Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 849362 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #7800 dnia: Listopada 06, 2008, 21:11:41 pm »
A ja mam tak mało zajęć, że nie wiem co robić z wolnym czasem. Ponoć tak na moim kierunku ma być, ale i tak jest zdecydowanie więcej niż kilka lat temu. Ponoć, gdy dawniej okazało się, że zajęcia są w 4 dni tygodnia, to wybuchał skandal. JAK TO ZAJĘCIA W CZWARTEK??? Bo w piątek coś mieć, to było niewyobrażalne. Żeby nie było, że chodzi o bimbanie, rzekomo mamy wykorzystywać czas wolny do dokształcania się na własną rękę i "przełykaniu" wiedzy, bo jest ona... specyficzna. Coraz bardziej podoba mi się na tym kierunku, a zajęcia z analizy tekstów są tak niewiarygodnie motywujące, że mógłbym góry przenosić.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7801 dnia: Listopada 06, 2008, 21:38:21 pm »
Chciałbym mieć tyle czasu, zawsze coś ciekawego do roboty się znajdzie.
Nie wiem ile wytrzymam pracując, to trochę bez sensu jechać od weekendu do weekendu.
Setezer, moje ulubione wykłady to właśnie wykłady z filozofii, chociaż to oczywiście tylko bardzo ogólnikowy wstęp. ;)

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7802 dnia: Listopada 06, 2008, 21:50:16 pm »
Nie pozna smaku filozofii ten, co nie miał analizy z dr Zdrenką i wykładu z prof. Żelaznym.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #7803 dnia: Listopada 06, 2008, 21:54:49 pm »
Tiaaa... miałem w zeszłym roku filozofie. Wykładowca był jakimś platono-onanistą (platonanistą?), przez cały semestr zdarzyło się tylko raz, że ktoś go zrozumiał. I był to kolega, który przed wykładem spalił blanta.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7804 dnia: Listopada 06, 2008, 22:09:15 pm »
Miazga a po co komu filozofia na dziennikarstwie? Doszły mnie słuchy, że nawet na marketingu i zarządzaniu wciskają filozofię w pigułce, ale po co. Goście, którzy idą na użyteczne studia mają się uczyć filozofii? CO JEST??? Jeszcze dziennikarstwo zrozumiem, w końcu humanistyczny kierunek, ale zarządzanie? Lepiej niech im logikę wlepią, niech mają dranie za wybranie takiego kierunku. Aha, uczyłeś się (uczysz się - Blancio) filozofii jako historii, że XYZ ktoś się narodził itp. Czy na zasadzie poznawania elementów, dziedzin, problemów?

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #7805 dnia: Listopada 06, 2008, 22:17:20 pm »
Czy na zasadzie poznawania elementów, dziedzin, problemów?
Blanciem nie jestem, ale takie zajęcia również miałem. Głębokie rozkminy nad bytem i niebytem i postrzeganiem formy krzesła. Jakoś nie potrafiłem nigdy wskoczyć na jakiś dziwny poziom percepcji.

blancjaone

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7806 dnia: Listopada 06, 2008, 22:38:57 pm »
Ej, ja też miałem o idealnym krześle. ;)
Nie, nie mamy filozofii jako historii, raczej ogólne liźnięcie tematu, wszystkiego po trochę i długie rozważania na różne, wg 95% grupy, nudne i bezsensowne tematy.
Ja już w gimnazjum nie kolegowałem się z nikim, kto na moje polecenie potrafił sobie wyobrazić "nic", pewnie dlatego mi się podoba.
« Ostatnia zmiana: Listopada 06, 2008, 23:12:04 pm wysłana przez blancjaone »

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7807 dnia: Listopada 06, 2008, 23:10:04 pm »
Mogę teraz poudawać światłego filozofa i powygłaszać jakieś niezrozumiałe teorie itp. Zawsze o tym marzyłem, ale po miesiącu studiów tak naprawdę jeszcze nic więcej nie pojmuję, niż przed studiami. A nie będę stwarzał pozorów, nie jestem mądrzejszy czy lepszy od gości na zarządzaniu. Mogę być jedynie lepszy pod tym względem, że póki co na studiach mi zależy i nie uczę się, bo tak trzeba, tylko dlatego, bo tak chcę. Jestem zafascynowany metafizyką i fragmentami, które do czytania podkładają nam wykładowcy. Już widzę, że wielu kolegów z roku ma podejście typu: "ojejku ojejku ile do czytania, niedobrze, nie chce mi się". Albo pełne gacie ze strachu, gdy nadeszło kolokwium, podejście iście licealne. Wielu, jak dostrzegam, przyszło tutaj, bo filozofia jest cool, można podrywać laski na nie chyba albo nie wiem. Taki bunt chyba.

Mnie martwi tylko, że nie da się przetłumaczyć rodzinie, dlaczego jestem na tych studiach. Za coś konkretnego byś się wziął, gdzie będziesz pracował itp.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #7808 dnia: Listopada 06, 2008, 23:44:11 pm »
Dwie godziny mi zostały do napisania konspektu, mam z połowę, czas tyka, tik-tak, jest coraz gorzej

Jakie to są konspekty na filozofii?

No to niech pisma samochodowe tez sobie zrobią coś takieg, w koncu sporo aut jest stamtad -__-' Dla mnie to żalosna próba bycia "cool" poprzez stosowanie języka którego i tak 99% czytelników nie rozumie. No ale ładnie wygląda.

Ano, coś na równi z modą na chińskie literki w formie tatuażu- powoli już chyba mija ta moda.

zarządzanie? Lepiej niech im logikę wlepią, niech mają dranie za wybranie takiego kierunku.

Tylko wtedy obłożenie kierunku spadłoby o jakieś 40% :]

łębokie rozkminy nad bytem i niebytem i postrzeganiem formy krzesła.

Kuźwa, też na psychopedagogice miałem jazdy z krzesłem, tylko już nie pamiętam detali :]

Chciałby się nareszcie wyspac, a nie zapowiada się taka przyjemnośc aż do poniedziałku dopiero :/

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7809 dnia: Listopada 06, 2008, 23:55:23 pm »
Jakie to są konspekty na filozofii?
"Czytajcie fragment od a do b i zróbcie z tego konspekt." Na analizie tekstów, gdzie dnia 9 października zaczęliśmy czytać Metafizykę, a skończymy w okolicach czerwca.

Ano, coś na równi z modą na chińskie literki w formie tatuażu- powoli już chyba mija ta moda.
Była np. też moda na koszulki z napisem BRASIL chyba, kolega usilnie szukał z napisem AZERBEJDŻAN, nie znalazł. Z tatuażami, też można wykazać się buntem, machnąć sobie coś cyrylicą na pośladku.

Tylko wtedy obłożenie kierunku spadłoby o jakieś 40% :]
Obłożenie jak obłożenie, ale jakby wykładowca bez ulg traktował ludzi na egzaminach, to mogłoby być naprawdę cienko z zaliczaniem.

Nie żebym (żebyśmy, z Muzykantem) szydził z ludzi na marketingu i zarządzaniu, ot kierunek jak wiele, ale jakoś nie mogę się pozbyć tego stereotypu, że chodzą na niego różowe baby, które wyznają filozofię: "BYLE STUDIOWAĆ". Ogólnie źle mi się kojarzy ten kierunek, taki bez tradycji, pod publiczkę, wszystkie prywatne uczelnie muszą go mieć. Raczej ze świecą tam szukać pasjonatów marketingu i zarządzania (!!! istnieją jacyśkolwiek???) - byle studiować, by potem robić kasę.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #7810 dnia: Listopada 07, 2008, 00:04:56 am »
Marketing i zarządzanie to symbol owczego pędu, takiego bez pomysłu i bez większej przyszłości.
Jak to kilka lat temu obliczyli, mamy tylu studentów marketingu, że potrzeba drugiego kraju wielkości Polski by dostali jakieś zatrudnienie w zawodzie. A to kilka lat temu.
Zdecydowana większośc idzie tam bo tak i tyle, bez większego pomysłu i zostaną z niczym (blondyny z tipsami included). Ci nieliczni co wiedzą po co poszli, fascynuje ich to, to się odnajdą na rynku.

Niespodziewanie najciekawiej na tej mojej ekonometrii i informatyce jest na ekonomii i rachunkowości- kurde, niesamowicie ciekawe rzeczy. Aż ciekaw jestem czy będę mógł się ukierunkowac bardziej w tą stronę po licencjacie.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #7811 dnia: Listopada 07, 2008, 00:26:49 am »
Miazga a po co komu filozofia na dziennikarstwie? Doszły mnie słuchy, że nawet na marketingu i zarządzaniu wciskają filozofię w pigułce, ale po co. Goście, którzy idą na użyteczne studia mają się uczyć filozofii? CO JEST??? Jeszcze dziennikarstwo zrozumiem, w końcu humanistyczny kierunek, ale zarządzanie? Lepiej niech im logikę wlepią, niech mają dranie za wybranie takiego kierunku. Aha, uczyłeś się (uczysz się - Blancio) filozofii jako historii, że XYZ ktoś się narodził itp. Czy na zasadzie poznawania elementów, dziedzin, problemów?

Wiesz, te moje studia to generalnie jest taki post-ogólniak. Uczą nas wszystkiego i niczego, mało jest praktycznych przedmiotów - wypada mniej więcej jeden na semestr (na przykład stylistyka i kultura języka, gdzie młoda pani doktor na zajęciach brała do ręki gazetę wyborczą i niszczyła po kolei każdy artykuł, wskazując w nim byki - uberszacun). A tak, to mieliśmy historię Polski XX wieku, podstawy ekonomii, filozofię, teraz mamy podstawy prawa... eh. Postanowiłem sobie, że jak w tym roku nie znajdę poważnej roboty związanej z przyszłym zawodem, to wezmę jakiś drugi kierunek, bo coraz bardziej obawiam się, że każdy przyszły pracodawca jak usłyszy, że jestem magistrem medioznastwa, to jebnie ze śmiechu :lol:

oscyp

• Gość
« Odpowiedź #7812 dnia: Listopada 07, 2008, 00:31:51 am »
Pytacie po co filozofia na dziennikarstwie. Ja pytam po ki chój filozofia na mechanicznym energetyki i lotnictwa (wszelkie nominacje na nazwę kierunku najbardziej przypominającą tytuł japońskiej gry-randki przyjmuję na Priva).

kun

• chujek
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 80
« Odpowiedź #7813 dnia: Listopada 07, 2008, 00:59:16 am »
Meduz, w tesko cię wezmą, myndo!

above89

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7814 dnia: Listopada 07, 2008, 10:09:49 am »
RAZ: grając w KZ2 grałem do 3 nad ranem związku z tym nie wykąpałem się, mam wory pod oczami, jestem ogólnie zmęczony, miałem iść do fryzjera, ale brak ochoty kompletnie i uświadomiłem sobie że jutro o 5 pobudka bo na wykłady do 18 a później impreza do rana. Aaa padnę ;P

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
« Odpowiedź #7815 dnia: Listopada 07, 2008, 10:21:08 am »
RAZ: grając w KZ2 grałem do 3 nad ranem związku z tym nie wykąpałem się, mam wory pod oczami, jestem ogólnie zmęczony, miałem iść do fryzjera, ale brak ochoty kompletnie i uświadomiłem sobie że jutro o 5 pobudka bo na wykłady do 18 a później impreza do rana. Aaa padnę ;P

to powinienes dac, w "Co was napawa optymizmem" ;)

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #7816 dnia: Listopada 07, 2008, 10:29:52 am »
Pytacie po co filozofia na dziennikarstwie. Ja pytam po ki chój filozofia na mechanicznym energetyki i lotnictwa (wszelkie nominacje na nazwę kierunku najbardziej przypominającą tytuł japońskiej gry-randki przyjmuję na Priva).

proste. żebyś poza cyferkami i liczbami widział coś więcej o tym świecie. z resztą będziesz miał mechanikę kwantową to zobaczysz, że fizyka ma wile wspólnego z filozofią i ogólnie sensem bycia.
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2008, 10:52:26 am wysłana przez s00s »

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7817 dnia: Listopada 07, 2008, 10:33:05 am »

proste. żebyś poza cyferkami i liczbami widział coś więcej na tym świecie. z resztą będziesz miał mechanikę kwantową to zobaczysz, że fizyka ma wile wspólnego z filozofią i ogólnie sensem bycia.

"liznalem" troche fizyki kwantowej na elektrotechnice i musze powiedziec, ze ryje glowe konkretnie ;), ale potrafi zaciekawic...

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #7818 dnia: Listopada 07, 2008, 17:38:29 pm »
wkurza mnie to że nie będę miał konsoli przez cały długi weekend. zgołn

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #7819 dnia: Listopada 07, 2008, 17:50:12 pm »
Nie wiem co wybrać Bioshock czy Mirror's Edge i to kusi i to nęci....

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #7820 dnia: Listopada 07, 2008, 17:52:10 pm »

w ME nie grałem, ale bio to jedna z najlepszych( dla mnie top3) gier tej generacji.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #7821 dnia: Listopada 07, 2008, 17:54:35 pm »

Popierdółka o parkourze vs prawdopodobnie najlepsza gra na XO - faktycznie trudny wybór  :D

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #7822 dnia: Listopada 07, 2008, 17:58:53 pm »
hmm,
ja bym wybral mirror's edge :)
toc to cos nowego, innowacyjnego! :D
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Mejs

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 49
« Odpowiedź #7823 dnia: Listopada 07, 2008, 18:22:43 pm »
Ja jestem za Bajo. Sprawdzony, gigantyczny tytuł. ME bym kupił potem, jak stanieje.

kamiiru

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 7
  • PSN ID: kamiiru
« Odpowiedź #7824 dnia: Listopada 07, 2008, 18:46:31 pm »
Tak, Przejdzie Bioshocka 2x i tytuł do sprzedania.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #7825 dnia: Listopada 07, 2008, 18:49:09 pm »
Gram w Bio dopiero od 2 dni, ale już moge ci powiedzieć z pełnym przekonaniem. Bierz bioshocka! Świetny klimat, ładna grafika, fabuła zapowiada sie na ciekawą. Jak narazie jestem w 100% zadowolony z tej gry.

LoNdEk

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7826 dnia: Listopada 07, 2008, 18:51:27 pm »
Gram w Bio dopiero od 2 dni, ale już moge ci powiedzieć z pełnym przekonaniem. Bierz bioshocka! Świetny klimat, ładna grafika, fabuła zapowiada sie na ciekawą. Jak narazie jestem w 100% zadowolony z tej gry.

Mam BioShocka i mi wogole nie podszedl... dobrze ze juz kupca znalazlem :D

adriano

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 4
« Odpowiedź #7827 dnia: Listopada 07, 2008, 19:34:40 pm »
W poniedzialek ide do pracy  :-( :x

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #7828 dnia: Listopada 07, 2008, 20:23:42 pm »
Bierz ME, ja zamawiam, zrobimy forumowa lige najlepszych czasów. :eek:

Ibra

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #7829 dnia: Listopada 07, 2008, 22:32:27 pm »
Właśnie miałem zamiar wyjść z domu w celu perfidnego zajebania się i i zataczania po parkiecie, a tu 15 minut temu wyświetliło mi się przypomnienie w telefonie, że jutro mam egzamin na prawko :lol:. Cholera, muszę się tych testów nauczyć. Do tej pory żadnej styczności z nimi nie miałem. kur** mać, jak upierdolę na teoretycznym, to będzie wstyd. :x

mateo

• Gość
« Odpowiedź #7830 dnia: Listopada 07, 2008, 22:47:30 pm »
ja również mam dylemat FarCry 2, Pro 09, Dead Space, Bioshock bądź Motor Storm:PR.  :mad:

ps.PS3 rządzi!! ; )

svonston

• Gość
« Odpowiedź #7831 dnia: Listopada 07, 2008, 22:48:17 pm »
Nom, cztery z tych gier są na XO (BS to nawet dość długo).

mateo

• Gość
« Odpowiedź #7832 dnia: Listopada 07, 2008, 22:51:25 pm »
doradźcie coś -->(MS:PR ;*)  :x
potrzebuje pomocy.

aha PS3 rulez!! ; )

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 537
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #7833 dnia: Listopada 07, 2008, 22:52:00 pm »
Ja bym brał w takiej kolejności: BioShock, Dead Space, Motor Storm, Far Cry 2, Pro 09.

Jakoś nic mnie nie wkurza :)

mateo

• Gość
« Odpowiedź #7834 dnia: Listopada 07, 2008, 22:55:19 pm »
Ryo niech ci Bóg w dzieciach... biorę Bioshock'a. ;]

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #7835 dnia: Listopada 07, 2008, 22:57:44 pm »
PES 09 wymiata- na serio 1wszy next-genowy pes :>
Polecam :>

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #7836 dnia: Listopada 07, 2008, 23:11:20 pm »
Silent Hill: Homecoming pojawił się na Steam'ie... ale jest dostępny tylko dla Ameryki (Pn, Pd i Centralnej). Europa jak zwykle zostaje wydymana :/
Co gorsza, prawdopodobnie gra nie wspiera karty graficznej, jaką mam w laptopie. Nosz kurna, mogę na swoim Radku grać spokojnie w Mass Effect, Gears of War czy Call of Duty 4, a SH:H, który ładną grafiką nie grzeszy, ma mi nie pójść?
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #7837 dnia: Listopada 07, 2008, 23:37:32 pm »
Pojechałem dzisiaj na miasto w poszukiwaniu GoWa 2 i znalezłem go w dwóch miejscach :
MM za 199zł zabrakło mi 30gr (nie chciało mi się żebrać przed sklepem) i w kolporterze.
Oczywiście był jeden egzemplarz za 189zł w gablocie , tylko pewien pajac skończył wczesniej robotę i zabrał od niej klucz (jak nie urok to sraczka)
W Empiku koleżka powiedział mi , że dostawa zaliczyła opóźnienie i nie wie ile gra będzie kosztować (pewnie 299zł ;P znając zycie)
Kuva przecież Szczecin to nie wieś (chyba)
 :mad:

svonston

• Gość
« Odpowiedź #7838 dnia: Listopada 07, 2008, 23:38:30 pm »
Jak mogłeś wziąć 198 zł i 70 groszy?! xDD

piter86

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 97
« Odpowiedź #7839 dnia: Listopada 07, 2008, 23:39:31 pm »
No akurat miałem jeszcze drobne i tyle akurat wyszło , obok skepu stał jakiś biedak , ale pomyślałem że nie będę go rabował  :mad:
« Ostatnia zmiana: Listopada 07, 2008, 23:42:09 pm wysłana przez piter86 »