Interpretacja na poziomie podstawówki, więc albo udajesz że nie rozumiesz niczego, ale na serio nie jest dobrze.
Polacy nie lubią pisu za to jak rządzili.
Ci, by zdobyc wciąż głosy, pomimo takich rządów straszą ludzi by zdobyc głosy. Proste, prawda?
Nie, to nie jest interpretacja na poziomie podstawówki. To jest podsumowanie tego co mówisz. Mam zacytować każdą Twoją wypowiedź, by to zobrazować?
Proste jest tylko to, że to jest głupie i pozbawione sensu, a Ty w to wierzysz.
Od kiedy to straszenie ludzi jest sposobem na pozyskanie głosów? Głosy to oni mogą pozyskać, jeżeli będą wygłasza odpowiadające ich grupie docelowej poglądy. A nie tworzyć poglądy, które mają straszyć.
Dlatego raz jeszcze powtarzam, to jest głupie i pozbawione sensu.
Sam problem owej "grupy docelowej" jest tutaj już wystarczającym dowodem na to, by przedstawić bezsens tego co głosisz.
Głosów społeczeństwa nie zdobywa się poprzez uderzenie w specyficzną grupę docelową, tylko trzeba głosić słowa i poglądy bardziej ogólne i proste. Miłość, pieniądze, dobrobyt, bogactwo, zdrowie - to są pojęcia którymi się zdobywa głosy. A nie nienawiścią, złością, oskarżeniami. W ten sposób można co najwyżej stracić głosy.
A PIS najwyraźniej się już kończy, skoro Jarek takie słowa wygłasza i nie ma to nic wspólnego z planem dzielenia Polaków, który to ma pozyskać "choć parę głosów".
Do tego mieli beznadziejny marketing polityczny i PR, kiedy objęli rządy. Mieli beznadziejny wizerunek, ale pracowali nad właściwymi ustawami. I nie było tutaj żadnego dzielenia Polaków.
Podziały się tworzy poprzez sianie odpowiednich idei i przekonań, które odwołują się do części społeczeństwa. Nie do pojedynczych postaci politycznych.
Dlatego właśnie PO jest odpowiedzialne za podział Polaków,
a nie PIS - tutaj muszę się poprawić: Oboje są winni podziału, ale PO zaczęło całą tę akcję. PIS pomógł PO w tym, że nie starał się o lepszy wizerunek, a czasami nawet grali na tym samym poziomie co PO. Byli zbyt aroganccy i to ich zgubiło.
Ludzie nie wnikają w szczegóły. W TV się śmieją z Kaczyńskiego, to należy się śmiać z niego. Koniec.
Jaka krytyka opozycji? To fakty, rzeczy które były odstawiane przez pis.
No fakty, fakty. Przecież o tym mówię.
Tylko dziwi mnie, że Ty wierzysz, iż to właśnie podzieliło Polskę
No ja np. nienawidzę min za to, że zniszczyli jednego z najlepszych lekarzy w Polsce, ponieważ potrzebny był kozioł ofiarny.
A bo Ty wiesz jaka była prawda
A raczej jest.
Jestem pod wrażeniem
Nie wiedziałem, że masz dostęp do takich informacji :]
W ogóle cytujesz rożne wypowiedzi Kaczyńskiego, ale jakoś słowa polityków PO już nie dzielą Polaków? Te o zamachu godnym prezydenta, i innych kwiatków. Już miały tutaj miejsce przeplatanki cytatów, ale rozumiem tylko postawy i wypowiedzi Kaczyńskich dzieliły Polskę :]
Bo to zadanie prokuratury. Komisja jest powoływana, jeśli prokuratura sobie nie radzi, bądź nie ma możliwości by sobie poradzic.
Nie wiem jaki zakres uprawnień ma prokuratura, a jaki komisja śledcza. Ale skoro został zabity polityk, to powołanie komisji śledczej wydaje mi się być oczywiste.
To czytaj, słuchaj i oglądaj. Nie tylko jednego nurtu, a się doczekasz. Jak wspomniałem, nie zależy mi na przekonaniu kogokolwiek, bo za to mi nie płacą.
Ogólnie rozmowa o pisie= rozmowa o jarku. Ten już od jakiegoś czasu jest raczej celebrytą i resztkami polityka, jest raczej jak Rutowicz. Swoimi wypowiedziami że "nie wie co czynił, bo brał silne leki", że przeprasza że przez chwilę był miły i nie obrażał- jak można kogoś takiego traktowac poważnie? Kogoś kto wykorzystuje trupa własnego brata by zbijac polityczny zysk? Tusk rządzi nieudolnie, ale jarek przekroczył wszelkie granie moralne by byc postacią publiczną. Dlatego nie mam ochoty wałkowac tego samego po n razy.
Czytałem i słuchałem. I widziałem, jak PO prowadziło medialną kampanię przeciw PISowi. Nie, nie wziąłem sobie tego z wypowiedzi Kaczyńskich czy innych polityków PISu.
Zauważyłem to sam zanim oni zaczęli komentować to zjawisko w taki sposób. Więc nie jest to też jakiś nurt, który mi wpoił ten pogląd.
To zwyczajnie kwestia obserwacji.
I owszem, PIS jest już skończony. A raczej Jarek. Ale ich założenia i plany były i są lepsze od tego, co wyprawia PO.
I to właśnie PO prowadzi teraz tragiczne rządy i dlatego osłabia to całą Twoją teorię o dwóch złowieszczych braciach i ich planie podziału Polski. Bo w kraju dzieję naprawdę źle od czasów objęcia rządów przez PO, a ludzie siedzą i milczą, od czasu do czasu spluwając jeszcze na Jarka.