jest juz beta trójki? jak sie to sprawuje/
Bardzo dobrze.
Na pierwszy rzut oka, dla przeciętnego użytkownika nie ma zbyt wielu zmian, jedynie kilka kosmetycznych, jest wymuszone sprawdzanie każdego ściąganego pliku (automatycznie jest skanowany programem antywirusowym), sprawdzana jest kompatybilność plug-inów, zmienono sposób dodawania stron do zakładek, przy powiększaniu strony (Ctrl + '+') powiększają się również obrazki i kilka innych usprawnień. Głównie to poprawiono bezpieczeństwo oraz szybkość działania przeglądarki (niestety, dalej są wycieki pamięci i po godzinie działania FF zabiera kilkadziesiąt Mb pamięci

).
Jest jednak jedna rzecz, którą po prostu pokochałem w FireFox 3: w pasku adresu, zamiast wpisywać adres witryny bądź jej początek, by skorzystać z autouzupełniacza, wystarczy wpisać dowolny fragment adresu bądź nazwy strony. Wóczas przeglądarka przeszukuje strony zapisane w historii oraz zakładach. Czyli np. wpisując "wkurz" wyskują mi adresy z zapamiętanymi w historii stronami z temtu "Co Was wkurza" na tym forum

. Wpisując "metal gear" wyskakują mi wszystkie odwiedzone strony związane z Metalem Gear'em (temat na forum GO, strona z GameTrailers, strony z YouTube, Zanzibar i tamtejsze forum). Początkowo trudno się było przyzwyczaić, ale w tej chwili trudno mi się odzwyczaić od tego

.
EDIT: Wkurza mnie wszechobecne "Witam". Jeszcze kilka lat temu tego słowa w potocznym, codziennym, użycie prawie wcale nie było. W tej chwili - jest wszędzie; dzwoni do mnie kumpel: "Witam"; ktoś się odzywa na GG "Witam"; ktoś nowy wchodzi na forum "Witam...". Dostaję maila: "Witam". Tak jakby ludzie zapomnieli, że w języku polskim jest mnóstwo innych wyrazów rozpoczynających rozmowę, jak chociażby banalne "Cześć"; nie mówiąc już o tym, że witać, to może gospodarz, a nie gość (a gdy ktoś do mnie pisze czy dzowni to jest gościem, ja wówczas jestem gospodarzem).