Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 849547 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #7520 dnia: Października 18, 2008, 00:53:08 am »
Hahahaha!

Jeszcze przypomniała mi się pewna sytuacja, ale to raczej pasuje do "tolerancji". Nad Wisłą w Toruniu są takie siedziska i były tam dwie lesbijki, jedna na kolanach drugiej i chyba się całowały. Bez pewności, bo byliśmy daleko. Do czego zmierzam: wg opinii kolegów "lesbijki są zajebiste", to zapytałem, a jak z gejami? "Pedały są obrzydliwi" - "to nie to samo!". Hmmmmmm! Jakiś nowy wymiar tolerancji?

W pewnym sensie to jest zrozumiałe. Pomijając tolerancję i kwestie ideologiczne, dla normalnego, zdrowego faceta ładna kobieta jest atrakcyjnym obiektem, więc dwie kobiety mogą być atrakcyjne tym bardziej. Sam jestem przeciwny związkom homoseksualnym, małżeństwom i adopcji, ale nie mogę powiedzieć, że widok całujących się dziewczyn odbieram tak samo jak widok całujących się facetów.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #7521 dnia: Października 18, 2008, 01:09:45 am »
Set, po prostu niezależnie od poglądów na tolerancję każdemu przeciętnemu  facetowi stanie jak zobaczy dwie ładne całujące się panie a zrzyga się na widok  dwóch całujących się facetów... 

Poglądy na tolerancję nie mają tu nic do rzeczy.  :cool:

(sorki za pomyłkę, setezer!  :-D)
...
A co do tematu - wkurza mnie że nie mogę przejść pewnego questa w jednej z najfajniejszych gier w jakie kiedykolwiek grałem - Jet Set Radio Future.  :???:
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2008, 01:15:33 am wysłana przez Leenk »

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7522 dnia: Października 18, 2008, 01:13:10 am »
Spoko, ale ja nie jestem Ibra.

Niejasno tam wyżej się wyraziłem, goście prezentowali pogląd tolerujący lesbijki, zaś nie tolerowali gejów. Baby mogą - chłopy nie. Na pewno kwestia estetyki odgrywała tu główną rolę, ale nie zmienia to faktu, że nie tolerowali gejów. Nawet jakby po kryjomu to robili, to NIE MOGLIBY zrozumieć jak to? Przecież to obrzydliwe. Lesbijki zaś, jasne, to wiadomo.

Leenk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7523 dnia: Października 18, 2008, 01:19:24 am »
Tak jak sam piszesz - wyłącznie kwestia estetyki. Poza tym nie ma żadnego innego logicznego wytłumaczenia.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7524 dnia: Października 18, 2008, 01:24:28 am »
Hormony buzują to trudniej o trzeźwe spojrzenie i dystans.

Przecież dwie lesbijki to dwie potencjalne partnerki dla mnie mniej.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7525 dnia: Października 18, 2008, 01:27:00 am »
Do tego zmierzam: kierują się tylko tym, czy im się to podoba. Sprawa czy to jest wbrew naturze, czy nie, czy naruszają zasady boskie lub cokolwiek innego w ogóle nie jest ważna. Ważne jest tylko, że fajnie wyglądają takie lesbijki i "stanęła mi pała". Nie wiem, dziewczyny jak widzą gejów, to też się podniecają? Jeżeli nie, to może dojdziemy do wniosku, że geje to jacyś wykolejeńcy, zaś lesbijki "są zajebiste". Po co robię takie halo? Bo wg mnie można uważać TYLKO: 1. geje i lesbijki to wykolejeńcy LUB 2. geje i lesbijki są zajebiści.

A... no tak zapomniałem o tym, że wielu marzy o trójkącikach, w których lesbijki są pożądane.

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7526 dnia: Października 18, 2008, 01:42:43 am »
Sęk w tym, że trójkąt z lesbijkami nie ma szans powodzenia. Co innego epizod z dwiema biseksualnymi kobitkami, no ale to już nie lesbijki.

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #7527 dnia: Października 18, 2008, 09:14:02 am »
Co do języków to napiszę że wkurzają mnie meksykanie i to że hiszpański jest drugim najcześciej używanym jezykiem w Stanach. Pełno tych meksykańców w stanach, większosc reklam jest pisana w dwóch językach, w sklepach i w fast-foodach ciężko ich zrozumieć bo kaleczą angielski, a jak przyjdzie ich rodak to odrazu nawijają po hiszpańsku. 
I nie chodzi o to że jestem uprzedzony do tego kraju czy języka tylko denerwuje mnie to że w pewnym sensie 'przejmują' ten kraj bo każda firma która chce mieć więcej klientów tłumaczy wszystko na Hiszpański i meksykańce mają wtedy lajtowo i czują się jak u siebie. A ja musze się uczyć angielskiego.

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #7528 dnia: Października 18, 2008, 10:31:23 am »
A... no tak zapomniałem o tym, że wielu marzy o trójkącikach, w których lesbijki są pożądane

:]

kamiiru- widzisz że w stanach hiszpański jest bardziej niż pożądany, zrób im psikusa i się go naucz :]

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #7529 dnia: Października 18, 2008, 12:22:12 pm »
Wiedziałem, wiedziałem, że zasrany sklep PE często leci w chu** olewając klientów gdzie się da. Wiedziałem, że z preorderami mają problemy, ale mimo to Saints Row 2 mieli jako jedyni równo z europejską premierą. Zamówiłem. Wczoraj mieli wysłać.

I co? I piszę dzisiaj do Aja co jest grane, bo mi się status nie zmienił. I co słyszę? "hrmm saints row za tydzien dopiero".
Ręce opadają... zero informacji, zero powiadomienia, nic.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7530 dnia: Października 18, 2008, 14:25:30 pm »
Pozwólcie, że powrócę do postów sprzed kilku stron, niestety brak internetu nie pozwala mi czytać GO codziennie.

2. Niemiłosiernie wkurzają mnie te wszystkie prywaciarskie studia, które kompletnie rozwaliły prestiż bycia magistrem. Teraz każdy obwieś nim może być, każdy menel spod sklepu czy tuman z ekonomika, co gubi się w tabliczce mnożenia. Ja też na studiach nie powinienem być, jestem przecież przeciętniakiem, a tu bach-bach na publiczne się dostałem. Jakbym nie był taki miękki to na znak protestu olałbym je, ale nacisk rodziny/społeczeństwa mnie przerasta.

Zgadzam się, chociaż mnie akurat nie przeraża upadek znaczenia "mgr" przed nazwiskiem, bo gdzieś mam tytuły.
Zatrważające jest dla mnie przede wszystkim fakt, że na studia w większości nie idą osoby zainteresowane studiowaniem, a ludzie, którzy studiują, bo w tych czasach tak wypada, bo muszą mieć papierek, bo blablabla...
ale na KSW ("znienawidzonej" przez tarniaka :*)
Troszkę zmieniłem zdanie jak usłyszałem jaka jest kadra i ilu bogatym "przyszłym prawnikom" podziękowano. Swoją drogą setezerowi chodziło o typowych bogatych "młotów", a ani Miazgia ani Ty czy nawet (mogę go pojechać, bo nie ma Internetu) _blancio do tej grupy się nie zaliczają.

Oh dzięki Ci, NAWET ja... <3

Długo się wahałem czy iść na KSW czy może przeczekać rok.
Jestem na KSW i muszę powiedzieć, że zaskoczyło mnie bardzo pozytywnie.
Większość wykładowców ciekawie prowadzi zajęcia i nie zmuszam się do uwagi podczas wykładu.
Ludzie w grupie to również duże zaskoczenie na plus.
Wcześniej spodziewałem się, że przynajmniej połowa osób będzie lekko tępawa, a trafi tutaj tylko dlatego, że nie dostali się na dzienne. Rzeczywistość okazała się jednak, na całe szczęście, diametralnie inna.

Co najmniej 3/4 przyszło tutaj z konkretnym zamiarem wyniesienia czegoś z tych studiów poza papierkiem.
W grupie jest np. dziewczyna po UJ. Poziom angielskiego również mnie zszokował, w liceum należałem raczej do czołówki w klasie, teraz natomiast trafiłem do niższej grupy.

W dużej mierze jest to zasługą kierunku na jakim jestem, bo jednak na prawie, handlu itp kierunkach 90% to młoty na pierwszy rzut oka, dlatego takich kierunków nie mogę tutaj polecić.
No, ale wybieranie się na prywatne prawo generalnie jest raczej nierozsądne, więc nie ma się czemu dziwić.

Reasumując, studia na KSW bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły, chociaż nadal nie wykluczam przeniesienia na UJ za rok ze względów finansowych.
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2008, 14:31:50 pm wysłana przez blancio_ »

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #7531 dnia: Października 18, 2008, 14:56:43 pm »
Po co robię takie halo? Bo wg mnie można uważać TYLKO: 1. geje i lesbijki to wykolejeńcy LUB 2. geje i lesbijki są zajebiści.
Dlaczego? Dlaczego nie może być: geje to wykolejeńcy, a lesbijki są fajne? Moim zdaniem wcale nie trzeba mieszać do tego natury, zasad boskich i w ogóle, a jak sam widzisz ludzie są prości - dwie całuące się lesbijki => endorfiny skaczą nam po mózgu => lesby są zajo, a geje co najwyżej obrzydliwi.

Nobu_hex

• Gość
« Odpowiedź #7532 dnia: Października 18, 2008, 15:04:10 pm »
jak sam widzisz ludzie są prości - dwie całuące się lesbijki => endorfiny skaczą nam po mózgu => lesby są zajo, a geje co najwyżej obrzydliwi.

A taki Cwikus na przykład to zawsze podkreślał, ze go właśnie pedały kręcą. O lesbijkach nie wspominał nic.
« Ostatnia zmiana: Października 18, 2008, 15:07:43 pm wysłana przez ruszmusk »

Iras

• PIERESTROJKA
« Odpowiedź #7533 dnia: Października 18, 2008, 15:09:40 pm »
Cwikus - jak sam pisał - jest dzieckiem dwóch pedałów, więc nie ma się co dziwić, że go pedały kręcą.

Kwestia wychowania  8)

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #7534 dnia: Października 18, 2008, 15:15:17 pm »
jak sam widzisz ludzie są prości - dwie całuące się lesbijki => endorfiny skaczą nam po mózgu => lesby są zajo, a geje co najwyżej obrzydliwi.

A taki Cwikus na przykład to zawsze podkreślał, ze go właśnie pedały kręcą. O lesbijkach nie wspominał nic.
Gadka o Ćwikusie, o kurka, może od razu porozmawiamy o dinozaurach. Wkurza mnie, że mój kumpel mimo moich zastrzeżeń, jednak zainstalował Ubuntu i oczywiście wszystko w kompie pomieszał i nic mu nie działa (w dodatku wersję bez menadżera okien). Ech, powinien być test na umiejętności informatyczne przy instalowaniu oprogramowania... :)

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #7535 dnia: Października 18, 2008, 15:39:00 pm »
W dużej mierze jest to zasługą kierunku na jakim jestem, bo jednak na prawie, handlu itp kierunkach 90% to młoty na pierwszy rzut oka, dlatego takich kierunków nie mogę tutaj polecić.

Hah, już myślałem, że KSW, na którym jest mój kuzyn i jego kumpel, nie jest takie złe, a tu się okazuje, że są na 2 kierunkach, gdzie są młoty: handel i prawo.  :lol:

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #7536 dnia: Października 18, 2008, 15:42:20 pm »
Piraci mnie wkurzają i to strasznie.

Marins

• Gość
« Odpowiedź #7537 dnia: Października 18, 2008, 15:44:22 pm »
Wkurza mnie że tak ciężko jest zrzucić zbędne kilogramy. Nie mówiąc już o brzuchu  :mad:

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #7538 dnia: Października 18, 2008, 15:46:47 pm »
Łatwiej je niestety nabyć, znam to :???:.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #7539 dnia: Października 18, 2008, 18:44:01 pm »
Baby :P

A wkur..a mnie niemiłosiernie PSP, które przez walony przycisk "w lewo" musiałem rozkręcić i wyczyścić. Zerwałem taśmę gwarancyjną, wziąłem do ręki milimetrowy, specjalny śrubokręt i zacząłem dłubać. Teraz siedzę z rozjechaną śrubka i połamanym śrubokrętem.  <...>

svonston

• Gość
« Odpowiedź #7540 dnia: Października 18, 2008, 18:46:24 pm »
Trzeba było oddać na gwarancji, mistrzu. Nie wiem, coś Ty odjebał.

Master_666

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 194
« Odpowiedź #7541 dnia: Października 18, 2008, 18:49:12 pm »
Może mu sie skończyła?

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
« Odpowiedź #7542 dnia: Października 18, 2008, 18:56:32 pm »
Trzeba było oddać na gwarancji, mistrzu. Nie wiem, coś Ty odjebał.
Mistrzu, idiotą nie jestem. PSPka mam od premiery.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #7543 dnia: Października 18, 2008, 21:40:32 pm »
Fak! Ależ jestem żem wykończony. Jutro chyba pierniczę i nie jadę na zajęcia.

Kopersztyk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 39
  • Why so serious?
« Odpowiedź #7544 dnia: Października 19, 2008, 00:23:27 am »
Wkurza mnie to, że za tydzeń będzie grał w mojej wiosce jakiś je**ny Happysad, za dwa tygodnie przyjedzie Farben Lehre, a Tarniaka  z Look Ahead dalej nie widać.

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #7545 dnia: Października 19, 2008, 09:33:01 am »
U mnie Happysad grał już dawno a Tarniaka dalej nie widać :mad:.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #7546 dnia: Października 19, 2008, 09:47:03 am »
ze dzis znow nie moge przyjmowac pokarmow...przynajmniej mi sie film nie urwal :)

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #7547 dnia: Października 19, 2008, 10:25:02 am »
Wkurza mnie, że mój kumpel mimo moich zastrzeżeń, jednak zainstalował Ubuntu i oczywiście wszystko w kompie pomieszał i nic mu nie działa (w dodatku wersję bez menadżera okien). Ech, powinien być test na umiejętności informatyczne przy instalowaniu oprogramowania... :)

WTF? Przecież Ubuntu to jeden z prostszych Linuxów, którego chyba nawet nie sposób źle zainstalować.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #7548 dnia: Października 19, 2008, 11:23:40 am »
Wkurza mnie to, że za tydzeń będzie grał w mojej wiosce jakiś je**ny Happysad, za dwa tygodnie przyjedzie Farben Lehre, a Tarniaka  z Look Ahead dalej nie widać.

Happysad, Zabili mi żółwia, Farben Lehre gra gdzie popadnie i bardzo często, już nawet nie liczę ile razy w tym roku byli w Rzeszowie i Kraku.
Look Ahead to rarytas- raz tylko w tym roku w tych okolicach się pojawił :]

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7549 dnia: Października 19, 2008, 11:36:08 am »
Właśnie, to jest zespół na który czeka się latami, nie jakaś tam masówka!

Meioh

• Proletariusz
  • GT: Ssakiczaki PL
« Odpowiedź #7550 dnia: Października 19, 2008, 16:58:24 pm »
Wkurzają mnie typy którzy się wkurzaja, że w gyrosach na multi obrywaja cały czas z piły xD cioty a nie girsowcy i tyle:P

Wkurzają mnie kable i jeszcze raz kable mam tak nasrane kablami, ze sam sie nie moge połapac co i gdzie  :-x czekam az wszystko bedzie bezprzewodowe^^ i wkurza mnie moja bratanica która lubi zbierac albo kolakcjonawac ROBALE  :-? :-x ochyda...

''HARD CORE zakochany clown, on ma takie czułe serce, trampki Bahamy ma, deskorolki tylko brak''

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7551 dnia: Października 19, 2008, 17:10:59 pm »
Wkurzają mnie typy którzy się wkurzaja, że w gyrosach na multi obrywaja cały czas z piły xD cioty a nie girsowcy i tyle:P

Wkurzają mnie kable i jeszcze raz kable mam tak nasrane kablami, ze sam sie nie moge połapac co i gdzie  :-x czekam az wszystko bedzie bezprzewodowe^^ i wkurza mnie moja bratanica która lubi zbierac albo kolakcjonawac ROBALE  :-? :-x ochyda...

ta bratanica, to moze ta na twoim avku?!

Meioh

• Proletariusz
« Odpowiedź #7552 dnia: Października 19, 2008, 17:27:10 pm »

ta bratanica, to moze ta na twoim avku?!

Fajnie byłoby ale niestety to nie ona:(

''HARD CORE zakochany clown, on ma takie czułe serce, trampki Bahamy ma, deskorolki tylko brak''

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #7553 dnia: Października 19, 2008, 17:36:02 pm »
Meioh- zabijanie z piły to strasznie lame, sam jak zaczynałem grać na multi tak robiłem bo inaczej nie mogłem zbyt duzo zdziałać. I strasznie t irytuje jak jeden z drugim koczują za winklem, tylko po to żeby nabić sobie killa.

Meioh

• Proletariusz
« Odpowiedź #7554 dnia: Października 19, 2008, 17:51:49 pm »
No tak ale skoro autorzy dali taką mozliwosc wiec mozna z niej korzystac... kazdy ma swój spsób grania i kazdy ma prawo grac tak jak chce... jede wali tylko z shotguna inny z boomshota.. nie chodzi mi tu o nabijanie killów tylko o całokształt, biorąc pod uwage ta piękna animacje piłowania to az szkoda nie uzywac piły. Ludzie wnerwiaja sie chyba dlatego, ze jak kolesia złapiesz na piłe to juz po nim^^ nie da rady uciec.. zresztą w Gowie2 piła bedzie odgrywała większą rola niz w jedynce, będą masakryczne pojedynki wiec nikt mi nie powie, ze piła jest dla laików.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #7555 dnia: Października 19, 2008, 17:55:28 pm »
No tak ale skoro autorzy dali taką mozliwosc wiec mozna z niej korzystac... kazdy ma swój spsób grania i kazdy ma prawo grac tak jak chce... jede wali tylko z shotguna inny z boomshota.. nie chodzi mi tu o nabijanie killów tylko o całokształt, biorąc pod uwage ta piękna animacje piłowania to az szkoda nie uzywac piły. Ludzie wnerwiaja sie chyba dlatego, ze jak kolesia złapiesz na piłe to juz po nim^^ nie da rady uciec.. zresztą w Gowie2 piła bedzie odgrywała większą rola niz w jedynce, będą masakryczne pojedynki wiec nikt mi nie powie, ze piła jest dla laików.
Również nie lubię przyjmowania tez, że używanie pewnych elementów w grze jest lamerskie (piła w GOWie, młot i miecz w Halo), ale skoro już się tak przyjmuje to można to uszanować i nie nadużywać tej funkcji skoro wszyscy ją olewają w dodatku obrażać innych "cioty a nie girsowcy i tyle".

Meioh

• Proletariusz
« Odpowiedź #7556 dnia: Października 19, 2008, 18:08:49 pm »
wiesz jezeli ktos ci jedzie na lajwi, ze w finałowej rundzie 1:1 zabijasz typa piłą to jak go inaczje nazwac? ciota bo przegrał i płacze
Opublikowane: Październik 19, 2008, 18:02:07
Tak samo mozna sie przyczepic snajpy... idziesz sobie nikogo nie ma a tu nagle z drugiego konca mapki dostajesz headshot 

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #7557 dnia: Października 19, 2008, 18:13:05 pm »
Piła jest lamerska i już po pierwsze nie masz szans się wyrwać z niej a po drugie mozesz kogos złapać z metra, jest dużo błędów przy pile. Oczywiście nie mam nic przeciwko żeby jej używać ale jej nadużywanie wku..., jak Cię ktoś co runde zabija z piły to idzie dostać szału :P Ciapkas może wam coś o tym powiedzieć albo Stalker jak zaczeli grać innych broni nie używali ;)

juve26

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • 04.12.2006 - 16.08.2010 †
« Odpowiedź #7558 dnia: Października 19, 2008, 18:26:44 pm »
pila jest ok, bo teoretycznie jesli ktos biegnie na wprost ciebie z nia, to mozna mu w ryj strzelic i sie zatrzyma. teoretycznie, bo gow to random :(

Meioh

• Proletariusz
« Odpowiedź #7559 dnia: Października 19, 2008, 18:42:07 pm »
Wdety tak^^ a jak typa zachodzisz od tyłu to piła prosto w plecy xD