Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 248802 razy)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
Odp: Destiny
« Odpowiedź #1920 dnia: Września 09, 2015, 21:15:44 pm »
Devilek a ty zaczynasz zupełnie od zera?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1921 dnia: Września 09, 2015, 21:28:59 pm »
Ja jak coś hunterem mam 8 level ;) tuż przed podróżą na Księżyc ;)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1922 dnia: Września 10, 2015, 09:27:29 am »
Dobrze się wczoraj grało w kampanię :D Normalnie dobre czasy z podstawki Destiny wróciły ;)

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1923 dnia: Września 10, 2015, 09:33:27 am »
Ja dzisiaj ruszę z Warlockiem. Będziecie wieczorem około 22?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1924 dnia: Września 10, 2015, 09:33:51 am »
Zobaczymy :) Jestem chętny, ale nie wiem jak z czasem ;)

BTW: O tym nie wiedziałem:

Czyli po za dwoma nowymi Strike'ami dostaniemy zmienione poprzednie o_O

Redesigned and reimagined Strikes – Dust Palace, Undying Mind, and Cerberus Vae III – are now overrun by the Taken
« Ostatnia zmiana: Września 10, 2015, 10:34:19 am wysłana przez Mrocz »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1925 dnia: Września 10, 2015, 11:46:00 am »
Za tydzień odbieram drugą PS4 i z żoną robimy od nowa wszystko na aktualizacji plus dodatek.
Przy tej okazji gratuluję, bo z czasów Twojego udzielania się pamiętam, że nie byłeś wtedy jeszcze zaobrączkowany ;)

Dzięki, 16 maja odbył się ślub no i teraz na legalu żyjemy sobie razem, a za niedługo i w destiny wspólnie pogramy :P

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #1926 dnia: Września 10, 2015, 11:49:42 am »
Chciałbym mieć taką dziewczynę/żonę :(

windomearl

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 265
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1927 dnia: Września 10, 2015, 11:52:38 am »
Moja tez wkrecam w gierki powoli :D

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1928 dnia: Września 10, 2015, 12:08:06 pm »
Granie z żoną to jak wygrana w loterii :D

Moja lubi popatrzeć jak gram. Jak gierka ma fabułę (Wiedźmin) to nawet się wkręca na maxa i każe mi zaczekać na siebie żeby zobaczyła zakończenie. Zdecydowanie nie lubi jak gram w DriveClub, Trials Fusion i Destiny bo to nudne i ciągle robię to samo :) Sama ograła tylko Walking Dead Telltale.

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1929 dnia: Września 10, 2015, 12:11:23 pm »
Moja ograla sama Heavy Rain i zaczela w South Park cisnac. Na swieta planuje until down kupic na wspolne granie :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1930 dnia: Września 10, 2015, 12:12:26 pm »
Moja lubi popatrzeć jak gram. Jak gierka ma fabułę (Wiedźmin) to nawet się wkręca na maxa i każe mi zaczekać na siebie żeby zobaczyła zakończenie. Zdecydowanie nie lubi jak gram w DriveClub, Trials Fusion i Destiny bo to nudne i ciągle robię to samo :) Sama ograła tylko Walking Dead Telltale.

Moja ma dokładnie to samo :) Jak giera ma fabułe to ogląda to jak serial :P Destiny nie trawi xD
Za to sama ogrywała klasyki PS One ;) Crash Bandicoot, Spyro itp :) Lubiła oldchoolowe platformówki i ubolewam trochę, że nie ma takich już na rynku :(

BTW. Wiecie, że teraz za zakończenie kampanii dostajemy Stragers Rifle, który jest legendarką? :D Ci co dalej mają ten karabin to powinien im się zmienić w Legendarkę ;)

nightrunner

• Towarzysz
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #1931 dnia: Września 10, 2015, 13:40:49 pm »
Witam wszystkich po mojej długiej nieobecności na forum :) Słyszałem coś,  że szykuje się konkretna ekipa na raidy w Destiny?   :grin:  Powiedzcie tak w skrócie jakie rzeczy mnie ominęły jeśli nie grałem w żaden z dodatków (chodzi mi głównie o sprawy związane levelowaniem, aktualne standardy levelowe, jak się ma sprawa z ekwipunkiem itd.) W każdym razie wyczekuje premiery Taken King (wiem rak   branży i w ogóle,  ale co zrobić gdy klanowe raidy były tak dobre;))  P.S bardziej przysiade do Destiny dopiero po 20 września, a wcześniej tylko z doskoku z uwagi na sprawy osobiste  :P P.S.2: Dzięki za pomoc w odzyskaniu konta Mrocz i Windomearl!
« Ostatnia zmiana: Września 10, 2015, 13:44:02 pm wysłana przez nightrunner »
A Hard Days Knight

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1932 dnia: Września 10, 2015, 13:52:12 pm »
Witam wszystkich po mojej długiej nieobecności na forum :) Słyszałem coś,  że szykuje się konkretna ekipa na raidy w Destiny?   :grin:  Powiedzcie tak w skrócie jakie rzeczy mnie ominęły jeśli nie grałem w żaden z dodatków (chodzi mi głównie o sprawy związane levelowaniem, aktualne standardy levelowe, jak się ma sprawa z ekwipunkiem itd.) W każdym razie wyczekuje premiery Taken King (wiem rak   branży i w ogóle,  ale co zrobić gdy klanowe raidy były tak dobre;))  P.S bardziej przysiade do Destiny dopiero po 20 września, a wcześniej tylko z doskoku z uwagi na sprawy osobiste  :P P.S.2: Dzięki za pomoc w odzyskaniu konta Mrocz i Windomearl!

W sumie to po za nowymi misjami nic nie straciłeś, levelowanie jest już całkowicie od nowa :) Teraz do 40 poziomu levelujemy tak jak w podstawce do 20tego ;) Sprzęt buduje nam osobny light level, który jest średnią wartością naszych "ataków i obrony" ze sprzętu ;) Nowe bronie będą mocniejsze od Year One egzotyków ;)

PS Nie ma za co ;)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1933 dnia: Września 10, 2015, 13:54:21 pm »
U mnie żona zaskoczyła mnie stwierdzeniem, że Destiny sie okropnie ogląda i nienawidziła tej gry bo musiała na nią tyle patrzeć a sama nie mogła pograć. Zobaczymy jak będzie się grało we dwoje :).

Fajnie, że się ekipa znowu zbiera do grania, to będzie fun z robienia rajdów wspólnie znowu :)

Tak btw Mrocz to Stranger's Rifle ponoć będzie dało się przerobić na egzotyka, który od dawna w bazie destiny wisi, Fate of All Fools
https://www.bungie.net/en/Armory/Detail?type=item&item=3490486524&itemname=Fate%20of%20All%20Fools

Rzeczywiście mój stranger's rifle zmienił się w legendarke. Ci co zmielili dawno temu mogą go dostać ponownie robiąc quest chain z końca fabuły podstawki jeszcze raz. Jest kiosk obok vanguardów w wieży gdzie można powtarzać całą fabułę obecnie przerobioną na system questów.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1934 dnia: Września 10, 2015, 13:56:03 pm »
Siema Night fajnie, że wróciłeś! Myślę, że szóstkę spokojnie sobie uzbieramy na Rajdzik teraz. Caly czas pamiętam też deklarację Sylwana, że będzie grał w Destiny;-)

A ta spluwa za ukończenie gry była świetna w multi z tego co pamiętam. Muszę zobaczyć bo zdaje się, że mam ja w vaulcie.
« Ostatnia zmiana: Września 10, 2015, 13:58:10 pm wysłana przez bojawiem »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1935 dnia: Września 10, 2015, 14:09:44 pm »
U mnie żona zaskoczyła mnie stwierdzeniem, że Destiny sie okropnie ogląda i nienawidziła tej gry bo musiała na nią tyle patrzeć a sama nie mogła pograć. Zobaczymy jak będzie się grało we dwoje :).

Fajnie, że się ekipa znowu zbiera do grania, to będzie fun z robienia rajdów wspólnie znowu :)

Tak btw Mrocz to Stranger's Rifle ponoć będzie dało się przerobić na egzotyka, który od dawna w bazie destiny wisi, Fate of All Fools
https://www.bungie.net/en/Armory/Detail?type=item&item=3490486524&itemname=Fate%20of%20All%20Fools

Rzeczywiście mój stranger's rifle zmienił się w legendarke. Ci co zmielili dawno temu mogą go dostać ponownie robiąc quest chain z końca fabuły podstawki jeszcze raz. Jest kiosk obok vanguardów w wieży gdzie można powtarzać całą fabułę obecnie przerobioną na system questów.

Masz racje ;) będzie można go przerobić na egzotyka, ale Fate Of All Fools nie jest tym egzotykiem ;) przede wszystkim to scout rifle a nie pulse rifle :) Już wiadomo jak nazywa się egzotyk, który pochodzi od Strangers Rifle i nazywa się "no time to explain" :lol:

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1936 dnia: Września 10, 2015, 14:11:58 pm »
No chyba muszę quest na końcówkę fabuły zrobić ;) Szkoda, że go zmieliłem :D

Juras

• Sonoklap
  • Major Hermaszewski
  • Reputacja: -9967
« Odpowiedź #1937 dnia: Września 10, 2015, 14:46:30 pm »
Triala kiedyś stargałem, nawet tego nie odpaliłem, patrzę, coś mi łączę zawaliło, a tu:

Tak to jest jak się markę za bardzo szanuje.

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #1938 dnia: Września 10, 2015, 14:47:33 pm »
Ktorą stronkę polecacie jeśli chodzi o lore z Destiny? Podejrzewam, że przez rok ktoś zdążył ładnie uporządkować karty z grimoire i spisał w przystępnej postaci? Nie powiem - juz podstawka miała w swoim designie niesmowity magnes i spójność świata, ale przed Taken King dobrze byłoby już wiedzieć coś więcej niż tylko zarys podany przez ghosta (którego podczas grania w koopie praktycznie się nie słucha)  :)
A Hard Days Knight

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1939 dnia: Września 10, 2015, 14:54:27 pm »
Ktorą stronkę polecacie jeśli chodzi o lore z Destiny? Podejrzewam, że przez rok ktoś zdążył ładnie uporządkować karty z grimoire i spisał w przystępnej postaci? Nie powiem - juz podstawka miała w swoim designie niesmowity magnes i spójność świata, ale przed Taken King dobrze byłoby już wiedzieć coś więcej niż tylko zarys podany przez ghosta (którego podczas grania w koopie praktycznie się nie słucha)  :)

Polecam playlistę Destiny Lore na kanale DestinyFollower
Po angielsku, ale genialnie rozpisane i wyjaśnione w ciekawy sposób ;)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLY4h9U46-z5g76SB_QcFjy16bGBzqNXoc

windomearl

• PIERESTROJKA
  • You know Carcosa?
« Odpowiedź #1940 dnia: Września 10, 2015, 14:54:47 pm »
Gdzie moj plus bandyto?  :evil:

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #1941 dnia: Września 10, 2015, 14:57:53 pm »

Polecam playlistę Destiny Lore na kanale DestinyFollower
Po angielsku, ale genialnie rozpisane i wyjaśnione w ciekawy sposób ;)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLY4h9U46-z5g76SB_QcFjy16bGBzqNXoc

O super, czegoś takiego szukałem! Dzięki.
A Hard Days Knight

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1942 dnia: Września 10, 2015, 15:10:26 pm »
http://www.ishtar-collective.net/

Tu masz stronke która dokładnie kompiluje wszystkie backstory z grimoire cards w jednym miejscu z podziałem na to czego one dotyczą.

Legrad

• Pawka Morozow
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #1943 dnia: Września 10, 2015, 15:16:43 pm »
Ktos sie orientuje czy kupujac cyfrowa wersje legendary edition bede mogl z marszu pograc w podstawke i wczesniejsze dodatki czy calosc zadziala dopiero 15. W edycji kolekcjonerskiej jest wzmianka o tym ze mozna w ek nie ma zadnej informacji

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #1944 dnia: Września 10, 2015, 15:59:16 pm »
http://www.ishtar-collective.net/

Tu masz stronke która dokładnie kompiluje wszystkie backstory z grimoire cards w jednym miejscu z podziałem na to czego one dotyczą.

Dzięki za linka, jest nawet timeline dzięki któremu można sobie wszystko ułożyć w czasie  :)
A Hard Days Knight

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1945 dnia: Września 10, 2015, 16:31:15 pm »
Ktos sie orientuje czy kupujac cyfrowa wersje legendary edition bede mogl z marszu pograc w podstawke i wczesniejsze dodatki czy calosc zadziala dopiero 15. W edycji kolekcjonerskiej jest wzmianka o tym ze mozna w ek nie ma zadnej informacji

Przyznam nie mam pojęcia :( Nie ma w opisie żadnych szczegółów?

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1946 dnia: Września 11, 2015, 10:10:09 am »
Tak dla bardziej zainteresowanych podrzucam parę przydatnych linków:

http://planetdestiny.com/
Chyba najlepsza fanowska strona zajmująca się Destiny. Masę artykułów od tego jak expić, jak farmić, taktyki na przechodzenie strajków, rajdów, taktyki na PVP. Recenzje egzotyków, database itemków oraz podstrona do szukania grup online. Co tydzień też mają fajny artykuł o Xurze "Is that worth buying?", gdzie można poczytać dokładnie czy dany egzotyk u xura jest wart kupienia, do czego się przydaje oraz czy roll statsów jest dobry czy słaby w danym tygodniu. Polecam bo dobre teksty mają naprawdę. Większość artykułów też jest w formie filmików na YT.

http://destinytracker.com/
Wpisujesz swój PSN albo Xbox ID i masz podgląd całej swojej kolekcji itemków, wszystkie statystyki ładnie rozpisane i efektywność w PVE jak i w PVP. Dobra stronka do "odchaczania" sobie tego co jeszcze nie mamy :)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1947 dnia: Września 11, 2015, 12:14:39 pm »
Wczoraj grałem trochę patrol. I nieźle się zdziwiłem, że jest nowa misja :) coś w stylu wyścigu na czas sparrowem :D

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #1948 dnia: Września 11, 2015, 13:34:31 pm »
Mogliby wprowadzić w końcu jakieś wyścigi sparrowami. Rozumiem, że gryzloby się to z "poważnymi" misjami ale mogą dodać coś na kształt areny połączonej np. z Tower, na ktorej moznaby trenować strzelanie, supery, sparrowy itp. :)
No, ale dobrze, że urozmaicają :)
A Hard Days Knight

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #1949 dnia: Września 11, 2015, 16:33:56 pm »
A powiedzcie jeszcze jak to jest z legendarkami i egzotykami zdobytymi w podstawce - czy są konkurencyjne w stosunku do dostepnych w I i w II dodatku oraz ttk?
Posiadam kilkanaście fioletowych i parę żółtych rzeczy i nie wiem czy tylko będą mi zawalaly szafę ;)
A Hard Days Knight

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #1950 dnia: Września 11, 2015, 16:39:26 pm »
Egzotyki wszystkie są warte zatrzymania, choćby do kolekcji. Wszystkie egzotyki z Year 1 mogą max 170 ataku mieć, kiedy egzotyki z Y2 będą miały max 280 ataku. Część egzotyków z Y1 będzie miało swoją wersję Y2. Nie ma i tak co wywalać starych broni bo teraz skrzynka mieści po 72 sztuki broni i armora. Wszystkie egzotyki jakie sie wydropiło kiedykolwiek można też w kiosku na Tower sobie jeszcze raz zrobić dzięki blueprintom, więc nie ma obawy że zmielimy sobie broń i nie będziemy mieli do niej potem dostępu.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1951 dnia: Września 11, 2015, 16:46:25 pm »
Po za tym na Crucible zwykłym gdzie nie ma różnic poziomu te egzotyki Year One nie powinny być gorsze od Year Two :) jak ktoś lubi swoje stare bronie to warto je trzymać :)

No i na patrolach/misjach jak będzie robiło sie for fun to po co używać tylko najmocniejszych broni? :)

Devilek

• Łajka
  • Reputacja: 73
« Odpowiedź #1952 dnia: Września 11, 2015, 16:57:00 pm »
Ja dziś odpadam z wieczornego grania, bo z kumplem na fife się ugadałem.
Yeahh, me and hate that's an odd couple

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1953 dnia: Września 11, 2015, 16:59:27 pm »
Ja dziś odpadam z wieczornego grania, bo z kumplem na fife się ugadałem.

Ja najpewniej też gdyż planuje wyjść na piwko ;)

nightrunner

• Towarzysz
« Odpowiedź #1954 dnia: Września 11, 2015, 17:00:04 pm »
Yhm. To rozjaśnia sytuację ;)

A te blueprinty to się zdobywa czy od razu się je ma z automatu dla każdej posiadanej giwery (z pancerzem tez?)?

Jak na chwile wyłączyłem sobie tower to czułem się trochę zagubiony, jednak sporo rzeczy doszło, które po takiej przerwie nie są oczywiste (wszedzie interaktywne panele, jakieś nowe waluty, questy czułem się jak kompletny świeżak :D)
A Hard Days Knight

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #1955 dnia: Września 11, 2015, 21:29:22 pm »
Ma ktoś z was Hawkmoona apropo starych egzotykow? Ta armata masakruje w pvp.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #1956 dnia: Września 12, 2015, 10:14:03 am »
Ma ktoś z was Hawkmoona apropo starych egzotykow? Ta armata masakruje w pvp.
Hawkmoon ,Thorn i The Last Word jak ktos lubi z handcannonów strzelać to lepszych pukawek nie znajdzie.

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #1957 dnia: Września 12, 2015, 11:27:08 am »
Nie jestem na czasie, ale czy bungie chociaż myśli o trybie pvp gdzie każdy zaczyna z takim samym sprzętem?

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #1958 dnia: Września 12, 2015, 11:55:05 am »
Nie jestem na czasie, ale czy bungie chociaż myśli o trybie pvp gdzie każdy zaczyna z takim samym sprzętem?

W zwykłym Crucible level i poziom broni nie wpływa na jej statsy. Możesz biegać nawet z khvostov 7g-02 i być efektywny w PvP ;)

Od różnic levelów jest Iron Banner ;)

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #1959 dnia: Września 12, 2015, 12:00:41 pm »
Ale szybkość przeładowania i wszystko inne juz się różni.

Po prostu chciałbym pograć w normalne areny czasem.