http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Sprawca-strzelaniny-w-Niemczech-zapowiedzial-ja-w-internecie,wid,10933983,wiadomosc.html?ticaid=17a7e
Loooooooool, ponownie "brutalne gry komputerowe" miały swój udział w tragedii
Jasne:
"Skarżył się na jedną z nauczycielek. Mówił, że się na nim wyżywa, że stale powtarza, że jak Tim nie weźmie się za siebie, to będzie nikim. Nienawidził jej, z resztą innych kobiet też "
"Z kolei anonimowa znajoma Tima wspomina, że chłopak czuł się poniewierany, m.in. przez uczniów. Trzy tygodnie temu miał napisać w liście do rodziców, że cierpi i że już więcej nie potrafi znieść tego bólu."
"W pokoju na ścianie miał chyba ze 30 pistoletów do gry w airsoft. Strzelał z nich do nas, gdy byliśmy na dworze. To bolała"
"
Mam dość tego próżniaczego życia. Ciągle to samo. Wszyscy mnie wyśmiewają, nikt nie dostrzega mojego potencjału".
"Ojciec chłopca był członkiem towarzystwa strzeleckiego.
Syn brał udział w ćwiczeniach. W domu rodzinnym sprawcy znajdowało się 15 sztuk broni palnej oraz 4600 sztuk amunicji. "
"w 2008 roku Tim Kretschmer leczył się psychiatrycznie z powodu depresji. Przerwał jednak terapię."
Ale to oczywiście nie silna depresja, nie nienawiść do otoczającego go środowiska, które nim poniewierało i go ignorowało, nie zmaltretowana przez to otoczenie psychika, nie wolny dostęp do broni, ale to zapewne "brutalne gry komputerowe, jak Counterstrike" były powodem tej strzelaniny
.