Autor Wątek: [archiwum] Co Was ostatnio rozśmieszyło?  (Przeczytany 876751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odpowiedź na pytanie

• Obywatel
  • **
  • Reputacja: 0
Odp: [archiwum] Co Was ostatnio rozśmieszyło?
« Odpowiedź #15240 dnia: Maja 06, 2010, 12:24:17 pm »
W Ameryce jest najgłupsze społeczeństwo ze wszystkich krajów współczesnego świata(nie mówię o Nikaraguach i Przylądkach Mamucich). I takim społeczeństwem jest łatwo sterować.

Nie żeby już teraz polskim było ciężko...Dobra propaganda i sa wyniki. Ale za 20(?) lat, gdy kolejne, już te mega głupie pokolenia będą wybierać władzę, przyszłośc etc. wdepną w niezłe gówno i nikt ich o tym nie będzie raczył powiadomić.

Ale dobrze dla nas, może to my nimi będziemy sterować.  8)

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #15241 dnia: Maja 06, 2010, 13:14:32 pm »

czokapik

• Przodownik pracy
« Odpowiedź #15242 dnia: Maja 06, 2010, 13:23:22 pm »
Rozśmieszył mnie post Lema  :lol:

Piter_neo

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 40
« Odpowiedź #15243 dnia: Maja 06, 2010, 14:13:30 pm »
Matma zdecydowanie powinna byc obowiązkowa.

Kiedyś człowiek nie dość, że musiał przebrnąc i zdać bardzo trudne matury pisemne i ustne to następnie musiał dalej się uczyć i zdawać cholernie trudne egzaminy na studia. Dodatkowo bardzo dużo uczelni brało świadectwo pod uwagę, przez co przez całe liceum ze wszystkich przedmiotów trzeba było się uczyć by mieć dobrą średnią.

Teraz półgłówki przychodzą do średniej, wiedzą, że np. tylko geografia ich interesuje i całą śrendnią srają na inne przednmioty, bo przeciez do niczego im sa nipotrzebne. Na maturze by chcieli tylko geografie zdawać i reszte miec w d*pie. W wyniku tego chodzą debile po ulicach.

Sam teraz przygotowywałem koleżanke do matury z matmy. Poprosiła mnie o pomoc. Byłem przerażony, wgnieciony w glebę jak zobaczyłem jaki jest jej poziom wiedzy z matematyki. Dziewczyna chodzi do liceum, z dobrego domu, normalna dziewczyna, inteligenta, fajnie się z nią gada itp. ale poziom z matmy to szok. Nie wiedziała ile to jest -1-2=? ile to jest -4+7, ile wynosi pierwiastek z 9, jak narysować na układzie współrzędnym przedział <-3;5), ile to jest -1/-1, ile to jest pierwiastek z 2 razy pierwiastek z 3, ile to jest 2x*x, nie wiedziała jaka to liczba wiedząc, że 6% z tej liczby to 6. Ciągi, logarytmy, funkcje kwadratowe, geometria to już czarna magia całkowicie.

Według mnie powinno wywalić się te niczemu nie służace gimnazja. Średnią szkołe przedłużyć do 4 lat. Wprowadzić egzaminy na studia. Podwyższyć poziom obrażających mnie intelektualnie matur z polskiego (która opiera się na czytaniu ze zrozumieniem - poziom 3 klasy podstawówki) i z matematyki.

Za moich czasów jak jedna osoba w szkole nie zdała matury to był szok i zaskoczenie. Każdy sie przykłądał jak mógł do matury. Teraz nie zdaje kilkadziesiąt osób i jest to normalna rzecz, której nie trzeba się wstydzić.
W pierwszej i drugiej klasie w ogólniaku miałem średnią ponad 4.0, mimo iż od podstawówki wiedziałem, że moją domena jest matka i, że pójde na informatykę, to starałem się z każdego przediotu miec jak najlepszą ocenę. Z tego co pamiętam wszyscy się starali ze wszystkich przedmiotów. Wszyscy zdawali z klasy do klasy, pojedyńcze osoby w szkole dostawały 1 na koniec i musiały pisać egzamin komisyjny. Teraz normą są komisy, a niezdanie nie jest wielkim zwyrodnieniem.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #15244 dnia: Maja 06, 2010, 14:32:39 pm »
Pieprzenie matma to gówno zawsze miałem mierny i ledwo przechodziłem z klasy do klasy przez to dziadostwo. Dziś to już nawet tabliczki mnożenia nie pamiętam dokładnie hehe. Współczuje dzisiejszym dzieciakom , że muszą się z tym męczyć obowiązkowo. Zawsze powinien być wybór. I chwała im za to. że egzamin był łatwy. Jest mnóstwo kierunków gdzie matma jest na h.j potrzebna. A i śmieszy mnie wasze spinanie się :)

Ja tam na matmę w lo nie narzekałem, ale zakończyłem ją na 3 klasie, w czwartej już miałem za to 2x tyle historii i polskiego. 18 lat wtedy miałem? W życiu bym nie przypuszczał że matma mi się do czegoś przyda w życiu, aż tu po 6 latach niespodziewanie wybieram się na informatykę, gdzie muszę sobie w miesiąc przypomniec 4 lata (łącznie z tym czego nigdy nie miałem).
Podobnie jak w 2 miesiące musiałem sobie przypomniec całą chemię, z która nie miałem styczności znowu 5 lat, a byłem święcie przekonany w lo, że te przedmioty mi się nigdy do niczego nie przydzadzą w życiu. 

Morał z tego taki- gdybym mógł się cofnąc do czasów liceum, tym razem postawiłbym na matmę i fizykę, oszczędziłoby mi to wielu ciężkich problemów które miałem na nowo poznając te przedmioty. Jak w żadnych innych wymagają systematyki i zrozumienia (więc i myślenia), a tego nigdy za wiele dla absolutnie każdego.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #15245 dnia: Maja 06, 2010, 14:36:06 pm »
A ja byłem w LO na rozszerzonej matmie, koleś wyciskał z nas ostatnie soki, trzeba było zdrowo zapierdalać - wylądowałem na dziennikarstwie i teraz żałuję, że mam braki z historii i literatury :angel:

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #15246 dnia: Maja 06, 2010, 14:51:38 pm »
I wniosek z tego taki, że po ch** uczyć sie wszystkiego, jeśli przydaje sie z tego niewielki ułamek. A że ktoś źle wybrał, no cóż... bywa.

inż. Oscyp

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 63
« Odpowiedź #15247 dnia: Maja 06, 2010, 15:00:47 pm »
Polski jest fundamentem przedmiotów humanistycznych, matematyka jest fundamentem przedmiotów ścisłych. Fajnie by było gdyby po liceum człowiek umiał policzyć sobie odsetki w banku i napisać podanie o przydzielenie miejsca parkingowego bez popełniania błędów, dlatego uważam, że obowiązkowe matury z wyżej wymienionych przedmiotów to dobry pomysł.

Pierdolnijcie teraz jakiś solidny żarcik chłopcy, bo już od 3 stron widzę tu tylko matury i reformy edukacji. To nie do Ciebie Marci.
SW-5606-3156-4802

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #15248 dnia: Maja 06, 2010, 15:55:07 pm »
wchodza murzyn, żyd i meksykaniec do pubu a barman do nich: ' wypier**lać'

Odpowiedź na pytanie

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #15249 dnia: Maja 06, 2010, 16:01:16 pm »
Nie potrafię ocenić czy jest śmieszny, ale mnie osobiście rozwalił.

Przychodzi typ do burdelu i mówi do mamuśki:
- Coś taniego macie?
- Może mamy, a za ile Cię interesuje?
- 10 zł
Mamuśka chwilę myśli...
- No dobra mamy coś takiego. Idź pan na samą górę, wejdź do ostatniego pokoju i pamiętaj...nie świeć światła. Idź do ściany i tam wymacaj i zrób co trzeba.
Facet poszedł. Raz, drugi, trzeci, widocznie mu się spodobało. Za którymś razem idzie, znów rucha a tu nagle: WYBUCH, typa odrzuciło do ściany, przykleił się, cały w spermie, nie wie o co biega.
A mamuśka drze się:
- Józeeeeeeeek, trupa trza zmienić!

Druchal

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #15250 dnia: Maja 06, 2010, 16:27:03 pm »
Teraz półgłówki przychodzą do średniej, wiedzą, że np. tylko geografia ich interesuje i całą śrendnią srają na inne przednmioty, bo przeciez do niczego im sa nipotrzebne. Na maturze by chcieli tylko geografie zdawać i reszte miec w d*pie. W wyniku tego chodzą debile po ulicach.

Wypraszam sobie :) Mnie tak babka z gegry przycisnęła tak, że na maturę ustną umiałem wyrecytować na pamięć 4 zeszyty 80 kartkowe wypełnione po brzegi tekstem. Uczyłem się tego 5 miesięcy, chodziłem na dodatkowe lekcje na 6.30 co tydzień była masakra. Ale wolałem zakuwać ciekawe rzeczy z gegry niż rozwiązywać te poj**ane zadania z matmy. Zresztą dobrze zrobiłem bo od początku wiedziałem, że chce kończyć AWF a tam z matmy potrzebowałem tyle żeby policzyć liczbę osób w grupie :).
am teraz przygotowywałem koleżanke do matury z matmy. Poprosiła mnie o pomoc. Byłem przerażony, wgnieciony w glebę jak zobaczyłem jaki jest jej poziom wiedzy z matematyki. Dziewczyna chodzi do liceum, z dobrego domu, normalna dziewczyna, inteligenta, fajnie się z nią gada itp. ale poziom z matmy to szok. Nie wiedziała ile to jest -1-2=? ile to jest -4+7, ile wynosi pierwiastek z 9, jak narysować na układzie współrzędnym przedział <-3;5), ile to jest -1/-1, ile to jest pierwiastek z 2 razy pierwiastek z 3, ile to jest 2x*x, nie wiedziała jaka to liczba wiedząc, że 6% z tej liczby to 6. Ciągi, logarytmy, funkcje kwadratowe, geometria to już czarna magia całkowicie.

Ale mimo, że z matmy nie umiem nic większość z tych  zadań bym zrobił  :P

Odpowiedź na pytanie

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #15251 dnia: Maja 06, 2010, 16:56:52 pm »
A teraz wisienka na torcie- to nie są zadania tylko proste przykłady dla ludzi z porażeniem mózgowym.

I nie Piter, jeśli ona tego nie wie to nie może być inteligentna. Na pewno coś pokręciłeś.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #15252 dnia: Maja 06, 2010, 16:59:49 pm »
Ale pier**lisz, jezusienienieńku.

Odpowiedź na pytanie

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #15253 dnia: Maja 06, 2010, 17:06:44 pm »
Uważasz, że osoba, która nie umie dodawać jest normalna/inteligentna/nie ma guza na mózgu?

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #15254 dnia: Maja 06, 2010, 17:15:08 pm »
A teraz wisienka na torcie- to nie są zadania tylko proste przykłady dla ludzi z porażeniem mózgowym.

I nie Piter, jeśli ona tego nie wie to nie może być inteligentna. Na pewno coś pokręciłeś.
Ja tam się zgadzam. Jeśli chodzi chodzi o to co napisał Piter, to jak najbardziej.

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #15255 dnia: Maja 06, 2010, 17:32:07 pm »
Uważasz, że osoba, która nie umie dodawać jest normalna/inteligentna/nie ma guza na mózgu?

Nie no, zgadzam się, że jest to mocno obciachowe, ale znam kilka osób, które z matmy są kompletnymi debilami, ale takimi komple-kur**-tnymi, a jednak nie powiedziałbym o nich nigdy, że są ogólnie mało inteligentni. Nie wiem jaka jest przyczyna takiego braku elementarnej wiedzy z matmy, ale winę zrzucałbym bardziej na system "jestem w klasie ultra humanistycznej, tak humanistycznej, że na lekcjach rzucają w nas ludźmi, a pani z matematyki powiedziała, że jak jej przyniosę ciasto, to ona sama napisze za mnie klasówkę, no i dzięki temu mam trójkę na świadectwie" niż na jakąś demencję umysłową.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15256 dnia: Maja 06, 2010, 18:01:50 pm »
Matematyka uczy przede wszystkim myślenia i spostrzegawczości. Zresztą te srajdzipierdki co psioczą na nią w liceum uświadomią sobie wcześniej czy później, że matematyka jest naprawdę królową nauk.

hanza

• Gość
« Odpowiedź #15257 dnia: Maja 06, 2010, 18:03:51 pm »
heh mialem podobnie jak pisze Miazga, kobitka z maty wystawila mi 2 na swiadectwie maturalnym tylko dlatego, ze pisalem mature z anglika :grin:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #15258 dnia: Maja 06, 2010, 18:21:10 pm »
ale znam kilka osób, które z matmy są kompletnymi debilami, ale takimi komple-kur**-tnymi, a jednak nie powiedziałbym o nich nigdy, że są ogólnie mało inteligentni.

Ale jedno z drugim się kłóci. Matma to nic innego, jak logiczne myślenie, kojarzenie faktów, umiejętność posługiwania się wzorami oraz umiejętność liczenia. Nic więcej, nic mniej. Tu nie trzeba mieć żadnego daru, nie trzeba mieć talentu, czy też wkuwać jakiejś dużej ilości informacji, tak jak to jest zazwyczaj w przypadku przedmiotów humanistycznych. Tu musisz tylko i wyłącznie myśleć.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #15259 dnia: Maja 06, 2010, 19:10:18 pm »
Ja wam powiem, że w moim przypadku było tak, że z matmy słabe oceny zacząłem mieć od 6-tej klasy podstawówki. Na maturalnym świadectwie miałem dwóję, mimo to dobrze pamiętam, że rozumiałem większość problemów matematycznych i twierdzeń w przeciwieństwie do reszty klasy (wiadomo - kobiety [uprzedzając pytanie - stosunek płci w mojej klasie wyglądał 28 - 4, na niekorzyść płci męskiej]). Gorzej z praktyką, zamiast ćwiczyć rozwiązywanie zadań, wolałem cieniować na kompie w Jagged Alliance / Baldurs gate :P

Za to w teście na iq niezły wynik udało mi się osiągnąć (tak - tym w którym trzeba wysłać sms za 26 zł :P). Hłe hłe hłe.

I biję się w piersi - jeśli mógłbym cofnąć czas - napierdalałbym zadania z matmy do upadłego. Tak samo fizę i chemię. Przyłożyłbym się również bardziej do francuskiego. I poszedłbym na WAT a potem do woja. ;)

Odpowiedź na pytanie

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #15260 dnia: Maja 06, 2010, 19:39:04 pm »
Hmm co do tej fizyki i chemii to pozwolę się nie zgodzić.

Piszcie co chcecie o AGH, to jest najlepsza uczelnia techniczna w kraju. Wiem bo miałem styczność również z polibudami(niby tymi najlepszymi).
Ogólnie ta "wyższa" matma jest naprawdę upierdliwa, szczególnie na AGH i nawet jak się nie ma podstaw chemii i fizyki to te braki da się nadrobić i to nie trudno. Za to matma...Jak masz z nią duże problemy to lepiej mieć dobry kontakt z doktorkiem i lizać mu dupę pokazując, że Ci zależy na poprawce.

Francuski? Wymiotuję. Ale nie potrzebuję go. Na AGH jest ang rozszerzony i jeden obcy od zera. Polecam brać ruski, i tak się nie przyda a zaliczać najłatwiej.

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #15261 dnia: Maja 06, 2010, 19:43:13 pm »
Tak zgodnie z tematem wątku :P

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #15262 dnia: Maja 06, 2010, 19:45:47 pm »
Ogólnie ta "wyższa" matma jest naprawdę upierdliwa, szczególnie na AGH i nawet jak się nie ma podstaw chemii i fizyki to te braki da się nadrobić i to nie trudno. Za to matma...Jak masz z nią duże problemy to lepiej mieć dobry kontakt z doktorkiem i lizać mu dupę pokazując, że Ci zależy na poprawce.
Bla bla bla. Co studiujesz?

Wooyek

• Łajka
  • Reputacja: 67
« Odpowiedź #15263 dnia: Maja 06, 2010, 19:54:28 pm »
Rozśmieszyło mnie że Otharowi zepsuł ktoś karabina :lol:

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #15264 dnia: Maja 06, 2010, 19:58:16 pm »
Rozśmieszyło mnie że Otharowi zepsuł ktoś karabina :lol:

:(

Nie mogę już z niego napier**lać.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15265 dnia: Maja 06, 2010, 20:59:15 pm »
To napier**laj z axa

Ohtar

• Gość
« Odpowiedź #15266 dnia: Maja 06, 2010, 21:02:23 pm »
Zawsze można ciepnąć granata.

Odpowiedź na pytanie

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #15267 dnia: Maja 06, 2010, 21:49:06 pm »
Automatyka i robotyka
Budownictwo
Architektura

inż. Oscyp

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15268 dnia: Maja 06, 2010, 22:58:56 pm »
Automatyka i robotyka
Budownictwo
Architektura

3 kur** TAKIE kierunki?! Szacunek.
SW-5606-3156-4802

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #15269 dnia: Maja 07, 2010, 00:38:02 am »
TAKIE kierunki, a taka ch**owa ksywa ;[

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #15270 dnia: Maja 07, 2010, 00:39:10 am »
TAKIE kierunki.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #15271 dnia: Maja 07, 2010, 00:43:26 am »
z wyjebu

Unlimited

• Gość
« Odpowiedź #15272 dnia: Maja 07, 2010, 11:34:58 am »

Szanuję i bardzo lubię Czesława, ale tu pojechał mocno <PIONA> :grin:

Desser

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
  • Demons don't wear white
« Odpowiedź #15273 dnia: Maja 07, 2010, 14:24:53 pm »
Hmm, szczerze mowiac mature zdawalem 3 lata temu i nie wybralem wtedy matematyki, poniewaz zawsze uwazalem siebie za tepote matematyczna. Dzis otworzylem sobie arkusz podstawowy z matmy i powiem Wam, ze nie jest to takie proste dla osoby, ktora przez ponad 3 lata nie miala z krolowa nauk absolutnie nic wspolnego :lol: Bez zadnej powtorki moze 1/20 zadan umialbym rozwiazac, a takich rzeczy jak logarytmy to w ogole w liceum nie przerabialismy (bylem w klasie humanistycznej, a jak! Za to zdawalem polski i angielski rozszerzone, obydwa mi bardzo dobrze poszly), trygonometria takze nie byla nasza mocna strona. Mysle, ze jakbym byl tegorocznym maturzysta to musialbym sie mocno przylozyc do matmy, zeby w ogole ja zdac :lol:

Tak czy siak, ciesze sie, ze w 2007 roku wszystko pozdawalem i mam juz z tym spokoj  8)

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #15274 dnia: Maja 07, 2010, 14:30:27 pm »
a takich rzeczy jak logarytmy to w ogole w liceum nie przerabialismy 
rok temu pisałem matematykę i też o logarytmach nic nie miałem. Dopiero na studiach musiałem na szybko uczyć się co to jest. Efekt jest taki że nadal nie wiem.

Misiek

• Obywatel
  • **
« Odpowiedź #15275 dnia: Maja 07, 2010, 15:07:32 pm »

Szanuję i bardzo lubię Czesława, ale tu pojechał mocno <PIONA> :grin:

Chodzę na jego koncerty, jak tylko mam okazję. Momentami nie mogę oprzeć się wrażeniu, że troszkę przesadza z towarem.

PS Miałem logarytmy w liceum.

Lem++

• Global Moderator
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: 209
  • 07.11.2008 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #15276 dnia: Maja 07, 2010, 19:31:59 pm »
rozj**alo mnie tlumaczenie ( o ile tak to mozna nazwac) DLC do Modern Warfare 2

:lol: :lol:

BoBaN

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 309
  • Życie jest zbyt krótkie, żeby jeździć dieslem.
« Odpowiedź #15277 dnia: Maja 07, 2010, 19:36:20 pm »
WPIS! Też mnie to rozbawiło. Owa "Katastrofa" to mapa Crash, a "Zarośnięty" to Overgrown. :lol: :lol: :lol:

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #15278 dnia: Maja 07, 2010, 19:37:21 pm »
Yyy... przetłumaczyli nazwy dwóch map, a przy pozostałych trzech dali sobie już spokój? :lol:
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

inż. Oscyp

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #15279 dnia: Maja 07, 2010, 19:48:22 pm »
SW-5606-3156-4802