Dobra, ale idź grać w indyki. Sio!
Ale powiedz mi, jak to się różni od DA2, z wyjątkiem lepszej grafiki? Nawet te same cholerne Shade atakują! Owszem, masz tę Pauzę (w DA2 była), możesz zrobić ciąg poleceń (dobra, tego nie było). Statyczna animacja ruchu (było w DA:O, oraz DA2), bardzo ubogi system ulepszeń postaci (widoczne na powyższym filmiku YT - prawie identyczne z tym co było w DA2, tylko zamiast w poziomie jest w pionie).
Cała gra jednoznacznie wygląda na kalkę z DA2 z KILKOMA ulepszenianimi, aby ułagodzić graczy PC.
Druga sprawa - jestem wielkim zwolennikiem osób o orientacji homo, ale poważnie, Bioware? Ja to bym uznał za standard. Z tego linka z wiadomością po polsku:
Mag został uznany za wyrzutka przez swoją rodzinę za sprawą niechęci do stwarzania pozorów doskonałości w środowisku, z którego się wywodzi. Środowisku, gdzie nie ma miejsca na bunt czy wstyd. Jak twierdzi Gaider, preferencje Doriana dodają jego historii drugiego dnia.
To już nie można by iść na całego, i zrobić z niego wyrzutka z powodu orientacji seksulanej? Wtedy to miałoby ręce i nogi, a tak gra pod publiczkę.