Ja w ogole nie rozumiem jak ktos moze pisac, ze Microsoft ma o wiele lepszy lineup na rok 2008 niz Sony, albo, ze ten rok znow nalezy do X0 ..., przeciez jesli chodzi o exclusive'y obie platformy sa na rowni pod wzgledem jakosci i ilosci***, jedynym wielkim uderzeniem M$ byl tak naprawde tylko FF XIII. Sony za to zaskoczylo [mnie przynajmniej] oferta PSN'a i MAG'iem.
*** Jak ktos nie wierzy niech sobie porowna tytuly
Sony: MGS 4, GT 5:P, Ratchet 2, MS 2, R2, LBP
Microsoft: Halo Wars, GeoW 2, Fable 2, Ninja Gaiden 2, Banjo, Viva La Pinata 2, Lost Odyseey, Too Human
w tym obie firmy jeszcze ostatniego slowa nie powiedzialy, bo mamy jeszcze GC [za miesiac] i TGS'a [w pazdzerniku] ;]
BTW
Ogolnie ten rok to chyba najlepszy rok elektronicznej rozrywki. Nie przypominam sobie by w historii wyszlo tyle swietnych i wielkich tytulow jednego roku, a Wy?
Podliczmy sobie [poza w/w wymienionymi]
Fallout 3!, GTA 4!, Star Wars Force Unleashed!, Prince of Persia, Battlefield:BC, CoD 5 [tego nie jestem pewien:P], Far Cry 2!, Red Alert 3!, Street Fighter 4, Soul Calibur 4, Mirror's Edge, Tomb Raider Underworld, Silent Hill 5
+ masa 'mniej' znanych lecz rownie dobrych produkcji
Do tego juz poczatek 2009 tez zapowiada sie swietnie
Killzone 2, Infamous, RE 5, Star Ocean 4 [ponoc] i pewnie masa gier o ktorych nie wiemy ;]