Autor Wątek: [archiwum] Co Was wkurza?  (Przeczytany 829767 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ciapkas

• Gość
Odp: [archiwum] Co Was wkurza?
« Odpowiedź #11080 dnia: Września 19, 2009, 20:52:51 pm »
Ale mimo wszystko na siłę ją usprawiedliwiasz...

Miazga jest chyba obywatelem tego kraju więc ma prawo krytykować decyzje prezydenta. Zwłaszcza te złe.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 0
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #11081 dnia: Września 19, 2009, 20:57:08 pm »
Ok, z innej strony. Kim ty jesteś (do Miazgi, ale może być również do Lesia), żeby decydować, kto zasługuje na żałobę narodową? Skoro twierdzisz, że śmierć to śmierć, dlaczego jednocześnie sugerujesz, że "ćmolowaty" (?) górnik jest gorszy od profesora, doktora, czy innego "wartościowego" posrańca w garniturze z tytułem naukowym przed nazwiskiem?

Jak już pisałem, nie jestem zwolennikiem ogłaszania żałoby narodowej, ale na pewno nie czuję się upoważniony, żeby ją krytykować.

Uważam, że owszem, jako komórka społeczna "posrany" (?) profesor jest bardziej wartościowy od górnika. Nie jako człowiek, ale jako komórka społeczna. I powiedziałem wielokrotnie, kto wg mnie zasługuje na żałobę narodową: ktoś, kogo strata będzie szczególnie bolesna i dotkliwa dla całego narodu. Nie jestem w stanie wymienić konkretnych osób, poza tym byłoby to wielce niestosowne. Wiem natomiast, że ta osoba musiałaby się Polsce przysłużyć o wiele bardziej, niż jeden z wielu górników.

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #11082 dnia: Września 19, 2009, 20:59:12 pm »
Skoro twierdzisz, że śmierć to śmierć, dlaczego jednocześnie sugerujesz, że "ćmolowaty" (?) górnik jest gorszy od profesora, doktora, czy innego "wartościowego" posrańca w garniturze z tytułem naukowym przed nazwiskiem?

Nie chodzi o to, że ktoś z tytułem przed nazwiskiem jest ważniejszy od robotnika; chodzi o to, że żałoba narodowa powinna dotyczyć prawdziwych tragedii narodowych bądź osób, które są ważne dla całego narodu, a nie grupy anonimowych górników/turystów/innych grup. W efekcie bowiem jest sytuacja taka, że zostaje ogłoszona żałoba narodowa, ale w rzeczywistości większość społeczeństwa ma ją w dupie - nie "obchodzi" jej, bo ludzie, którzy zmarli byli im kompletnie obojętni; społeczeństwo nie jest przejęte ich losem.

Jest to takie ogłaszanie żałoby narodowej dla ogłaszania - nie wiem, może faktycznie Kaczyńskiemu zależało na tych osobach, jednak w oczach wielu ludzi jest to niestety po prostu zabieg PR-owski i dewaluacja pojęcia "żałoba narodowa".
« Ostatnia zmiana: Września 19, 2009, 21:02:09 pm wysłana przez Mr_Zombie »
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #11083 dnia: Września 19, 2009, 21:05:16 pm »
Nie chodzi o to, że ktoś z tytułem przed nazwiskiem jest ważniejszy od robotnika; chodzi o to, że żałoba narodowa powinna dotyczyć prawdziwych tragedii narodowych bądź osób, które są ważne dla całego narodu, a nie grupy anonimowych górników. W efekcie bowiem jest sytuacja taka, że zostaje ogłoszona żałoba narodowa, ale w rzeczywistości większość społeczeństwa ma ją w dupie - nie "obchodzi" jej, bo zmarli ludzie byli im kompletnie obojętni i nie są przejęci ich losem.  

W tym przypadku żałobę narodową można sobie w ogóle darować. Umarł papież i też były głosy sprzeciwu. Obawiam się nawet, że można by pierdyknąć parokilotonową bombką w stolicę, a ci z Krakowa specjalnie by się nie przejęli.

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #11084 dnia: Września 19, 2009, 21:17:48 pm »
I po co się zapędzasz w drugą stronę? Po co próbujesz nam udowodnić, że skoro nie popieramy twojej wersji, to od razu mamy skrajnie odmienny, głupi pogląd? Daj pan spokój.

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #11085 dnia: Września 19, 2009, 21:32:48 pm »
Skoro według was jedna z największych katastrof w polskim górnictwie - 13 ofiar i kilkadziesiąt osób poważnie rannych, nie zasługuje na dwudniową żałobę narodową, czego powinienem się spodziewać?

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #11086 dnia: Września 19, 2009, 22:55:07 pm »
Zamiast żałoby jako temat nr1, takim tematem powinno byc, dlaczego stężenie metanu zostało aż o tyle przekroczone.
No i czy faktycznie we wszystkich kopalniach tak jest jak to się pisze.

Tutaj akurat związki pierwsze powinny z tym wystartowac, nic takiego raczej się nie dzieje.

Soul hunter 16

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 60
  • Two different souls in one body.Which one is mine?
« Odpowiedź #11087 dnia: Września 19, 2009, 23:04:01 pm »
Przecież kampania prezydencka jak wiadomo ruszyła, a żałoba przecież przyda się ;)

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 26
  • PSN id: purePwnerer
« Odpowiedź #11088 dnia: Września 20, 2009, 01:08:47 am »
Faktem jest, że 90% Polakom koło chu** lata ta cała żałoba. Zawracanie dupy; coś w stylu chodzenia gimnazjalisty na msze z indeksami przed bierzmowaniem. No kur**...

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #11089 dnia: Września 21, 2009, 18:10:07 pm »
Wkurza mnie moja dekoncentracja i dezorganizacja. :-x
Nie wiem czy w też tak macie nieraz, strasznie to dołujące, kurde no. :smile:

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #11090 dnia: Września 21, 2009, 18:13:05 pm »
Wkurza mnie moja dekoncentracja i dezorganizacja. :-x
Nie wiem czy w też tak macie nieraz, strasznie to dołujące, kurde no. :smile:
Ja mam, ale mnie to nie wkurza. :)

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #11091 dnia: Września 22, 2009, 09:10:22 am »
Nie chodzi o to, że ktoś z tytułem przed nazwiskiem jest ważniejszy od robotnika; chodzi o to, że żałoba narodowa powinna dotyczyć prawdziwych tragedii narodowych bądź osób, które są ważne dla całego narodu, a nie grupy anonimowych górników. W efekcie bowiem jest sytuacja taka, że zostaje ogłoszona żałoba narodowa, ale w rzeczywistości większość społeczeństwa ma ją w dupie - nie "obchodzi" jej, bo zmarli ludzie byli im kompletnie obojętni i nie są przejęci ich losem.  

W tym przypadku żałobę narodową można sobie w ogóle darować. Umarł papież i też były głosy sprzeciwu. Obawiam się nawet, że można by pierdyknąć parokilotonową bombką w stolicę, a ci z Krakowa specjalnie by się nie przejęli.

Szczerze? Warszawą nikt by się nie przejął. Śmiem nawet twierdzić, że ludzie wyszliby na ulice świętować.

Fakt, faktem, negatywne nastawienie społeczeństwa do tych żałób wynika z tego, że ostatnimi czasy używało się ich jak chusteczek do nosa, tym bardziej, że każdy kto posiada mózg zdaje sobie sprawę, że jest to tylko i wyłącznie chwyt polityczny. Takie coś powinno być zostawione na naprawdę ogromne tragedie, gdzie nie ma żadnych wątpliowści co do tego czy jest to warte żałoby(przy czym zaznaczam, że anihilacja warszawy się do takich nie zalicza). Bo używanie sobie przy każdej "byle jakiej" katastrofie, prowadzi do właśnie takiego gdybania na temat kryteriów wprowadzenia żałoby - ilość ofiar, "wartość" :lol: ofiar, dramatyczność wypadku, warunki pogodowe, fazy księżyca etc.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #11092 dnia: Października 01, 2009, 11:01:58 am »
Pasażerowie nie kupią już biletu na różne pociągi w jednej kasie. Kolejowe spółki pokłóciły się o pieniądze - dowiedziało się Radio ZET.
PKP Intercity zerwała umowę z PKP Przewozy Regionalne. Firmy poszły na wojnę i przestają sprzedawać nawzajem swoje bilety i informować o swoich pociągach.

Na dworcach nie tylko trzeba będzie odnaleźć oddzielną kasę dla pociągów osobowych i przyspieszonych a oddzielną dla pociągów pospiesznych Intercity. Firmy przestaną także informować przez megafony o pociągach drugiej spółki. Informację nie będą także udzielane telefonicznie.

No pop****ło ich kompletnie, teraz jest tragedia na dworcach, nie wyobrażam sobie by było jeszcze gorzej.
Sprywatyzować w końcu tą bandę nieudaczników.

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #11093 dnia: Października 05, 2009, 22:42:45 pm »
Fuck, okazało się, że mi za szybko wyrosły ósemki i mi zaczynają krzywić zęby. Wyrywanko mnie czeka raczej. ZA CO?!

paprot

• J-23
  • PSN ID: paprotPL
« Odpowiedź #11094 dnia: Października 05, 2009, 23:09:05 pm »
Fuck, okazało się, że mi za szybko wyrosły ósemki i mi zaczynają krzywić zęby. Wyrywanko mnie czeka raczej. ZA CO?!

Mnie za to już jutro czeka dentysta plomba wypadła no i ide na ponowne robienie :mad:

Gerro31

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 35
« Odpowiedź #11095 dnia: Października 06, 2009, 07:16:07 am »
Plomba to laaaaaaaaajt. ;)

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #11096 dnia: Października 09, 2009, 17:58:59 pm »
Mandat 156zł za niepodpisany bilet miesięczny. ku*** czemu w naszym jeb**ym kraju są kanarzy? Czemu nie ma elektronicznej identyfikacji pasażera, jak to jest na zachodzie? Kurwakawukrwaukrwakurkuawkuwrakuwrakurkuawrkurawkurawkurkuawrurawkwra. I brudny ch** w dupe
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2009, 18:02:36 pm wysłana przez blach0r »

Mr_Zombie

• Global Moderator
  • Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 15
  • Press a button and something awesome happens...
« Odpowiedź #11097 dnia: Października 09, 2009, 18:09:39 pm »
Czemu nie ma elektronicznej identyfikacji pasażera, jak to jest na zachodzie?

Jest, ale tylko w niektórych miastach widocznie. W Gdańsku już chyba od dwóch lat jest elektroniczny bilet, tzw. "karta miejska" (plus, na szczęście, na uczelniach wprowadzono elektroniczne legitymacje, które również można używać jako kartę miejską).
Always code as if the person who will maintain your code
is a maniac serial killer that knows where you live.

blach0r

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #11098 dnia: Października 09, 2009, 18:22:45 pm »
Czemu nie ma elektronicznej identyfikacji pasażera, jak to jest na zachodzie?

Jest, ale tylko w niektórych miastach widocznie. W Gdańsku już chyba od dwóch lat jest elektroniczny bilet, tzw. "karta miejska" (plus, na szczęście, na uczelniach wprowadzono elektroniczne legitymacje, które również można używać jako kartę miejską).
To to wiem, ale nawet w ZTM nadgorliwe kutasy sprawdzają czy bilet jest podpisany :D A mój przypadek tyczy się PKP, kochanych Kolei Mazowieckich (nie mieszkam w Warszawie).
« Ostatnia zmiana: Października 09, 2009, 18:24:30 pm wysłana przez blach0r »

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #11099 dnia: Października 09, 2009, 18:47:12 pm »
Od niedawna mam nowych współlokatorów i niemiłosiernie wkurza mnie parka, która wprowadziła się do jednego z pomieszczeń. Wyrwali się wreszcie od rodziców, więc się walą na potęgę, sęk w tym, że panna drze się jak opętana. Nieraz słyszałem jak za ścianą ludzie uprawiają seks i brzmiało to... normalnie, no jak seks - a to brzmi, jakby ktoś zarzynał świnię. Mimo że mieszkają na drugim końcu niemałego mieszkania, to i tak wszystko słychać, i to w środku nocy. Kurde, ja im się nie zabraniam dupcyć, bo to zdrowe, fajne i poprawia cerę, ale do cholery, nie jestem w stanie uwierzyć w to, że dziewczyna nie może po prostu się przymknąć, wziąć pod uwagę, że w mieszkaniu są inni ludzie, którzy jakby chcieli posłuchać odgłosów ubijanego prosiaka, to nie wiem, kupiliby sobie album ze ścieżką dźwiękową z rzeźni.

Co śmieszniejsze - oboje są mocno wierzący, nawet sobie jezuska powiesili nad łóżkiem, w którym się pieprzą, a co niedziele grzecznie popylają do kościółka. Kocham hipokryzję katolików.

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #11100 dnia: Października 09, 2009, 18:49:24 pm »
No cóż, kanarzy muszę wypisac ileś tam mandatów na miesiąc jako minimum, więc czasem są bardzo drobiazgowi (jak przed deadlinem :]   )

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #11101 dnia: Października 09, 2009, 19:14:56 pm »
Miazga, ja bym to bardziej wieśniactwem nazwał. Bo wiesz, katole tez się rozmnażają...
Zawsze możesz stopery sobie kupić. ;)

Patosław

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 147
  • Demons Souls <3
« Odpowiedź #11102 dnia: Października 09, 2009, 19:25:15 pm »
Od niedawna mam nowych współlokatorów i niemiłosiernie wkurza mnie parka, która wprowadziła się do jednego z pomieszczeń. Wyrwali się wreszcie od rodziców, więc się walą na potęgę, sęk w tym, że panna drze się jak opętana. Nieraz słyszałem jak za ścianą ludzie uprawiają seks i brzmiało to... normalnie, no jak seks - a to brzmi, jakby ktoś zarzynał świnię. Mimo że mieszkają na drugim końcu niemałego mieszkania, to i tak wszystko słychać, i to w środku nocy. Kurde, ja im się nie zabraniam dupcyć, bo to zdrowe, fajne i poprawia cerę, ale do cholery, nie jestem w stanie uwierzyć w to, że dziewczyna nie może po prostu się przymknąć, wziąć pod uwagę, że w mieszkaniu są inni ludzie, którzy jakby chcieli posłuchać odgłosów ubijanego prosiaka, to nie wiem, kupiliby sobie album ze ścieżką dźwiękową z rzeźni.

Co śmieszniejsze - oboje są mocno wierzący, nawet sobie jezuska powiesili nad łóżkiem, w którym się pieprzą, a co niedziele grzecznie popylają do kościółka. Kocham hipokryzję katolików.

Wzruszyła mnie ta historia :lol:

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #11103 dnia: Października 09, 2009, 19:39:16 pm »

Oj, akurat te reguły im nie pasują po prostu :]
Może w krzyżu jest jakaś kamerka? Poszukaj za kilka dni na necie, czy nie spotkasz się z podobnym wystrojem mieszkania na jakiejś podejrzanej stronce.

Swoją drogą niektóre kobiety są z natury głośne, więc może ona jest jednym z tych typów? Niektóre stękają, niektóre lekko dyszą, inne jeszcze mają drgawki, a niektóre zero reakcji- więc należy byc tolerancyjny :]

Miazga

• Marynarz z Potiomkina
  • lol pozdro rasta power
« Odpowiedź #11104 dnia: Października 09, 2009, 22:07:44 pm »
Jak dla mnie może być nawet typem, który sra podczas orgazmu, ale na litość, nie musi o tym wiedzieć reszta współlokatorów :? I powtórzę, co by nie było wątpliwości - to nie brzmi jak seks, to brzmi jak pizganie maczetą świni z zespołem downa.

jay jay

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 18
  • Terror of unexpleainable
« Odpowiedź #11105 dnia: Października 09, 2009, 22:16:58 pm »

ROTFL , post miesiąca .
''Don't take advice from anyone'' - Robert Altman.

mowafilmowa.wordpress.com
magivanga.wordpress.com
booklips.pl

s00s

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 155
« Odpowiedź #11106 dnia: Października 10, 2009, 10:23:40 am »
Jak dla mnie może być nawet typem, który sra podczas orgazmu, ale na litość, nie musi o tym wiedzieć reszta współlokatorów :? I powtórzę, co by nie było wątpliwości - to nie brzmi jak seks, to brzmi jak pizganie maczetą świni z zespołem downa.

LOL

btw. może zwróć im po prostu powyższą uwagę :)

Wuher

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 5
« Odpowiedź #11107 dnia: Października 10, 2009, 10:59:24 am »
Jeżeli miałoby to miejsce w środku nocy to wpadłbym do tego pokoju i rzucił "Zamknij ku*wa ryj tępa suko bo ludzie próbują spać".

Może dorzuciłbym jeszcze coś w stylu "Jak ja ku*wa dupczyłem to ty nie wiedziałeś jak się masz wysrać ty ku*wa ku*wo" i "Wiecie co z nim zrobić"

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #11108 dnia: Października 10, 2009, 11:58:31 am »
Koleś jest pewnie dobry w tym co robi i laska nie może sie opanować :P

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #11109 dnia: Października 10, 2009, 12:04:26 pm »
Ale pomijając całą groteskowość sytuacji to współczuję Ci miazga. Na ogół jestem człowiekem, który ceni siłę lajtu i spokoju, ale jakby mi ktoś spać nie dawał.... :evil: :evil:

Desser

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 1
  • Demons don't wear white
« Odpowiedź #11110 dnia: Października 10, 2009, 12:04:43 pm »
Jeszcze nie wyzdrowialem, pogoda sie za oknem popsula doszczetnie, a na domiar zlego auto mi sie popsulo (prawdopodobie termostat lub silnik wnetylatora chlodnicy, mam nadzieje, ze jednak to pierwsze...) :x

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #11111 dnia: Października 13, 2009, 19:46:44 pm »
Zubilewicz przed chwilą przedstawił mi wizję zasranego śniegu przez cały tydzień przy dodatniej temperaturze co równa się z zajebistą pluchą na ulicach non-stop. Gdzie jest moje globalne ocieplenie?

_Music

• Łajka
« Odpowiedź #11112 dnia: Października 13, 2009, 20:25:01 pm »
Patrzysz na nie. 
Efektem globalnego ocieplenia jest to, że będzie coraz zimniej u nas chociażby.
Zresztą jednym ze skutków jest brak na dobrą sprawę okresów przejściowych w postaci jesieni czy wiosny- te dwie pory coraz mniej przypominają to, czym mają być.

Ciapkas

• Gość
« Odpowiedź #11113 dnia: Października 13, 2009, 20:35:21 pm »
Wolę to niż klimat w Anglii. W lato zimno, w zimie trochę zimniej.

Mikes

• Łajka
  • Ej.
« Odpowiedź #11114 dnia: Października 13, 2009, 20:42:37 pm »
Patrzysz na nie. 
Efektem globalnego ocieplenia jest to, że będzie coraz zimniej u nas chociażby.
Zresztą jednym ze skutków jest brak na dobrą sprawę okresów przejściowych w postaci jesieni czy wiosny- te dwie pory coraz mniej przypominają to, czym mają być.
Jakikolwiek wzrost temperatury na świecie nie był notowany od 1998, pozdrawiam. :eek:

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #11115 dnia: Października 13, 2009, 21:42:53 pm »
Głośność mojego kompa, chyba ostatnio za mocno mu zaj.bałem bo znowu o parę decybeli głośniej chodzi, do tego to kilkusekundowe pierdzenie wydobywające się z niego co jakiś czas...

Leszke

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 142
  • Piwo jest dowodem na to, ze Bog nas kocha!!!
« Odpowiedź #11116 dnia: Października 13, 2009, 21:43:15 pm »
Wkurzają mnie tzw "łańcuszki" na PSN :x no ja tam nie wiem ale czy coś to daje? nawet nieznajomi to wysylaja i mam przy właczeniu konsoli kilka nowych  bez sensownych wiadomosci!!

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #11117 dnia: Października 13, 2009, 21:46:18 pm »
Są łańczuszki na PSN?  :lol: Podaj jakiś przykład  :lol:

Solid Snake 1989

• MIR
  • Reputacja: 101
  • Who Dares. Wins
« Odpowiedź #11118 dnia: Października 13, 2009, 21:52:44 pm »
Są łańczuszki na PSN?  :lol: Podaj jakiś przykład  :lol:
--rzekoma beta CoD:MW2, czy choćby sprawdzenie ile trzeba by jedna wiadomość trafiła z powrotem do jednej osoby.

ubol

• Sekretarz wojewódzki
  • Reputacja: 16
  • PSN: urytuPL
« Odpowiedź #11119 dnia: Października 13, 2009, 21:52:59 pm »
Są łańczuszki na PSN?  :lol: Podaj jakiś przykład  :lol:
--rzekoma beta CoD:MW2, czy choćby sprawdzenie ile trzeba by jedna wiadomość trafiła z powrotem do jednej osoby.
Właśnie, też ten shit dostałem.