Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 836040 razy)

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #8840 dnia: Stycznia 15, 2009, 22:52:12 pm »
No niby, Dark, nie jest, ale nie powiesz mi, że lubisz siedzieć na takim PO?

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #8841 dnia: Stycznia 15, 2009, 22:53:43 pm »
WOK jest lepszy. Trwa ze 3 godziny. :eek:

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #8842 dnia: Stycznia 15, 2009, 22:54:00 pm »
No niby, Dark, nie jest, ale nie powiesz mi, że lubisz siedzieć na takim PO?
nie trawie, bo nasz nauczyciel od PO to jakis niespelniony wojskowy i zachowuje sie jakby mial okres 8)
zreszta, ja tez jestem z tych, co maja niskie zachowanie za nieusprawiedliwione godziny :???:
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Diuk

• Gość
« Odpowiedź #8843 dnia: Stycznia 15, 2009, 22:55:51 pm »
Filozofia - nie wiem ile trwa, bo nigdy nie udało mi się na niej wysiedzieć dłużej niż pół h :\

A wkurza mnie, że Londka nie będzie na forum <płacz i tupanie nóżkami>

setezer

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #8844 dnia: Stycznia 16, 2009, 11:29:57 am »
Filozofia - nie wiem ile trwa, bo nigdy nie udało mi się na niej wysiedzieć dłużej niż pół h :\
Jeaaaaaaa, a ja siedzę 20godzin tygodniowo.

W liceum prawie w ogóle nie opuszczałem, nie jestem cool? Teraz trendy jest opuszczać, pomijam choroby itp, ale wypada nie przyjść raz w miesiącu raz/dw razy tak? Kurde, nawaliłem na całej linii, nie byłem cool i trendy. Jak to mówią: żal.

ta, i jeszcze jak ktoś ma wysoką średnią, to już zupełny frajer. Powinien celowo się nie uczyć/podkładać na egzaminach, żeby być cool? Nie pojmuję tego.

marcingt

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 58
« Odpowiedź #8845 dnia: Stycznia 16, 2009, 12:00:46 pm »
W I klasie liceum u mnie był też taki typ co ani jednego dnia w szkole nie opuścił... tyle tylko, że on w zasadzie za bardzo nie wiedział jakie są lekcje etc... po prostu był zamknięty we własnym świecie.. na lekcji przebywał tylko fizycznie. Niestety z 10 butami na koniec przejść do następnej klasy się nie da.

A ja mam zawsze bardzo dobre zachowanie :P

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8846 dnia: Stycznia 16, 2009, 14:55:42 pm »
Jeaaaaaaa, a ja siedzę 20godzin tygodniowo.

W liceum prawie w ogóle nie opuszczałem, nie jestem cool? Teraz trendy jest opuszczać, pomijam choroby itp, ale wypada nie przyjść raz w miesiącu raz/dw razy tak? Kurde, nawaliłem na całej linii, nie byłem cool i trendy. Jak to mówią: żal.

ta, i jeszcze jak ktoś ma wysoką średnią, to już zupełny frajer. Powinien celowo się nie uczyć/podkładać na egzaminach, żeby być cool? Nie pojmuję tego.

Nie, Setezer, ale osoba ze wzorowym i średnią 5.0 daje już jakiś obraz człowieka, który nie każdemu musi odpowiadać.

_Music

• Łajka
  • Reputacja: 0
« Odpowiedź #8847 dnia: Stycznia 16, 2009, 15:13:24 pm »
Ciekaw jestem ludzi, którym nie odpowiadają osoby które dobrze się uczą i są odpowiedzialne.

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #8848 dnia: Stycznia 16, 2009, 15:29:57 pm »
Ciekaw jestem ludzi, którym nie odpowiadają osoby które dobrze się uczą i są odpowiedzialne.

Teraz zapodałeś takim strasznym ogólnikiem w sumie.

Nikt nie powiedział, że komuś mogą nieodpowiadać wszystkie osoby, które się dobrze uczą i "są odpowiedzialne".

Ale musisz chyba przyznać, że ktoś, kto ma wzorowe zachowanie i same piątki/szóstki, to bardzo często jakiś nerd i nolife, z którym nie da się normalnie pogadać i nawet nie da odpisać zadania, bo wyścig szczurów przeżarł mu mózg.

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #8849 dnia: Stycznia 16, 2009, 16:06:58 pm »
Ale musisz chyba przyznać, że ktoś, kto ma wzorowe zachowanie i same piątki/szóstki, to bardzo często jakiś nerd i nolife, z którym nie da się normalnie pogadać

Ja się z takimi odchyłami wśród tych najlepszych nie spotkałem.
Nie wiem, może na podkarpaciu są zdrowi ludzie, w pozostałych rejonach coś się dzieje młodzieży.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8850 dnia: Stycznia 16, 2009, 16:11:42 pm »

Nikt nie powiedział, że komuś mogą nieodpowiadać wszystkie osoby, które się dobrze uczą i "są odpowiedzialne".

Ale musisz chyba przyznać, że ktoś, kto ma wzorowe zachowanie i same piątki/szóstki, to bardzo często jakiś nerd i nolife, z którym nie da się normalnie pogadać i nawet nie da odpisać zadania, bo wyścig szczurów przeżarł mu mózg.

Indeed, Kresq, dbają takie kutasy, żeby NIKT nie był lepszy, cieszą się, jak dostaniesz gorszą ocenę, notatek z lekcji nie dadzą spisać. Poza tym, super średnia i brak jakichkolwiek jaj wcale nie świadczą o sukcesie życiowym.

Nic osobistego, Ciapkas- ogólnie piszę.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2009, 16:15:27 pm wysłana przez LesiuGR »

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #8851 dnia: Stycznia 16, 2009, 16:28:21 pm »

Indeed, Kresq, dbają takie kutasy, żeby NIKT nie był lepszy, cieszą się, jak dostaniesz gorszą ocenę, notatek z lekcji nie dadzą spisać. Poza tym, super średnia i brak jakichkolwiek jaj wcale nie świadczą o sukcesie życiowym.

To ja też jestem dziwny, bo nigdy takich ludzi nie spotkałem.

Wkurze się jak Małysz będzie poza pierwszą piątką.

dark\

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 20
  • Play hard go pro !
« Odpowiedź #8852 dnia: Stycznia 16, 2009, 16:29:15 pm »

To ja też jestem dziwny, bo nigdy takich ludzi nie spotkałem.

Wkurze się jak Małysz będzie poza pierwszą piątką.
nie bedzie  :cool: :cool: :cool:
Jedna awaria PS3 to tragedia, milion awarii x0 to statystyka.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #8853 dnia: Stycznia 16, 2009, 16:37:39 pm »
Ale musisz chyba przyznać, że ktoś, kto ma wzorowe zachowanie i same piątki/szóstki, to bardzo często jakiś nerd i nolife, z którym nie da się normalnie pogadać

Ja się z takimi odchyłami wśród tych najlepszych nie spotkałem.
Nie wiem, może na podkarpaciu są zdrowi ludzie, w pozostałych rejonach coś się dzieje młodzieży.

<ok>
Ja jestem normalny jakby co. :lol:

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #8854 dnia: Stycznia 16, 2009, 19:03:46 pm »

Z czasem te nerdy obudzą się i zrozumieją ,że zycie to jeden wielki absurd . Pamiętam jak dziś te łebki z pierwszego roku studiów , cześc cześć i  tematy : umiesz to ? zrobiłeś tamto ? słyszałeś ,że jutro będzie koło z anatomii ? Niestety z takim czymś nie znajdziesz wspólnego języka bo ich świat zaczyna się i rozpoczyna na szkole , pracy i rodzinie . Dobry lul . Na szczęście pod koniec mojej kadencji spotkałem ludzi , którzy prezentują odpowiednie podejscie do życie , a wódeczka podczas wykładu nie stanowi rzadkości .  Nie żebym był jakimś typem imprezowiczem , tylko po prostu patrzeć na ten świat poprzez pryzmat żartu , nabijać sie z głupoty ludzi , którzy usilnie próbują ubrzydzić życie studentom .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #8855 dnia: Stycznia 16, 2009, 19:05:54 pm »

Wut? To się dopiero nazywa stereotypowe myślenie.
To, że ktoś jest inteligentny/lubi się uczyć/łatwo przychodzi mu nauka oraz potrafi zachować się w szkole oznacza, że jest nerdem, nolife'm itp?
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Bobi

• Człowiek dobrej roboty
  • PSN ID | Gamertag: Fifi1101
« Odpowiedź #8856 dnia: Stycznia 16, 2009, 20:38:28 pm »

To, że ktoś jest inteligentny/lubi się uczyć/łatwo przychodzi mu nauka oraz potrafi zachować się w szkole oznacza, że jest nerdem, nolife'm itp?
Nie wiedziałeś? Powyżej 4.5 zaczynasz nosić okulary, a przy 5.0 dziewczyny mówią o tobie używając rodzaju nijakiego.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8857 dnia: Stycznia 16, 2009, 20:42:07 pm »
Szkoda, że mimo wysokiej średniej, częśc z Was ciągle nie rozumie, w czym rzecz. Trudno.

shinian

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #8858 dnia: Stycznia 16, 2009, 20:58:52 pm »
W zyciu dobija mnie tylko fakt, ze doba ma tylko 24h. Z czego minimum 5 musze przeznaczyc na sen.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8859 dnia: Stycznia 16, 2009, 22:09:27 pm »
Na szczęście pod koniec mojej kadencji spotkałem ludzi , którzy prezentują odpowiednie podejscie do życie , a wódeczka podczas wykładu nie stanowi rzadkości
Eeeeeeee.... odpowiednie podejście do życia, to chlanie na wykładach? Iras przybywaj i pomóż zwalczać studencki beton.

A co do gadania o "zaliczyłeś kolokwium/zrobiłeś zadanie/masz teksty", to standard. Taki punkt zaczepienia, jak się ludzi prawie wcale nie zna, to jakoś "zagajają" rozmowę, żeby nie panowała niezręczna cisza. Zawsze to "ambitniejsze" niż "ładna pogoda co?". Oczywiście jak ktoś jest cool, przebojowy, to od razu można pogadać na ciekawsze tematy. 

Szkoda, że mimo wysokiej średniej, częśc z Was ciągle nie rozumie, w czym rzecz. Trudno.
Pamiętacie??? Był taki użytkownik, co podzielił świat na SUPER ZIOMÓW i FRAJERÓW, co się uczą. Kurczę, on jakoś to fajnie nazwał i ogólnie trwało to kilka chwil i było śmiechu co nie miara. Napisał, że zrobił coś SUPER (wg niego) na lekcji i było czadowo. Music na pewno wtedy brał udział w "wyśmiewaniu" tego gościa, więc kolego przypomnij szczegóły, bo to niezła akcja była.

Ty Leszek z kolei uświadom sobie, że nie każdy mający dobre oceny to NERD, KUJON, FRAJER i inne najgorsze. Oczywiście są tacy (np. ja), ale weź tak okrutnie nie generalizuj.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8860 dnia: Stycznia 16, 2009, 22:16:04 pm »
Setezer, nie w tym rzecz, naprawdę. Sam się dobrze uczę (niecałe 4.5 mam), ale przy tym sądzę, że nie zatraciłem się w wyścigu szczurów, mam jaja, żeby czasem się powygłupiać i, przede wszystkim, służę pomocą, jeśli ktoś takowej potrzebuje, a nie chowam wszystko przed innymi, byle tylko nauczyciel mnie docenił.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8861 dnia: Stycznia 16, 2009, 22:37:41 pm »
Setezer, nie w tym rzecz, naprawdę. Sam się dobrze uczę (niecałe 4.5 mam), ale przy tym sądzę, że nie zatraciłem się w wyścigu szczurów,
Też nie szanuję tych ścigających. Raz baba się rozpłakała, bo dostała 4, a nie 5. Inna sprawa, że pewnie ją w domu lali za takie "złe oceny". Ja nigdy nie miałem z tym problemów, ale presję rodziców nieustannie czułem. Trójeczka jakby za słaba. Rodzice się zbytnio spinają i wywierają presję, to później powstają cyborgi, co ocena z minusem, to wielka klęska.

Ja bronię osób zdolnych, co nie muszą się uczyć, a mimo to mają dobre oceny i takich, co się uczą, bo lubią.

mam jaja, żeby czasem się powygłupiać i, przede wszystkim, służę pomocą, jeśli ktoś takowej potrzebuje, a nie chowam wszystko przed innymi, byle tylko nauczyciel mnie docenił.
Tutaj jest większy problem. Nieraz mnie dobijało, jak jakiś obwieś nic nie robił, a wymagał od tych, co robią, że jakby ich obowiązkiem było mu dać spisać pd czy ściągnąć na klasówce. Cenię sobie pracę a nie cwaniactwo. Także ta "pomoc" komuś, gdy on sobie leżał do góry brzuchem, a ty tyrałeś, to niefajna rzecz. Może fajna, ale z perspektywy tego nieroba. To takie przemyślenie, bo nigdy nie odmówiłem ściągnięcia/spisania ode mnie, widać nie miałem jaj.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8862 dnia: Stycznia 16, 2009, 22:54:44 pm »
Inna sprawa, że pewnie ją w domu lali za takie "złe oceny". Ja nigdy nie miałem z tym problemów, ale presję rodziców nieustannie czułem. Trójeczka jakby za słaba. Rodzice się zbytnio spinają i wywierają presję, to później powstają cyborgi, co ocena z minusem, to wielka klęska.
Ja tam nigdy nie miałem z presją problemów. :)
takich, co się uczą, bo lubią
No i takich właśnie lubię i szanuję najbardziej, choć to tak naprawdę towar deficytowy. Nie ma teraz w 99% uczniów żadnej pasji, ale to może wina przedmiotów albo nieciekawego programu? Może nawet samego podejścia do nauki? Nie wiem.
Także ta "pomoc" komuś, gdy on sobie leżał do góry brzuchem, a ty tyrałeś, to niefajna rzecz. Może fajna, ale z perspektywy tego nieroba. To takie przemyślenie, bo nigdy nie odmówiłem ściągnięcia/spisania ode mnie, widać nie miałem jaj.
Moja pomoc, a pomagam głównie z angielskim i niemieckim, nigdy nie polegała na robieniu za jakiegoś lesera całej roboty, pomijając kilka wypracowań, ale wtedy akurat wiedziałem, że te osoby nie zgłosiłyby się do mnie, gdyby nie były zawalone robotą. Najczęściej w sumie sprawdzam, w miarę możliwości, teksty, czasem pomogę ułożyć zdanie z trudniejszą gramatyką, podpowiem zwrot- staram się to robić tak, żeby ta osoba miała duży wkład w jej własną pracę.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8863 dnia: Stycznia 16, 2009, 23:04:00 pm »
Ja tam nigdy nie miałem z presją problemów. :)
To dziękuj Bogu. Nigdy nie zapomnę tego strachu przed wywiadówką, bo miałem kilka pał/dwój/trój, ogólnie teraz to śmieję się z tego, ale wtedy... hohoho, gimnazjalne czasy.

No i takich właśnie lubię i szanuję najbardziej, choć to tak naprawdę towar deficytowy. Nie ma teraz w 99% uczniach żadnej pasji, ale to może wina przedmiotów albo nieciekawego programu? Może nawet samego podejścia do nauki? Nie wiem.
To, że program jest do dupy możemy założyć z góry, bo jest. Szczególnie tera, bo ponoć dawniej było inaczej, w liceum. Wszystko pod maturkę.

Czego wymagać o ludzi, którzy żyją tylko naszą klasą i tym, czy ich kozaczki są wystarczająco różowe albo od zbuntowanych/twardzieli, co ich życie się kręci wokół rozpaczania nad utraconą miłością/kolejnym spiciem się dwoma piwami. Dalej nie piszę, bo przyjdzie jakiś cool gość, co zacznie mi wygarniać, że jestem frajerem i nerdem, co nie zna życia.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 3
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #8864 dnia: Stycznia 16, 2009, 23:19:13 pm »
Nie wiem, gdzie wy ludzie żyjecie, ale w moim świecie ludzie nie są kujonami i nolife'ami, ale mają po prostu ambicje i są pracowici, a czasu na rozrywki, rozwój duchowy poprzez "ponadobowiązkowe" książki czy filmy i życie towarzyskie nieraz nie poświęcają, w mniejszym lub większym stopniu, na rzecz nauki i obowiązków nie z czystej pazerności w ślepej pogoni za kasą w kabotyńskim pędzie po trupach staranowanych w merkantylistycznym szale, ale z poczucia powinności i chęci rozwoju, dążenia w życiu do czegoś więcej. Znam dziesiątki takich ludzi, śmiało mogę powiedzieć o nich, że każdy jest absolutnie wyjątkowy, bo mają totalnie różne osobowości i zainteresowania, a są to przy tym szalenie sympatyczne i otwarte osoby, a w całej tej hałastrze spotkałem jak dotąd jednego chujka z prawdziwego zdarzenia, którego jednak każdy konsekwentnie i solidarnie postponuje, bo z doświadczenia wiem, że nic tak dobrze nie działa na kształtowanie charakteru i osobowości jak presja grupy. Może się wyrobi - byli już tacy przed nim. Rzecz jasna - im niżej, tym gorzej - ciężko szukać kamratów do intelektualnych rozpraw i ogólnie rzecz biorąc równych, otwartych kolesi w gimnazjach, ale w liceach już można, a na studiach to jest ich bez liku! Jednak generalnie równa jest zawsze większość, a że znajdzie się wszędzie kilku wrednych zwyrodnialców to sprawa normalna. Toteż śmieszne i niestety także nieco żałosne jest usprawiedliwianie własnej bierności nazywaniem innych kujonami i inkryminacje o "brak jaj" - ludzie są różni, mają różne cele i powody, a tak długo, jak nie wchodzą sobie w drogę powinni się wzajemnie akceptować i szanować - fakt, że siedzi się czwartą cześć dnia na forum o grach nie jest niczym na tyle nobilitującym, by móc odnosić się wobec innych protekcjonalnie, bezrefleksyjnie trwając we własnym małym świecie. U niektórych, jak widzę, frustracja rzutuje na poniekąd zdrowy i oświecony światopogląd...
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2009, 23:24:38 pm wysłana przez Trusio »
GT: Trusio

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8865 dnia: Stycznia 16, 2009, 23:29:23 pm »
Ta Trusio, jak ty coś napiszesz, to za chu... nie da się na to odpowiedzieć.

Połowa tego nie czyta (ZA DŁUGIE, czytanie jest dla nerdów), a druga połowa przyznaje ci rację.

Te, to prawda, że oceniam ludzi podług swojego małego świata, ale nadal uważam, że ten mój mały światek jest lepszy niż wtapianie się w "betonowy tłum". Zobacz jak większość studentów spędza wolny czas, jak odnoszą się do samych studiów. "czy to ja oszalałem czy ich poj**ało?" czasem sobie tak myślę. Pewnie to pierwsze, bo większość ma rację.

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #8866 dnia: Stycznia 16, 2009, 23:36:46 pm »
Ja przeczytałem i potwierdzam, że żyję w innym świecie niż Trusio. Hm, spędzam wolny czas 'alternatywnie' (w stosunku do 98% studentów z mojej uczelni), mam nerdowskie zainteresowania i równie-nerdowską wiedzę. Dobrze mi z tym, a prymusem nie jestem (z różnych względów zresztą). Zresztą, postulujecie by nie generalizować względem osób z wybitnymi osiągnięciami ocenowymi (bo tak to najlepiej nazwać), a tych, którzy nie należą do tej grupy z powodzeniem wyzywa się od betonu intelektualnego czy jakiegośtam. Ciekawe, ciekawe.

setezer

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8867 dnia: Stycznia 16, 2009, 23:40:35 pm »
Spędzasz czas alternatywnie względem 98% studentów, czyli tam wrzucamy beton i KUJONÓW, te 2% to ci, co ich cenimy. Wszystko się ładnie układa.....

Już miałem chęć zacząć wymieniać rodzaje studentów, ale jeszcze nie oszalałem.

Ty Tarniak jesteś jakaś hybryda. Ja niezbyt, wolę się nie wychylać i nie przyznaję się ludziom w rozmowie, że jestem fanem niebieskiego jeża biegającego po belce z kolcami.

Dobra... ale bez żartów. Na studiach nie spotkałem jeszcze żadnego obwiesia, który uczy się, bo jest pod presją rodziny, by być pupilkiem wykładowców etc., ale to może przez specyficzność kierunku. Z kolei takich obwiesi, co kompletnie zlewają naukę, nie interesują się tym, co na zajęciach kompletnie oraz żyją od uchlania się do ściągnięcia nowego filmu (bo a akademikach superszybki internet) jest masa. Ci mnie najbardziej "bolą".
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2009, 23:45:15 pm wysłana przez setezer »

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #8868 dnia: Stycznia 17, 2009, 00:02:40 am »
Pamiętacie??? Był taki użytkownik, co podzielił świat na SUPER ZIOMÓW i FRAJERÓW, co się uczą. Kurczę, on jakoś to fajnie nazwał i ogólnie trwało to kilka chwil i było śmiechu co nie miara. Napisał, że zrobił coś SUPER (wg niego) na lekcji i było czadowo. Music na pewno wtedy brał udział w "wyśmiewaniu" tego gościa, więc kolego przypomnij szczegóły, bo to niezła akcja była.

Pamiętam, gośc rozmiękczył całe forum swoimi tekstami. Jak on się zwał...
Nie był to fosymusik może?

Setezer, nie w tym rzecz, naprawdę. Sam się dobrze uczę (niecałe 4.5 mam), ale przy tym sądzę, że nie zatraciłem się w wyścigu szczurów, mam jaja, żeby czasem się powygłupiać i, przede wszystkim, służę pomocą, jeśli ktoś takowej potrzebuje, a nie chowam wszystko przed innymi, byle tylko nauczyciel mnie docenił.

Szczerze mówiąc, to takich nerdów oderwanych od świata (o których Tobie chodzi), to spotkałem owszem, ale z dobrymi ocenami oni nie mieli nic wspólnego.

Tutaj jest większy problem. Nieraz mnie dobijało, jak jakiś obwieś nic nie robił, a wymagał od tych, co robią, że jakby ich obowiązkiem było mu dać spisać pd czy ściągnąć na klasówce

Ostatnio gadałem ze znajomym japończykiem trochę i rozmowa zeszła na kulturę szkoły właśnie- ściągania ni ma tam jednak, a jak ktoś już się odważy i zostanie przyłapany, to ma poważny problem. I taki system mi się podoba.
Zresztą lepszą metodą jest po prostu podejście do nauczyciela i powiedzenia prawdy- "niestety nie zrobiłem, bo to, to i to". Na 90% zostanie to uwzględnione. Jak później się pyta na wyrywki z materiału do domu, to przecież wszystko idealnie wychodzi, kto to zrobił, a kto mechanicznie odpisał i nie wiedział co pisze.

Grusio chyba mądrze tam napisał, piszę chyba, bo przeczytałem raz na szybko, nie chce mi się drugi raz w to zagłębiac. Na przyszłośc, dziel tekst na paragrafy, nie pisz jednym ciągiem.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #8869 dnia: Stycznia 17, 2009, 04:15:24 am »
Grusio chyba mądrze tam napisał, piszę chyba, bo przeczytałem raz na szybko, nie chce mi się drugi raz w to zagłębiać. Na przyszłość, dziel tekst na paragrafy, nie pisz jednym ciągiem.

Aaa... sory, ale mam monitor 22' i nastawioną najwyższą rozdziałkę, więc się wizualnie wydawało mi się mało. Wezmę sobie do serca :P.

A ty Tarny jak zwykle interpretujesz na swoją modłę. Gdzie ja napisałem, że tacy ludzie nie mają żadnych alternatyw? Albo że ja nie mam? (swoją drogą - dzieliłem się z wami jakiś czas temu swoją opinią o tym rozsławionym betonie i tam moje zdanie podobno pokrywało się z waszym... :roll: Ale tak - demonizuj Trusia i rób z niego nolife'a  :-x)
Ludzie których znam, nie wszyscy - ale jednak, mają najróżniejsze zainteresowania i pasje - taniec wyczynowy, myślistwo, filozofię, tworzenie www, picie, układanie klocków lego (powaga), sport i inne - ale jak trzeba, to rzucają to i kują - nie z ograniczenia umysłowego, ale dlatego, że tego wymaga od nich materiał i program, który momentami przechodzi w ciężki hardcore. Ot - obowiązek ponad przyjemność. I nie permanentnie, bo to prawie patologia, ale na potrzebę chwili (choć jeśli kogoś interesuje kariera naukowa - to czemu nie? Po co interesować się na wszystkim po trochu i w rezultacie nie znać się na niczym, kiedy można zostać cenionym specjalistą w konkretnej dziedzinie, która w dodatku stanowi twoją pasję?). Generalnie dobrze jest interesować się wszystkim, ale spójrzmy prawdzie w oczy - na wszystko nigdy nie starczy nam czasu, a kogoś, kto wypowiada się w absolutnie każdej dziedzinie jako spec można chyba spokojnie określić mianem obłudnika i pozera (albo geniusza - są tacy?), czyż nie? Doba nie jest z gumy, więc siłą rzecz - coś za coś. Jesteś mniej zdolny w danej dziedzinie - musisz poświęcić jej więcej czasu, niż talenty w tejże. Niesprawiedliwe? Życie. Stąd funkcjonuje w społeczeństwie takie powiedzenie: znajdź własną drogę. A zaraz po nim: jak coś jest co wszystkiego, to jest do niczego. Dziecięce prawdy, a jakże trafne i aktualne. Bo rozwój ma wiele twarzy. A dystans do życia i do samego siebie - to już swoją drogą. 
: Styczeń 17, 2009, 03:03:37 am
A wkurza mnie jak pół nocy - tak jak dzisiaj - szarpię się z jakimś popieprzonym szajsem, którego za ch** nie mogę rozkminić, a potem okazuje się, że to było coś banalnego, ale w żadnej książce nikt ci tego tak nie wyłoży - wszystko trzeba utrudnić, skomplikować i zamotać - żeby tylko dopie**olić mądrością :x :x :x

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #8870 dnia: Stycznia 17, 2009, 07:44:37 am »
Niesprawiedliwe? Życie. Stąd funkcjonuje w społeczeństwie takie powiedzenie: znajdź własną drogę. A zaraz po nim: jak coś jest co wszystkiego, to jest do niczego
puste frazesy . Spójrz na takiego Samuella Becketta albo Jamesa Joyce'a . Można i nalezy specjalizować się w więcej niż jednej dziedzinie życia . Tak przynajmniej Nietzsche mawiał , pamietaj o tym ziąąąąąąąą . Wszystkie ''prawdy '' podlegają sceptycyzmowi .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #8871 dnia: Stycznia 17, 2009, 09:51:09 am »
Gdzie ja napisałem, że tacy ludzie nie mają żadnych alternatyw? Albo że ja nie mam?
Krótko: nigdzie. Najwyraźniej to ty zinterpretowałeś to na własną modłę :).

Kyuubi360

• Pionier
  • *
« Odpowiedź #8872 dnia: Stycznia 17, 2009, 11:07:49 am »
PeCetowcy!!!

Tarniak

• Gość
« Odpowiedź #8873 dnia: Stycznia 17, 2009, 11:34:29 am »
Ludzie których znam, nie wszyscy - ale jednak, mają najróżniejsze zainteresowania i pasje - (...) myślistwo (...) - ale jak trzeba, to rzucają to i kują
To ja wolę jechać na trójach... Mam nadzieję, że kiedyś dostanie sowity wpierdziel od kogoś kto interesuje się zwalczaniem debilizmu, oczywiście, dla sportu...

narkoman

• Człowiek dobrej roboty
  • palenie zabija
« Odpowiedź #8874 dnia: Stycznia 17, 2009, 13:35:34 pm »
nie ma wora
dziewczyny, nie palcie marihuany ...

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #8875 dnia: Stycznia 17, 2009, 15:53:45 pm »
Ja zaś uważam, że gdzieś te nieusprawiedliwione godziny muszą mieć swoje odbicie, a najłatwiej chyba właśnie w ocenie z zachowania. Co by nie było, ta nota reprezentuje w jakiś sposób postawę ucznia, a "wagary" nie świadczą o nim najlepiej. Co innego, jeśli odnosi się to do godzin usprawiedliwionych. Jak chodziłem do średniej szkoły, to zachowanie zawsze miałem "dobre", czyli nie udzielałem się, ale też nie wariowałem i nie miałem wielu nieobecności, chociaż sporo przeklinałem, a na to nauczyciele byli zawsze bardzo cięci. Wiadomo, niesprawiedliwość się wkrada, w zależności od oceniającego.

Wg mnie natomiast oceniany powinien być poziom wiedzy i zachowanie W SZKOLE. Mimo około stu godzin nieusprawiedliwionych w każdym semestrze, nigdy nie skończyłem z zachowaniem innym niż dobre. Pilnowałem jedynie, żeby nie zejść z frekwencją na jakimś przedmiocie poniżej wymaganych 65%, bo by mnie "z urzędu" wywalili. Nauczyciele też się specjalnie nie czepiali, raz mi tylko babka od maszynopisania dowaliła, bo z pięciu gołych szóstek wylądowałem z tróją na koniec.

Trusio

• Marynarz z Potiomkina
  • Dr Trusio
« Odpowiedź #8876 dnia: Stycznia 17, 2009, 17:39:55 pm »
Ludzie których znam, nie wszyscy - ale jednak, mają najróżniejsze zainteresowania i pasje - (...) myślistwo (...) - ale jak trzeba, to rzucają to i kują
To ja wolę jechać na trójach... Mam nadzieję, że kiedyś dostanie sowity wpierdziel od kogoś kto interesuje się zwalczaniem debilizmu, oczywiście, dla sportu...

Dobra - akurat mnie to też mierzi, ale są różne zboczenia. Ekstrawertyzm jest w 100% ok, ale nie każdy jest Da Vincim - trudno być jednocześnie profesorem fizyki kwantowej i wirtuozem gry na oboju bijąc przy tym rekordy olimpijskie w rzucie oszczepem... :roll: To i tylko to mam na myśli - i skończmy ten temat, bo dyskusja i tak jest bezcelowa  :P.

Samuel Barclay Beckett (ur. 13 kwietnia 1906 w Foxrock k. Dublina, Irlandia, zm. 22 grudnia 1989 w Paryżu, Francja) ? irlandzki dramaturg, prozaik i eseista, tworzący początkowo w języku angielskim, a od roku 1945 w języku francuskim. Jeden z twórców teatru absurdu. Jego powieści są pozbawiane tradycyjnej narracji, utrzymane w klimacie skrajnego pesymizmu i podkreślające bezsens ludzkiej egzystencji.
(Tak - skopiowałem to z Wikipedii...)

To-już-nie-jest-normalne ziąąąąą... :-? Ile możesz o tym prawić? Tyś wpadł w wir defetyzmu i na własne życzenie coraz głębiej się w nim pogrążasz. Choć to twoja rzecz. Z całym szacunem. :roll:

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #8877 dnia: Stycznia 17, 2009, 17:58:23 pm »
Co za fuksiarze z Chelsea i Manchesteru!  :(

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #8878 dnia: Stycznia 17, 2009, 19:57:24 pm »
Wkurza mnie pieprzony koniec semestru i zbliżająca się sesja :/.
W przyszłym tygodniu 4 kolokwia w trzy dni, plus oddanie laborki, plus oddanie części projektu. Sobotni wieczór a ja siedzę i się uczę :|.
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Kresq

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 8
  • Hokus pokus, czary mary, twoja stara to twój stary
« Odpowiedź #8879 dnia: Stycznia 17, 2009, 20:32:29 pm »

Kurde, nie czaisz o co mi chodzi?

Sam miałem przez 6 lat (gimnazjum połączone z liceum) taką średnią, że ani razu nie zszedłem poniżej 5.0 (już pomijam fakt, czy to jest miarodajne, czy nie), bo właśnie stosunkowo łatwo mi to przychodziło, albo nie musiałem się uczyć, albo nauka dawała mi przyjemność. Z kolei zachowanie zawsze oscylowało w granicach poprawnego/dobrego.

Z kolei jeśli chodzi o osoby, które mają wszystkie oceny wyje**nie wysokie, mają do tego wzorowe zachowanie i płaczą, że dostały np. 4 zamiast 5, to już mogę z doświadczenia powiedzieć, że to właśnie takie bucowate nerdy. A niestety głównie z takimi się spotykałem, więc wybacz, że mam taką opinię. W tym przypadku całkowicie zgadzam się z Dżejdżejem.

"Fruwać jest generalnie nieroztropnie,
więc nie pijcie przy otwartym oknie."