
 :mrgreen:

pamietaj ze ta firma slynie ze strzelanin

xelloss

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8815 dnia: Lutego 23, 2007, 22:33:20 pm »

pamietaj ze ta firma slynie ze strzelanin

Ze strzelanin to słynie id czy Bungie, LucasArts słynie z przygodówek i Star Wars oczywiście. No i Indiana Jones. Czyżby jakaś shooter ze świata Star Wars? A może ten niedawno ujawniony projekt, od którego pokazali tech-demka.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8816 dnia: Lutego 23, 2007, 22:35:02 pm »
Co CD-Action ma wspólnego z PE?

To, że również jest czasopismem o grach, w szeregach PC-ciarzy równie popularna i szanująca się co PE w szeregach konsolarzy, a mimo to również potrafiła puścić w Polskę nieprawdziwą informację (i jakoś naczelny na to się zgodził). A w swoim poście powyżej udowadniałeś, że "redaktor tak dużego miesięcznika nie może sobie pozwolić na takie informacje znikąd." :roll:

Po co napisał że pracownik Crytek'a stwierdził iż PS3 jest mocniejsze? Napisał to bo takie uzyskał info od tego jegomościa.

Nie neguję tego, że jakiś pracownik z Crytek powiedział, że PS3 jest mocniejsze (wielu developerów się już wypowiadało na temat PS3 i XO, i zdania były różne: że PS3 jest mocniejsze, że XO jest mocniejsze, że obie mają tą samą moc, więc to żadna sensacyjna wiadomość nie jest). Jednakże neguję wniosek, jaki redaktor (i, jak widać, Ty) z tego wyciągasz, że oznacza to, iż Crysis wyjdzie na PS3, bo nigdzie tego oficjalnie nie napisano.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8817 dnia: Lutego 23, 2007, 22:36:22 pm »
Cytat: "xelloss"
Ze strzelanin to słynie id czy Bungie, LucasArts słynie z przygodówek i Star Wars oczywiście. No i Indiana Jones. Czyżby jakaś shooter ze świata Star Wars? A może ten niedawno ujawniony projekt, od którego pokazali tech-demka

cos tam moze i trafiles  :wink:
koniec rozmowy :mrgreen:

Nakamushi jeśli naprawde nie potrafisz zrozumieć czegoś tak oczywistego to chyba tylko dlatego że jesteś uparty

oj jestem strasznie uparty  :twisted:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8818 dnia: Lutego 23, 2007, 22:54:12 pm »
Co CD-Action ma wspólnego z PE?

To, że również jest czasopismem o grach, w szeregach PC-ciarzy równie popularna i szanująca się co PE w szeregach konsolarzy, a mimo to również potrafiła puścić w Polskę nieprawdziwą informację (i jakoś naczelny na to się zgodził). A w swoim poście powyżej udowadniałeś, że "redaktor tak dużego miesięcznika nie może sobie pozwolić na takie informacje znikąd." :roll:

Co znaczy "również potrafiła puścić w Polskę nieprawdziwą informacje" (pytam ze szczególnym naciskiem na również)? Chciałbym poznać jakąś mega plotke, która wypłynęła z PE i narobiła szumu. Prosze oświeć mnie bo ja nic takiego nie pamiętam.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8819 dnia: Lutego 23, 2007, 23:00:19 pm »
Co znaczy "również potrafiła puścić w Polskę nieprawdziwą informacje" (pytam ze szczególnym naciskiem na również)? Chciałbym poznać jakąś mega plotke, która wypłynęła z PE i narobiła szumu. Prosze oświeć mnie bo ja nic takiego nie pamiętam

nikt sie nie odwazy nic napisac bo zaraz ludzi strasza sádem
 :lol:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8820 dnia: Lutego 23, 2007, 23:04:24 pm »
Wiedziałem, po prostu wiedziałem, że się akurat tego przyczepisz, ale nie chciało mi się już edytować posta...
Zwróć uwagę na główny punkt mojej wypowiedzi: czasopisma, wbrew Twojemu przekonaniu, nie są żadną wyrocznią i również potrafią się mylić/wypuszczać w świat bzdury. To miałem na myśli...
(a jeżeli chodzi o PE - nie czytam zazwyczaj prasy konsolowej, ale coś, co mi się aktualnie przypomniało: kiedyś, dawno temu, w Newsach zamieszczone były screeny z Biohazard 4D: Executor [trójwymiarowy film puszczany kilka lat temu w kinach w Japonii] i było podpisane, że są to screeny z nadchodzącego na PS2 nowego Residenta... Dla tych, co nie widzieli tego filmu - w tej chwili ta grafika nie robi już wrażenia, jednak wówczas postaci i potwory w jakości lepszej niż te, na filmikach z RE3, powodowały opad szczeny).

Żeby nie było dalszych wątpliwości, powtarzam: nie uważam, że bzdurą jest wypowiedź jest jednego z ludzi z Crytek, lecz że bzdurą jak na razie jest dopisywanie do tego stwierdzenia, że Crysis wyjdzie na PS3.

mateo

• Gość
« Odpowiedź #8821 dnia: Lutego 23, 2007, 23:04:55 pm »
O Crytek Engine w PE było pisane już..daaawno temu !
Dla mnie to było nie małe podniecenie (własna fizyka oddzielnego listka, cieni o_0)
Ja nie mam wątpliwości , że ten silnik będzie napędzał N.O.W.E gry !(zwłaszcza konsolowe)
King Kong 2 od Ancela na tym engine i pozamiatane ..
Za rok może ruszyc prawdziwa next-genowa machina  ?
A taki Gears of War stanie się ciekawostką  :wink:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8822 dnia: Lutego 23, 2007, 23:14:04 pm »

(a jeżeli chodzi o PE - nie czytam zazwyczaj prasy konsolowej, ale coś, co mi się aktualnie przypomniało: kiedyś, dawno temu, w Newsach zamieszczone były screeny z Biohazard 4D: Executor [trójwymiarowy film puszczany kilka lat temu w kinach w Japonii] i było podpisane, że są to screeny z nadchodzącego na PS2 nowego Residenta...

Pamiętam to info. Wiesz że gdzieś dzwoni ale nie wiesz, w którym kościele. Ten news był zamieszczony w kwietniowym numerze i był prima aprilisowym żartem.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8823 dnia: Lutego 23, 2007, 23:23:34 pm »
to 60 klatek w GoW tez pewnie bylo zartem  :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8824 dnia: Lutego 23, 2007, 23:55:56 pm »
to 60 klatek w GoW tez pewnie bylo zartem  :lol:

A konkretnie? Bo nie wiem o co Ci chodzi.
Jeśli piszesz o jakiejś pomyłce w recenzji tym samym porównując to do artykułu na całą strone o Crysis to nawet nie ma sensu tego komentować.
Nakimushi rozumiem Twoją niechęć do PE tym bardziej po tym jak musiałeś przeprosić autora tekstu z poprzedniego numeru ale postaraj się być chociaż odrobinke bardziej obiektywny.

Snake_Plissken

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 104
  • Who Dares Wins
« Odpowiedź #8825 dnia: Lutego 24, 2007, 09:03:30 am »

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #8826 dnia: Lutego 24, 2007, 09:44:52 am »
Ja jestem w najlepszej sytuacji bo do czasu przeczytania artykułu w PE nie wiedziałem nawet o tym Crisis. Jak wyjdzie na konsole to fajnie jak nie to trudno.

Cytat: "Snake_Plissken"
http://gry.onet.pl/1491827,,Sony_szykuje_si%EA_do_podboju_Australii,wiadomosc.html

Po co mieli by wsadzać makiety skoro są działające egzemplarze? kradzieży sie boją? bo wymówka żeby sie PS3 nie przegrzewało to pic na wodę.

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8827 dnia: Lutego 24, 2007, 09:54:45 am »
Daj sobie spokój MarcePan - nie ma Crysisa na PS3 zapowiedzianego, a słowo jakiegoś pisemka na końcu świata nie ma żadnego znaczenia w skali światowej :lol:
Warto wiedzieć, że w kiosku prezentowanym na zdjęciu konsola tak naprawdę jest schowana, a to co widać za szybą, to jedynie makieta

:|

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8828 dnia: Lutego 24, 2007, 10:53:30 am »
Nakimushi rozumiem Twoją niechęć do PE tym bardziej po tym jak musiałeś przeprosić autora tekstu z poprzedniego numeru ale postaraj się być chociaż odrobinke bardziej obiektywny

nie przeprosile autora tekstu tylko firme...
co do pisma to ciagle twierdze ze to banda cieniasów ;)

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8829 dnia: Lutego 24, 2007, 11:19:39 am »
Nakimushi rozumiem Twoją niechęć do PE tym bardziej po tym jak musiałeś przeprosić autora tekstu z poprzedniego numeru ale postaraj się być chociaż odrobinke bardziej obiektywny

co do pisma to ciagle twierdze ze to banda cieniasów ;)

No i wszystko jasne.

siudym

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8830 dnia: Lutego 24, 2007, 12:53:11 pm »
Tak to bywa, ze wystarczy byc "Panem redaktorem" gdziekolwiek i juz stajemy sie kims wielkim/waznym. Przypomnina mi to sytuacje z kosciolami, gdzie slyszy sie "Ksiadz idzie! Uklonmy sie, uscisnijmy mu dlon! Bo to ksiadz"

W PSXe byla juz napisana masa bzdur i pewnie jeszcze sporo do zrobienia w tym temacie ;) A sprawa Crysisa wyjasni sie najwczesniej za rok, bo watpie, ze ktos z Crytek'u do premiery na Viscie (i jakis czas po) napisze cokolwiek o wersji konsolowej (jakiejkolwiek).

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8831 dnia: Lutego 24, 2007, 13:20:36 pm »
Cytat: "siudym"
Tak to bywa, ze wystarczy byc "Panem redaktorem" gdziekolwiek i juz stajemy sie kims wielkim/waznym. Przypomnina mi to sytuacje z kosciolami, gdzie slyszy sie "Ksiadz idzie! Uklonmy sie, uscisnijmy mu dlon! Bo to ksiadz"

Widzisz siudym, dobrze że napisałeś gdziekolwiek. O ile zdanie czy interpretacje redaktora pokorju Fidel z onetu czy Snake z wp można o kant d..y rozbić tak już informacje podawane przez miesięcznik który na rynku trzyma się już około 10 lat należy traktować poważnie. Trzeba rozróżnić pseudo redakcje od profesjonalistów.
Dla mnie taki PE to naprawde fenomen rynku gdyż jak wiemy w Polsce rządzą PC'ty a rynek konsolowy jest traktowany w naszym kraju jako coś zupełnie skrajnego i only for kids. Także nie ma się co dziwić że prasa komputerowa może odnosić sukcesy ale to że miesięcznik o konsolach tak dobrze się ma od tylu lat coś już znaczy.
Przeminęły pamiętne czasy Secret Servie czy Top Secret, potem Gamestation. PsxExtreme trzyma się nadal i ma się świetnie. To zasługa rzetelności i orginalnego stylu, którego brakuje tym wszystkim sieciowym serwisom. Taki Fidel z onetu raz jest a za chwile już go nie jak to miało miejsce ze Snake'iem.

BTW. Siudym może przytoczysz te bzdury w PE to cholercia naprawde nie moge sobie przypomnieć jakiś konkretnych wpadek, które poruszyły światkiem konsolowym.

nakimushi

• Gość
« Odpowiedź #8832 dnia: Lutego 24, 2007, 13:33:08 pm »
bzdury piszesz marcepan
to ze sa 10 lat na rynku nic nie ma wspólnego z tym ze sa profesjonalistami
i to twoje zdanie wylácznie ze trzeba ich traktowac powaznie

ja wrécz przeciwnie, patrzac na ich miny czy jakies glupie komiksy wydaje mi sie ze ich zarty sa dla debili... a ze w kraju mamy sporo sloikoglowych to nic dziwnego ze taka gazeta sie utrzymuje na rynku ;)

asm ja kupowalem ale dla duzej ilosci newsów i recenzji - gdyby na rynku byly inne gazety oprócz neo to pewnie znalazlbym cos innego

playing girl

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #8833 dnia: Lutego 24, 2007, 14:32:24 pm »
http://kotaku.com/gaming/sony/pal-ps3-backwards-compatability-gimped-%5Bupdate%5D-239076.php
"It also embodies a new combination of hardware and software emulation which will enable PS3 to be compatible with a broad range of original PlayStation® (PS) titles and a limited range of PlayStation®2 (PS2) titles."
Super. :|

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8834 dnia: Lutego 24, 2007, 14:36:04 pm »
bzdury piszesz marcepan
to ze sa 10 lat na rynku nic nie ma wspólnego z tym ze sa profesjonalistami
i to twoje zdanie wylácznie ze trzeba ich traktowac powaznie

Też bym pewnie ich nie lubił jak by mi kazali się przepraszać publicznie. No ale Nakamushi jak się pisze bzdury to potem trzeba to ładnie odśpiewać. Powinieneś się cieszyć że Ci Wajper sprawy nie założył za takie oszczerstwa.

ja wrécz przeciwnie, patrzac na ich miny czy jakies glupie komiksy wydaje mi sie ze ich zarty sa dla debili... a ze w kraju mamy sporo sloikoglowych to nic dziwnego ze taka gazeta sie utrzymuje na rynku ;)

Kwestia gustu. Ja lubie sie śmieć bo śmiech to zdrowie i PE potrafi mnie nieźle rozbawić. To jest właśnie ten ich orginalny styl a nie jałowe i nudne recki czy inne teksty. Szkoda że nie wydają już LOL'a bo to była świetna odskocznia od codziennej głupoty jaka nas otacza (nawet na tym forum ;)).

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8835 dnia: Lutego 24, 2007, 14:48:17 pm »
Jak kiedyś kupiłem PE to mnie odrzucił, właśnie ze względu na debilne "żarty" (w recce guitar hero że niby ktoś jest hardkorowy bo chce zjeść głowę swojego kota - wtf), czy komiksy na poziomie "nie ma żadnych gier bo ktoś wyszedł, puścił bąka i zabił wszystkich bohaterów gier" :|

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #8836 dnia: Lutego 24, 2007, 14:57:14 pm »
wtf

Trzeba było ją przeczytać a nie tylko ogladac obrazki to bys sie dowiedzial wtf  :lol:*

"nie ma żadnych gier bo ktoś wyszedł, puścił bąka i zabił wszystkich bohaterów gier"

Najbardziej to boli chyba cie ze byl tam tez Marian co?  :lol:*
*Emotikony stylizowane na Kasiowy styl
---
Prosze nie piszcie tu juz o PE bo temat o PS3 jest badz co badz. Crysis bedzie na XO i PS3 i wszyscy bedziemy szczesliwi   :mrgreen:

CassSept

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8837 dnia: Lutego 24, 2007, 15:16:22 pm »
Trzeba było ją przeczytać a nie tylko ogladac obrazki to bys sie dowiedzial wtf

Wyobraź sobie, że w przeciwieństwie do tego co myślisz, umiem czyta. I wyobraź sobie że pisałem tylko o tych ich dżołkach pokroju tego, nie o ogólnym poziomie recek, który jest znośny
Najbardziej to boli chyba cie ze byl tam tez Marian co?

Huh?

*Emotikony stylizowane na Kasiowy styl

Hahaha, zabawne jak cholera ^.-

A tak btw.
http://kotaku.com/gaming/sony/sony-america-silent-on-bc-hardware-revisions-239320.php
W skrócie - my mamy software`ową emulację (czyli taką jak w X360), w amerykanie zachowują hardware`ową (czyli taką na której działają prawie wszystkie gry, z pojedyńczymi wyjątkami). Super :|

marcinps2

• Towarzysz
« Odpowiedź #8838 dnia: Lutego 24, 2007, 16:17:19 pm »

W skrócie - my mamy software`ową emulację (czyli taką jak w X360), w amerykanie zachowują hardware`ową (czyli taką na której działają prawie wszystkie gry, z pojedyńczymi wyjątkami). Super :|

Trzeba by się teraz zmówić i zaprotestować nikupując konsol w dniu premiery może dało by to sony do myślenia?!

Jak myślicie warto czekac na wersje z hardwereową emulacją czy taka już się wogule nie ukaże? Brawo Sony  :x Myślałem że się załapie na model zanim zatną ciąć koszta  :? a tu taki zonk  :evil: Już bym brak kabli przebolał czy nawet pada ale nie to :/ A cena bez zmian...zapłaćmy więcej! dostańmy mniej! to Polska... :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #8839 dnia: Lutego 24, 2007, 16:36:57 pm »
Cytat: "marcinps2"

Trzeba by się teraz zmówić i zaprotestować nikupując konsol w dniu premiery może dało by to sony do myślenia?!

Marcinps2 jestem pewny że żadnych protestów nie trzeba bo przez takie posunięcie, Sony napewno straci mase klientów i sprzedaż drastycznie spadnie.

Cytat: "marcinps2"

Jak myślicie warto czekac na wersje z hardwereową emulacją czy taka już się wogule nie ukaże? Brawo Sony  :x Myślałem że się załapie na model zanim zatną ciąć koszta  :? a tu taki zonk  :evil: Już bym brak kabli przebolał czy nawet pada ale nie to :/ A cena bez zmian...zapłaćmy więcej! dostańmy mniej! to Polska... :lol:

Problem polega na tym że cała Europa dostanie taką okrojoną PS3. Mozna by się tutaj zapytać ilu z nas tak naprawde gra w tytuły z PSX'a na PS2 i czy naprawde jest o co tak lamentować. IMO jest, chociażby dlatego że czekaliśmy na konsole dłużej i dostaniemy gorszą wersje. Jak pomyśle że emulacja będzie stała na poziomie tej z X360 to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Po odpaleniu FORZ'y na X0 nieco pobladłem ujrzawszy okropnie tnącą animacje. Jak mam mieć taką emulacje w PS3 to wole jej nie mieć wcale.