Autor Wątek: [archiwum] Co Was ostatnio rozśmieszyło?  (Przeczytany 883414 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
Odp: [archiwum] Co Was ostatnio rozśmieszyło?
« Odpowiedź #7360 dnia: Października 03, 2008, 16:51:33 pm »
Antynoble rozdane:

MEDYCYNA - Dan Ariely za zademonstrowanie, że kosztowne placebo jest skuteczniejsze od taniego.

DIETETYKA - Massimiliano Zampini i Charles Spence za zademonstrowanie, że jedzenie lepiej smakuje, jeśli ... lepiej brzmi (przedmiotem badań były chipsy).

POKÓJ - Szwajcarska Federalna Komisja Etyki ds. Biotechnologii Nieczłowieczej i obywatele Szwajcarii za przyjęcie zasady prawnej, która głosi, że rośliny mają godność.

ARCHEOLOGIA - Astolfo Gomes de Mello Araujo i Jose Carlos Marcelino za wykazanie, że pancerniki mogą wypaczyć historię, mieszając zawartość archeologicznego wykopaliska.

BIOLOGIA - Marie-Christine Cadiergues, Christel Joubert i Michel Franc za odkrycie, że pchły żyjące na psie potrafią skakać wyżej niż pchły żyjące na kocie.

EKONOMIA - Geoffrey Miller, Joshua Tyber i Brent Jordan za odkrycie, że tancerki egzotyczne zarabiają więcej, gdy są w szczytowym okresie płodności.

FIZYKA - Dorian Raymer i Douglas Smith za udowodnienie, że sterty sznurków lub włosów muszą się kiedyś poplątać.

CHEMIA - Sheree Umpierre, Joseph Hill i Deborah Anderson za odkrycie plemnikobójczych właściwości coca-coli oraz C.Y. Hong, C.C. Shieh, P. Wu i B.N. Chiang za udowodnienie, że to nieprawda.

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • Reputacja: 0
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #7361 dnia: Października 03, 2008, 18:15:42 pm »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #7362 dnia: Października 03, 2008, 19:34:28 pm »
Widziałem kolejne dwie grafiki z "protestem" przeciwko "komercyjnym chwytom portalu" nasza-klasa...
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
Aż żal mi się robi ludzi jak pomyślę o ich głupocie, którzy uważają chyba, że serwer społecznościowy == pełna darmowość (serwer i bazy danych pewnie same się utrzymają), oraz robią aferę o głupią funkcję, która potrzebna jest tylko prawdziwym narcyzom, którzy po prostu muszą wiedzieć, kto ich odwiedził (inna sprawa, ten "abonament" kosztuje 10zł za rok... - wyzysk normalnie, nieprawdaż?).`
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #7363 dnia: Października 03, 2008, 19:50:17 pm »
Mimo wszystko trudno się ludziom dziwić, że bulwersują się, kiedy im się coś odbiera. W końcu nie jest to dodana nowa, płatna funkcja, tylko coś, co do tej pory było ogólnodostępne. Tym bardziej, że reklam tam faktycznie w chooj i raczej o problem z utrzymaniem serwera nie chodzi. Nikt nie lubi, kiedy się go próbuje za bardzo dymać.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #7364 dnia: Października 03, 2008, 19:55:46 pm »
Bullshit. Nasza-klasa nie jest nikomu do życia potrzebna, nie jest to reklama która wyskakuje nam przy włączeniu kompa a funkcje te są totalnie zbędne dla normalnych ludzi. Nie podoba się, nie płać, spier**laj z naszego portalu, my i tak na tym zarobimy. Podejście moim zdaniem jak najbardziej sluszne, jak mozna na debilach zarabiac, to czemu tego nie robic?

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #7365 dnia: Października 03, 2008, 19:57:26 pm »
KUR............... JA PIERD..........

Do lochów wsadzić ten motłoch!!! Nasza Klasa to serwis komercyjny i mogą dowalić opłaty mln zł za każde logowanie. NIE PODOBA SIĘ? WON!!! Takie trudne? Echhhhh... już miałem dobry humor, a zobaczyłem tę akcję i DOKĄD ZMIERZASZ ŚWIECIE? Może niech jadą do Brukseli walczyć o swoje prawa. Kur... szkoda słów, mnie to nie śmieszy, ale przeraża.

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #7366 dnia: Października 03, 2008, 19:59:32 pm »
Płacić a nie! Rejestrowaliscie sie to teraz cierpcie! HA!
Yeahh, me and hate that's an odd couple

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #7367 dnia: Października 03, 2008, 20:02:33 pm »
Dokładnie. Nikt nie karze przecież ludziom korzystać z tych płatnych usług.
W całej sytuacji najbardziej śmieszy mnie to że na niektórych obrazkach są uzasadnienia typu "N-K ma dość dużo kasy z reklam, tak nie można" itd. Ehh bana takiemu i będzie wiedział co można a co nie.

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7368 dnia: Października 03, 2008, 20:23:52 pm »
Ludzie są popierdoleni i tyle w tym temacie. Mam konto na N-K ba cała rodzina ma i co ? Nikt nie siedzi. Na początku było to fajne, ale teraz popierdółka na zabicie czasu bo kto chce wracać do czasów liceum tudzież gimnazjum i oglądać te mordy BA większość zdjęc to zdjęcia z zagranicy i wszelaki szpan w postaci aut w tle i innego dobrobytu.
 Wulgarne słownictwo.

Opublikowane: Październik 03, 2008, 20:15:30
Ale zonk ja myślałem że jak temat jest w różnych to panują takie same zasady jak w worze <mur> no nic. Nie można usunąć tego ostrzeżenia. Przepraszam nie wiedziałem :*:*:*:*

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7369 dnia: Października 03, 2008, 20:34:05 pm »
A nie uważacie, że serwis jest dla użytkowników, a nie odwrotnie? Bez użytkowników nasza-klasa nie istnieje. Wkurza Was padający serwer GO? Chcecie, żeby Palli zajął się problemem? Tak samo użytkownicy naszej-klasy chcą mieć wpływ na kształt portalu i mają prawo wyrażać swoje zdanie, kiedy im się coś nie podoba. Generalnie mam ten portal w tyłku, ale wydaje mi się, że przesadzacie.

"Klient - nasz pan" i "klient ma zawsze rację", a nie "nie podoba się, to wypier*alaj"  8)

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #7370 dnia: Października 03, 2008, 20:39:13 pm »
Mimo wszystko trudno się ludziom dziwić, że bulwersują się, kiedy im się coś odbiera.

Chodzi mi o uzasadnienie ("bo to portal społecznościowy") oraz o to, że ta funkcja to zwykła popierdółka, z której i tak mało kto korzysta (chyba, że jak już pisałem, ktoś musi wiedzieć, kto odwiedził jego profil), a która nie ma żadnego wpływu na działanie portalu. Nie mówiąc już o tym, że ludzie potrafią kupować debilne prezenty za kilka złotych, ale już wydanie tych 10zł na "abonament" za rok, jeżeli faktycznie tak bardzo im na tym zależy, to już tragedia nie z tej ziemi.

Tym bardziej, że reklam tam faktycznie w chooj i raczej o problem z utrzymaniem serwera nie chodzi.
Reklam może i jest sporo, ale większość użytkowników je blokuje (m.in. autor tego posta). A co do utrzymania serwera, na n-k rejestruje dziennie pewnie setki tysięcy wejść (niektóre osoby to co kilka minut muszą sprawdzać, czy przypadkiem ktoś znajomy nie dodał jakiegoś zdjęcia), przechowuje mnóstwo zdjęć (niektórzy mylą n-k z fotka.pl) itp. A twórcy chcą pewnie na tym też zarobić (i to sporo ;p).

Zresztą, w Ameryce wszelkie portale społecznościowe również mają opcje płatne (i to więcej, niż głupie 10zł/rok) i darmowe. W takim DeviantArt np. za płatny profil masz możliwość modyfikacji wyglądu swojej galerii i dziennika (CSS), pokazywana jest większa ilość wyników wyszukiwania na stronie i kilka innych pierdół. I nikt nie ma o to pretensji, bo to jest norma :|.
Ale tu jest Polska i każdy myśli, że wszystko mu się należy za darmo, a jak nie, to robimy "akcje protestacyjne".

EDIT: Na DA wygląda to tak, za 20zł/3 miesiące lub 74zł/rok nie masz żadnych reklam, masz do 120 wyników na jednej stronie podczas wyszukiwania, 20 slotów na stronie głównej, modyfikacja CSS'ów  i możliwość wysyłania artów na komórkę... i to wszystko - same popierdółki, które ułatwiają/urozmaicają użytkowanie portalu, ale nie są niezbędne do życia. I tam nikt się nie czepia, że "aaaa... DA jest komercyjne!!!1!!!!11, robimy protest!!!", bo tam ludzie rozumieją, że sprzęt i ludzie, pracujący nad portalem, muszą być opłacani.
« Ostatnia zmiana: Października 03, 2008, 20:46:14 pm wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Tolas

• Budowniczy socjalizmu
  • PSN ID: Tolas69
« Odpowiedź #7371 dnia: Października 03, 2008, 21:06:52 pm »
Z basha:
<Milanka> Pójdziesz ze mną na zakupy jutro? Pomożesz mi wybrać kurteczkę :*
<MIJA 20 MINUT>
<Milanka> Kochanie. Chciałam to powiedzieć Tobie w twarz, jednak dzisiaj na zajęciach nie mogłam się przełamać... Na gadu jest trochę łatwiej...
<Milanka> Wszystko wskazuje na to, że będziemy mieli dzidziusia.
<Korek> No masz... to pewne!??
<Korek> Kurde, dziewczyno... jak ja to ku*wa starym powiem!?
<Korek> Jesteś tego pewna!?
<Milanka> Nie, tak sprawdzałam czy jesteś. To idziemy do sklepu? ;)

Cytat zmyślony przez mojego kolegę ;d

<darkstone> kurde, stara znalazła dzisiaj bongo u mnie pod łóżkiem..
<mav> i co ? drze się na Ciebie że jarasz ?
<darkstone> nie do końca, zapytała się mnie co to jest..
<mav> co powiedziałeś ?
<darkstone> zaczełem wkręcać ją że wazon, ale nie uwierzyła..
<darkstone> powiedziała żebym sobie znalazł dziewczyne zamiast trzymac zabawki erotyczne pod łóżkiem ;/
<mav> o fuck..
:lol:
Opublikowane: Październik 03, 2008, 20:43:33
<natala> kur**, ale miałam sen ;/
<dagmara> opowiadaj
<natala> oj weź... szkoda gadać...
<dagmara> no mów ;)
<natala> śniła mi się ta wczorajsza impreza u Kota
<dagmara> no i?
<natala> w tym śnie robiłam mu laskę
<dagmara> i dławiłaś spermą?
<natala> i dławiłam spermą...
<natala> skąd wiesz? :O
<dagmara> to nie był sen ^^
<dagmara> pierwszy raz widziałam,żeby ktoś wypuszczał spermę nosem

<diego> zatrzymała mnie ostatnio koło 22 policja jak wracałem rowerem, ciemno było a ja bez świateł
<diego> dwóch policjantów, jeden młody jakby dopiero pierwszą służbę miał a drugi grubszy i starszy dużo
<diego> no i tam sprawdzanie, młody mi sprawdza nr na rowerze a stary podaje do bazy
<diego> telefon tez chca sprawdzic no to nic, dałem młodemu i podają imei do bazy,
<diego> z bazy sie pytają co to za telefon, młody mówi 'simens' a z bazy 'zimens cioto'
<diego> tak się śmiałem że chcieli mi mandat wlepić za zakłócanie ciszy nocnej :)

HAHAHHAHAHAHAHHA  :lol: :lol: :lol:

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7372 dnia: Października 03, 2008, 21:45:50 pm »
hoho

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7373 dnia: Października 03, 2008, 22:06:54 pm »
"Klient - nasz pan" i "klient ma zawsze rację", a nie "nie podoba się, to wypier*alaj"  8)
BŁĄD! Producent/usługodawca/zleceniodawca powinien mieć pełną swobodę w stawianiu wymagań, jak są z zada, to klient rezygnuje. Oczywiście w interesie ww. jest MIEĆ KLIENTÓW, ale ja nie chciałbym mieć takich klientów, jak ci z naszej klasy protestujący.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7374 dnia: Października 03, 2008, 22:43:34 pm »
Poniekąd masz rację, ale jednak pewne rzeczy zwyczajnie mi się nie podobają. Nie mam nic przeciwko dodawaniu nowych - płatnych przywilejów, ale nie podoba mi się (i nie chodzi tyko o n-k), kiedy odbiera się coś, co do tej pory było darmowe. Tak, jak Microsoft w pewnym momencie kazał posiadaczom srebrnych kont czekać dłużej na dema. Rozumiem, że liczy się zysk, ale takich wyraźnych prób wyciśnięcia z klientów/użytkowników więcej i więcej bardzo nie lubię. Inna sprawa to forma protestu - bardziej na miejscu byłoby masowe usuwanie kont. Mimo wszystko chcę - niech protestują. Wg mnie mają do tego prawo.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7375 dnia: Października 03, 2008, 22:55:40 pm »
Jestem ordynarnym kapitalistą i uważam, że Microsoft niech wprowadzi nawet dodatkowe opłaty za dema, jeżeli uzna, że mu się to opłaca. Ja takich dem nie ściągnąłbym, ale jeżeli komuś zależy i ma kasę, to proszę. Najlepiej mieć wszystko za darmo, wiadomo, ale to nie my dyktujemy warunki, ale USŁUGODAWCA. On coś tworzy, coś udostępnia i ma pełne prawo do wszystkiego. Usługobiorca niech decyduje czy mu się to podoba czy nie. Inna sprawa gdy jest jakaś wiążąca umowa, zapewne z Live'em sprawa wyglądała tak (nie pamiętam), że się zatwierdzało regulamin, w którym było napisane, że może się zmienić to i tamto. Ten regulamin wszyscy akceptują, bo usługa, którą MS oferuje jest na tyle interesująca, że jakieś tam drobne zmiany tego nie zmienią. Jedynie można się wypiąć ostatecznie, gdy firma przekroczy jakąś granicę, ale te firmy działają tak, że chcą zysk zmaksymalizować. Nie obchodzi ich to, że ktoś "KOCHA GRY, ale nie ma pieniędzy", obchodzą ich tylko goście z grubymi portfelami. Darmowy silver - cieszmy się, że jest, taka zachęta. Mogli przecież w ogóle olać niepłacących, ale widać się nie opłaca, bo duży odsetek gości zachęconych demami kupuje gry/przerzuca się na Golda. Zysk, zysk, zysk.

rav04

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #7376 dnia: Października 04, 2008, 09:17:16 am »
Nie mam nic przeciwko dodawaniu nowych - płatnych przywilejów, ale nie podoba mi się (i nie chodzi tyko o n-k), kiedy odbiera się coś, co do tej pory było darmowe.

Wiem !
Niech na GO zrobią konta płatne i kto je wykupi będzie widział kto dany komentarz napisał.

Za nowe zgoda, jak najbardziej płacić. Za coś co było za darmo, nie. No chyba że dana firma za daną funkcję zaczęła ponosić dodatkowe koszta. A nie myślę aby N-K płaciła dużo więcej niż przed rokiem za wysłanie paru bajtów tekstu więcej. Co innego jakby mieli łącza gdzie płacą od ilości danych a ISP nagle podniósł stawkę

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #7377 dnia: Października 04, 2008, 09:58:09 am »
Porównywanie n-k z GO jest żałosne. GO to jedno z tysięcy polskich forów(for?), jeśli wprowadzono by coś takiego wszyscy zwyczajnie by je olali i pisali by sobie na PE czy tam N+, n-k jest jedna i nikt nie może się z nią równać dlatego właściciele mogą sobie pozwolic za wprowadzenie opłat za wszystko a ludzie siedzą w tym tak mocno że albo zapłacą, albo nie zapłacą ale dalej będą tam siedziec i nabijac im kase np. z reklam. Taka smutna prawda, chodzi tylko o kasę i mnie osobiście to podejście nie widzi. Ja bym wprowadzil tam opłaty za kazdą funkcje poza logowaniem, a tysiące ludzi, nastolatek zwłaszcza, wciaz by za to placiło. Na tym polega monopol n-k właśnie.

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #7378 dnia: Października 04, 2008, 10:55:46 am »
Na tym polega monopol n-k właśnie.
Na tym polega monopol własnie.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #7379 dnia: Października 04, 2008, 16:33:08 pm »
No co ty.
Opublikowane: Październik 04, 2008, 11:30:49
Komiksy FyJacka mnie bawią, są takie śmieszne.

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #7380 dnia: Października 04, 2008, 16:39:39 pm »
No, są.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #7381 dnia: Października 04, 2008, 16:40:56 pm »
Nie uśmiałem się tak od dziewięćdziesiątego ósmego.
« Ostatnia zmiana: Października 04, 2008, 16:59:08 pm wysłana przez Miazga »

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #7382 dnia: Października 04, 2008, 16:43:38 pm »
O_o
GT: Trusio

svonston

• Gość
« Odpowiedź #7383 dnia: Października 04, 2008, 16:44:40 pm »
Że... co...?

Casper

• Człowiek dobrej roboty
  • I love secret agents
« Odpowiedź #7384 dnia: Października 04, 2008, 17:44:11 pm »
hihihihihi, super są! <ok>

Tolas

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #7385 dnia: Października 04, 2008, 17:46:39 pm »
Ale suchar.

Nobu_hex

• Gość
« Odpowiedź #7386 dnia: Października 04, 2008, 19:19:51 pm »

Tolas

• Budowniczy socjalizmu
« Odpowiedź #7387 dnia: Października 04, 2008, 19:36:14 pm »
http://nasza-klasa.pl/profile/11689676 wtf ;o
Opublikowane: Październik 04, 2008, 19:33:59
Ale suchar.

Nie.

Tak. O ile lubię posrane komiksy (patrz explosm), to ten jest beznadziejny.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #7388 dnia: Października 04, 2008, 20:10:50 pm »
Gadasz!

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #7389 dnia: Października 04, 2008, 20:14:28 pm »

Ale suchar.

Nie.
[/quote]

Tak. O ile lubię posrane komiksy (patrz explosm), to ten jest beznadziejny.
[/quote]
Nie wyczuwasz nutki ironii w naszych postach?

Gomez

• Przodownik pracy

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #7391 dnia: Października 04, 2008, 20:22:24 pm »
ja zrobiłem jakieś 12k killów, a seriously jak nie miałem, tak nie mam :lol:

juve26

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • 04.12.2006 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #7392 dnia: Października 04, 2008, 20:29:03 pm »
tego achieva lepiej sobie samemu zrobic, szkoda 25zl :(

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #7393 dnia: Października 04, 2008, 22:25:24 pm »
http://infobot.pl/r/O2a

To nie dobrze wiesz, kiedy jest Pęknięty Jeż :D

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #7394 dnia: Października 04, 2008, 22:37:03 pm »
Stare. Nie lubię tej piosenki Tedego, nawet bardzo.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #7395 dnia: Października 04, 2008, 23:18:59 pm »

juve26

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • 04.12.2006 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #7396 dnia: Października 04, 2008, 23:30:39 pm »
ten test na konsole to jakis fake, wynika z niego ze powinienm miec tylko wii :x

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #7397 dnia: Października 05, 2008, 14:55:43 pm »
ja też nie lubiałem Tedego i jego lansiarstwa ,ale po przeczytaniu jego wywiadu w machinie zdziwiłem się jaki to inteligentny gośc .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #7398 dnia: Października 05, 2008, 15:06:27 pm »
ja też nie lubiałem Tedego i jego lansiarstwa ,ale po przeczytaniu jego wywiadu w machinie zdziwiłem się jaki to inteligentny gośc .

Nie, nie- ogólnie rzecz biorąc lubię Tedego, lubię jego lansiarstwo o wiele bardziej niż rapowanie o biedzie Peji, ale akurat tej konkretnej piosenki nie lubię. :)

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #7399 dnia: Października 05, 2008, 16:13:02 pm »
Rozśmiesza mnie to, że Iras marznie w domu oszczędzając na ogrzewaniu, a wydupca kilkaset złotych na patelnię. No offence, Irek.