Autor Wątek: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny  (Przeczytany 1150938 razy)

Maximmus80

• Gość
Odp: [archiwum] Playstation 3 - Temat główny
« Odpowiedź #15720 dnia: Czerwca 24, 2008, 13:56:17 pm »
Jesli trofea maja byc za np. zabicie 10000 online to mi sie to nie podoba... za to chcialbym dostawac nagrody za przejscie gry na danym poziomie trudnosci... ogolnie nie jestem w stanie najczescie dwa razy przejsc tej samej gry czy obejrzec filmu wiec mam pokazna liczbe gier ktore przeszedlem ale liczy sie dla mnie akcja i jak jest fabula a nie wnikam w jakies pierdoly ktore kojarza mi sie z zbieraniem kapsli ;)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #15721 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:12:57 pm »
Gdyby nie achievementy, mimo, że nie mam zbyt dużo punkcików, to nie wracałbym ileś razy do tej samej gry, a i nie spinałbym się, żeby przechodizć ją na wyższych poziomach.

A, że ludzie kupują crapy, żeby wyciągnąć calaka, to ich sprawa. Widać nie mają ciekawszych rzeczy do roboty ani pomysłu na wydanie pieniędzy.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #15722 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:16:16 pm »
np. w Lost Planet skończyć grę na wszystkich stopniach trudności zdobywając przy tym wszystkie medale i to wszytsko dla jednego osiągnięcia za kilkadziesiąt Gamescore.

Ale o to właśnie chodzi - to jest właśnie "osiągnięcie". I wg mnie takiego typu osiągnięcia powinny być w grach, a nie punkty za czynności, który każdy musi wykonać przechodząc grę (o ile mnie pamięć nie myli, w King Kongu było chyba 1000pkt za samo przejście gry, stąd wiele osób kupowało tą grę, bo łatwo było zdobyć w niej punkty).
Jeżeli chcesz podjąć wyzwanie, próbujesz przechodzić grę na najwyższym poziomie trudności wykonując niemalże niemożliwe do wykonania rzeczy. Jeżeli nie - odpuszczasz sobie. W ten sposób zabijane jest też, moim zdaniem, to, o czym pisze above89 - czyli kupowanie gównianych gier by łatwo zdobyć punkty. Chcesz się pochwalić, że masz te ileśtam punktów i że jesteś kozak, to faktycznie bądź tym kozakiem i przejdź np. Ninja Gaiden II ani razu nie będąc uderzonym (nie ma pewnie takiego achiva, sobie wymyśliłem ;P).
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15723 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:18:09 pm »
Ciekawe tylko kiedy ten update będzie.  :???:

juve26

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • 04.12.2006 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #15724 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:26:04 pm »
achievementy sa do dupy, o wiele wiecej funu daje granie bez nich, bo grasz jak chcesz, a nie 'kurde, zabilbym go z shotguna, bylo by latwiej, ale musze z hammer of dawna, to mi doliczy do achieva' jak w gowie bylo :???:
poza tym sony startuje z tym za pozno i mam nadzieje ze za bardzo to sie nie przyjmie [ i zeby w kolejnej generacji nie bylo juz ani trofeow, ani achievow, tylko czysty fun ]

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #15725 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:30:46 pm »
achievementy sa do dupy, o wiele wiecej funu daje granie bez nich, bo grasz jak chcesz, a nie 'kurde, zabilbym go z shotguna, bylo by latwiej, ale musze z hammer of dawna, to mi doliczy do achieva' jak w gowie bylo :???:
poza tym sony startuje z tym za pozno i mam nadzieje ze za bardzo to sie nie przyjmie [ i zeby w kolejnej generacji nie bylo juz ani trofeow, ani achievow, tylko czysty fun ]
Ye, jak będą achievy w takim Uncharted albo Ratchecie, to ja je już przeszedłem i nie będzie mi się chciało nadupiać Trophies- chyba że to jakoś już rozwiązali, ale ja o tym nie wiem.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #15726 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:31:02 pm »
achievementy sa do dupy

powiedział człowiek, który ma na koncie prawie 71 000 punktów ;D
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #15727 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:32:03 pm »
To jest tylko konto reprezentacyjne.  8)

crasch

• He?
  • Bohater wojny GOjczyźnianej
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #15728 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:48:23 pm »
Juve26 no bez jaj hehe ;).
Co do trofeów to czytając to wszystko doszedłem do wniosku, że nawet mogły by być fajne jeżeli były by przyziemne i nie psuły nerwów tylko dawały dłuższą żywotność gry. A nie zabił headshotem 100002 osoby z najwyższą rangą chodzącą z shotgunem w łapie ;)

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #15729 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:51:21 pm »
achievementy sa do dupy

powiedział człowiek, który ma na koncie prawie 71 000 punktów ;D
a miał już ponad 100 000 :lol: ;)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #15730 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:51:47 pm »
Brązy i Srebra na pewno będą przyziemne (przejście gry itp.), ale liczę, że już na złoto i platynę trzeba będzie się napocić. Sony powinno jakoś to kontrolować, żeby midasi nie robili platyn za pierwszego save'a, czy pierwsze killsa dla lepszej sprzedaży.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #15731 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:57:15 pm »
Czy achieve'y lub te trofea są obowiązkowe? Nie. W czym więc jest z nich jest jakikolwiek problem?

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #15732 dnia: Czerwca 24, 2008, 14:58:03 pm »
Milcz, zabiły gejming i tyle. :lol:

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #15733 dnia: Czerwca 24, 2008, 15:02:04 pm »
Czy achieve'y lub te trofea są obowiązkowe? Nie. W czym więc jest z nich jest jakikolwiek problem?

I tu się mylisz! Są obowiązkowe, każdy ma licznik, swoją statystykę jak ktoś nie ma to spada % ziomalstwa. A wiesz co się liczy? Szacunek ludzi uliczy  :mad:

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15734 dnia: Czerwca 24, 2008, 15:04:32 pm »
Gdyby nie achievementy, mimo, że nie mam zbyt dużo punkcików, to nie wracałbym ileś razy do tej samej gry, a i nie spinałbym się, żeby przechodizć ją na wyższych poziomach.

A, że ludzie kupują crapy, żeby wyciągnąć calaka, to ich sprawa. Widać nie mają ciekawszych rzeczy do roboty ani pomysłu na wydanie pieniędzy.
A ja Uncharted przechodze 5 razy i ani mi na mysli punkty i inne paści przechodze bo mi się podoba, MGS idzie poczta a jak dojdzie cały Lipiec będe grał w singla nie dlatego ze jest coś do zbierania ale dlatego ze gra wkreca. Nie umiem odstawić gierke po jednym przejsciu poprostu się nie da 2 razy to minimum jedyny wyjątek to Oblivion którego przeszedłem raz jedny z dodatkami i zajęło mi to 120h także nie miałem ochoty grać drugi raz gdy już znałem wszystko:) podziwiam Cię Maximmus i jednoczesnie mi Ciebie żal bo duzo tracisz przechodzac gre tylko jeden jedyny raz najczesciej pierwszy raz gra się dla fabuły, a kolejne za smaczków no ale co kto woli :)
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2008, 15:07:11 pm wysłana przez above89 »

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #15735 dnia: Czerwca 24, 2008, 15:11:39 pm »
A ja Uncharted przechodze 5 razy i ani mi na mysli punkty i inne paści przechodze bo mi się podoba.
No tak, a ja napisałem, że przechodzę te które mi się nie podobają, nie? :cool:

Nie mam zbyt dużo czasu na granie, więc po jednym przejściu bym ją sprzedał, tak to cieszę się dłużej i mam motywację do masterowania po troszku tej jednej. Dopieprzanie się do acziwmentów jest bez sensu. Nikt Ci nie każe się o nie starać.

above89: Przechodzisz 5 razy Uncharted, bo z tego co widać na sygnaturce, nie masz zbyt wielu innych gier "do przechodzenia".

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15736 dnia: Czerwca 24, 2008, 15:21:37 pm »
Milcz, zabiły gejming i tyle. :lol:

wszystko co zrobi/wymysli MS zabija "gejming" - wersja posiadaczy "plejstejszyn"

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15737 dnia: Czerwca 24, 2008, 15:26:53 pm »
A ja Uncharted przechodze 5 razy i ani mi na mysli punkty i inne paści przechodze bo mi się podoba.
No tak, a ja napisałem, że przechodzę te które mi się nie podobają, nie? :cool:

Nie mam zbyt dużo czasu na granie, więc po jednym przejściu bym ją sprzedał, tak to cieszę się dłużej i mam motywację do masterowania po troszku tej jednej. Dopieprzanie się do acziwmentów jest bez sensu. Nikt Ci nie każe się o nie starać.

above89: Przechodzisz 5 razy Uncharted, bo z tego co widać na sygnaturce, nie masz zbyt wielu innych gier "do przechodzenia".
hEH uwazasz ze jakbym ial wiecej gier to bym Uncharted czy inna przeszedl raz i zostawil ? Nic badziej mylnego majac xbox cz nawet PC przechodzilem kazda gierke MINIMUM dwa razy mimo ze mialem 10 innych na xboxie zaliczylem kazdy szanowny sie tytul po 3-4 razy nawet takiego Assasins Creed gdzie ludzie nawet raz nie potrafili przejsc. Takze po malej ilosci gier nie wnioskuj ze jstem zmuszony grac akurat w ta jedna bo jakby byla kiepska sprzedalbym i kupil np. GTA czy cos innego.

Poza tym co to za frajda przejsc raz giere za ktora dalo sie 150 zł ? Bez sensu interes to samo tyczy sie filmow i muzyki.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2008, 15:32:57 pm wysłana przez above89 »

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #15738 dnia: Czerwca 24, 2008, 15:34:07 pm »
No widzisz, fajnie, ja nie mam czasu i lubie acziwmenty. E-penis rośnie i w ogóle. Skończmy ten temat i zostańmy przy tym, że zabiły gejming, Microsoft zabił rynek konsolowy, a na PS3 nikt nie będzie grał dla punktów i w ogóle niepotrzebna sprawa.

Pamiętajmy o tym, że zabijają gejming!

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15739 dnia: Czerwca 24, 2008, 15:54:06 pm »
w sumie to moglo by pojsc do tematu tolerancja :D "gejming"...

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #15740 dnia: Czerwca 24, 2008, 15:55:25 pm »
w sumie to moglo by pojsc do tematu tolerancja :D "gejming"...

A ten obrazek to niby co? Mi to wygląda na pedofila.

KKRT

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
« Odpowiedź #15741 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:02:10 pm »
Pamiętajmy o tym, że zabijają gejming!
Narazie to Ty najbardziej o tym krzyczysz... Poza tym dziwne jest dla mnie to, ze do przejscia ponownego gry sam nie umiesz sie przekonac, a motywuje Cie tekst w profilu live! i pare punkcikow. Rownie dobrze moglbys sobie zapisywac to, ze przeszedles gre na wyzszym poziomie trudnosci na kartce - ten sam efekt bys osiagnal, no chyba, ze bardzo Ci zalezy by komus to pokazac jaki to uber byles/jestes.

Obecna forma achivementow kompletnie do mnie nie przemawia, za to bardzo chetnie zmienie o nich zdanie jak je przemodeluja - tzn:
- wyeliminuja punkty
- usuna wszystkie achivementy w stylu 'przejdz gre', 'znajdz wszystkie przedmioty danego typu', 'zabij kogos tyle, a tyle razy' ..., a zamiast tego wprowadza pare rozwijajacych rozgrywke wyzwan wymagajacych duzego skilla [jak np w gta4  Rockstar zrobilo]

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15742 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:03:34 pm »
@Lupi

wpisz "gej ming" w google grafika i dostaniesz to na pierwszej stronie wynikow :D

FallenDemon

• Towarzysz
« Odpowiedź #15743 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:10:03 pm »
- usuna wszystkie achivementy w stylu znajdz wszystkie przedmioty danego typu'

Znalezienie  wszystkich przedmiotów w jakimś rpg( chociażby ostatecznych broni w serii FinalFantasy) raczej do najłatwiejszych nie należy.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2008, 16:12:43 pm wysłana przez FallenDemon »

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #15744 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:13:29 pm »
Narazie to Ty najbardziej o tym krzyczysz... Poza tym dziwne jest dla mnie to, ze do przejscia ponownego gry sam nie umiesz sie przekonac, a motywuje Cie tekst w profilu live! i pare punkcikow. Rownie dobrze moglbys sobie zapisywac to, ze przeszedles gre na wyzszym poziomie trudnosci na kartce - ten sam efekt bys osiagnal, no chyba, ze bardzo Ci zalezy by komus to pokazac jaki to uber byles/jestes.
Po pierwsze odnoszę się do głosów tego typu, które pojawiały się dużo wcześniej. Dobrą pamięć mam, ot co.

Myślę, że nie ma nic uber w posiadaniu 4000 punktów, ale miło mi się robi jak widzę, że gra nagradza to co robię i mogę pokazać innym, że się starałem. Nie ma w tym nic z dumy i cwaniactwa. Przecież punkty to nie wszystko, nie robi na mnie wrażenia jak ktoś zrobi jakąś grę dla dzieci za tysiąc itp, ale jak widzę, że ktoś ma np. 1000 punktów w trudnej grze, to myślę sobie wow, jest dobry, może też mi się uda. To mnie mobiluzuje, kartka nie. Nie zmienia to faktu, że największymi przeciwnikami tej koncepcji są osoby, które z graniem na XO mają tyle wspólnego co ja z organizacjami separatystycznymi. Mogę się założyć, że bliźniaczy system na PS3 zyska dużą aprobatę, niezależnie od tego czy będzie lepszy czy nie.

wyzwan wymagajacych duzego skilla [jak np w gta4  Rockstar zrobilo]
Totalna bzdura. 5 flipów wymaga dużego skilla? Może przelot pod wszystkimi mostami albo zestrzelenie gołębi czy przejście całego wątku? Żaden acziwment w GTA4 nie wymaga skilla, a wyłącznie dużej ilości wolnego czasu.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 24, 2008, 16:15:03 pm wysłana przez tarniak »

FallenDemon

• Towarzysz
« Odpowiedź #15745 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:29:39 pm »
Żaden acziwment w GTA4 nie wymaga skilla, a wyłącznie dużej ilości wolnego czasu.

Chyba wszystko zależy od czasu, niema rzeczy niemożliwych, jednemu to zajmie godzinę ,drugiemu pięć ale i tak zaliczy prędzej czy później ,więc cokolwiek by nie wymyślili i tak sprowadza się do ilości poświęconego czasu oraz samozaparcia gracza.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #15746 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:33:30 pm »
Tym bardziej osiągnięcia w GTA4 nie wymagają skilla.

Maximmus80

• Gość
« Odpowiedź #15747 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:39:21 pm »
podziwiam Cię Maximmus i jednoczesnie mi Ciebie żal
hehehe... to ty moze sie za mnie pomodl :P
To ze niemam ochoty wracac do danego tytulu(tryb singlepalayer) wynika z dwoch powodow, pierwszy to taki ze grajac od poczatku zagladam we wszelkie mozliwe zakamarki w poszukiwaniu fantow itd. wiec jak coś za pierwszym razem nie odkrylem ta i nastepnym niewiele z tego wyjdzie...
...a drugi to taki ze zadko kiedy developer mnie odpowiednio zmotywuje.
Idealem dla mnie był Resistanse, ktory na wyzszym poziomie trudnosci oferował wiekszą liczbe przeciwników itd. a widać było że levele były już wczesniej przygotowane na te "niespodzianki". Calkiem motywująco też było w FF X bo dostawałem wolna ręke w kształtowaniu moich postaci.
Ja juz tak mam że poza Tarantino nie dam rady dwa razy obejrzeć filmu... bo to co sie dla mnie liczy to fabuła i efekt zaskoczenia/świerzości ;)

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #15748 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:51:01 pm »
Czy w X360 da się jakoś wyłączyć to okienko wyskakujące gdy zdobywa sie ecziwa?

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #15749 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:54:23 pm »
Nie, ale to jest najpiękniejsze, znaczy się nie wyskakujące okienko tylko ten dźwięk :cool:

Von Zay

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #15750 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:55:02 pm »
Hehehe - jak ja Cię Maximmus rozumiem :D

I tak - to jest najpiękniejszy popup jakiego znam :D

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #15751 dnia: Czerwca 24, 2008, 16:59:40 pm »
Hm to trochę lipa, bo psuje to trochę klimat gry. Jakby dało się to wyłączyć to zwisałyby mi achievy. Ale jak coś takiego wyskoczy w czasie gry, to reakcja to: "kurde mam ecziwmenta, ciekawe jakie są inne.". Wwyłączam grę, wchodzę do neta i sprawdzam resztę. Achievmenty powinny być opcjonalne, dla tych których jara ciułanie punkcików, a tak to wyskakuje z dupy okienko w czasie gry i czar prysł :???: Mam nadzieję, że Sony weźmie to pod uwagę.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #15752 dnia: Czerwca 24, 2008, 18:23:04 pm »
PSN padło? Nie mogę się z niczym połączyć, a test połączenia wypada pozytywnie.

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #15753 dnia: Czerwca 24, 2008, 18:26:03 pm »
PSN padło? Nie mogę się z niczym połączyć, a test połączenia wypada pozytywnie.
przeciez wylaczyli... o 23 bedzie dzialac
Opublikowane: Czerwiec 24, 2008, 18:25:15
http://www.psu.com/PSN-to-receive-maintenance-tomorrow-News--a0004053-p0.php
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15754 dnia: Czerwca 24, 2008, 18:29:11 pm »
Oby tylko to miało coś do czynienia z 2.4 (jutro może update? OBY)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #15755 dnia: Czerwca 24, 2008, 18:33:59 pm »
Jeśli jutro będzie update, to nigdy więcej nie wyśmieję lub obrażę Stalkera :lol:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15756 dnia: Czerwca 24, 2008, 18:41:00 pm »
Jeśli jutro będzie update, to nigdy więcej nie wyśmieję lub obrażę Stalkera :lol:
Stalker trzymaj kciuki  :lol:

RyoHazuki

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #15757 dnia: Czerwca 24, 2008, 18:56:27 pm »

Nie ma szans. Dzisiaj w pracy czytałem na N4G - tylko tej strony nam nie poblokowali z grami :lol:, że 2.40 wyjdzie 1-3 lipca. Jakiś gośc z testów od Sony pisał o tym, że mieli startowac w czasie premiery MGS4, ale XMB się coś chrzanił i dlatego przełożyli termin. Oby miał rację, bo czekam na te trophiesy jak cholera. Jedyna ciekawa rzecz od Sony na najbliższe pół roku.:D Poza tym, punkty zawsze łechtają męskie ego. Hie hie.

3DS Friend Code: 3926-8253-1279
http://backloggery.com/marcinczpl

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #15758 dnia: Czerwca 24, 2008, 19:11:30 pm »
Z tym apdejtem nigdy nic nie wiadomo co zmienil 2.36???

Solid Snake 1989

• MIR
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15759 dnia: Czerwca 24, 2008, 19:12:53 pm »
Z tym apdejtem nigdy nic nie wiadomo co zmienil 2.36???

działanie jakichś gier (nikt nie wie jakich :P ) i zabezpieczenia.
A te bajery są potwierdzone przez Sony w 2.40