0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
Witam serdecznie, witam. Na wstępie chciałbym powitać wszystkich forumowiczów jako nowy użytkownik.Mam następujący problem- potrzebuje nakręcić pewien film ( o tym zaraz ) i czytałem sporo po różnego rodzaju forach video i dowiedziałem się, że najlepsze do tego rodzaju prac będzie właśnie GH2- , które przoduje pod względem jakości obrazu, a to głównie o jakość obrazu mi chodzi i czułość w słabym świetle- ponieważ będę kręcił w pomieszczeniach. Ale do rzeczy-od dziecka interesowałem się wszystkim co pływa- ostatnio zacząłem robić takie klocki, takie że one ładnie się unoszą w muszli toaletowej- to znaczy muszę się przyznać, że mam takie trochę dewiację i nawet Mnie to podnieca a chciałbym to uwiecznić z racji tego, że dużo ludzi może mieć podobne zainteresowania/ upodobania- wtedy po zmontowaniu w movie maker wrzucę to sobie na mój kanał na youtube.com i może zapoznam się z podobnymi do siebie ludźmi. Wymyśliłem już nawet nazwę dla mojego filmu - DAS BOOT i chciałbym wzorować się na klipach z lat 90tych, szczególnie tych o marynarce wojennej. Proszę o celne rady czy to GH2 będzie to odpowiedni sprzęt czy może też zainwestować w Canon5DMarkII, ponieważ zależy mi aby dobrze to wyszło. W chwili obecnej posiadam amatorską kamerę samsung hmx-h200, na zewnątrz przy dziennym świetle daje ona ładny obrazek, ale w pomieszczeniach moje klocki wychodzą strasznie zaszumione...Proszę o potraktowanie tematu jak najbardziej poważnie.Btw. jeżeli umieściłem temat w złym dziale, to z góry przepraszam i proszę o przeniesienie.Pozdrawiam,człowiek-pająk.
Ktoś se jaja robi i tyle!
To ma być jakiś krótki film 2-3 minuty o dobrym i ciekawym scenariuszu.
W uzasadnieniu podano, że w filmie znalazły się intensywne sekwencje przemocy i akcji, odrobina zmysłowości oraz wulgarnego języka.Dzieło Christophera Nolana nie mogło zostać inaczej zaklasyfikowane. Gdyby otrzymało R, nie miałoby szans na taki sukces finansowy jak jego poprzednik - "Mroczny rycerz" (ponad 500 milionów w samych Stanach Zjednoczonych). Wytwórnia zażądałaby wówczas, aby reżyser przemontował film i wyciął najbrutalniejsze fragmenty.