Autor Wątek: Destiny  (Przeczytany 249213 razy)

lupinator

• Gość
Odp: Destiny
« Odpowiedź #720 dnia: Września 27, 2014, 15:30:11 pm »
Ty, powiem Ci, że mnie teraz zaskoczyłeś. Gram Warlockiem, czyli dla mnie to są te opaski na łapę, ale za cholerę bym się nie domyślił, że to ma jakieś znaczenie z opisów. Co ta gra to nie wiem. Będę dzisiaj chyba robił strajki, chociaż czasem tacy debile się trafiają...

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #721 dnia: Września 27, 2014, 16:18:08 pm »
Ty, powiem Ci, że mnie teraz zaskoczyłeś. Gram Warlockiem, czyli dla mnie to są te opaski na łapę, ale za cholerę bym się nie domyślił, że to ma jakieś znaczenie z opisów. Co ta gra to nie wiem. Będę dzisiaj chyba robił strajki, chociaż czasem tacy debile się trafiają...

Nic nie zmieniają po za twoją przynależnością do frakcji lub ozdobą ;) Ja w chwili obecnej po nabiciu drugiej rangi dla New Monarchy (jedna z frakcji) nabijam teraz drugą rangę dla Vanguarda i biegam z jakąś zwykłą ozdóbką ;)

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #722 dnia: Września 27, 2014, 17:02:45 pm »
A dostaje się coś za skończenie fabuły? Przyznam szczerze, że nie chce mi się kończyć Marsa :P

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 86
« Odpowiedź #723 dnia: Września 27, 2014, 17:22:53 pm »
Ja dostałem jakąś słabą auto rifle 16lvl od tej laski EXO z fabuly. Raczej nie ma co liczyć na wypasa:)

A z tymi frakcjami to nic skomplikowanego. Ja obecnie mam w Crucible rank 3, Vanguard rank 2. W Pve nabijam obecnie Vnguard rank 3 a w multi rank 2 dla Dead Orbit.

Słyszałm, że nie można crucible coins i vanguard coins zbierać w nieskończoność. Ponoć limit to tylko 200 więc trzeba wydawać na bieżąco. Nigdy nie miałem tak dużo ale może to prawda:)

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #724 dnia: Września 27, 2014, 17:39:21 pm »
bojawiem - Zbierać je można w nieskończoność, ale można zebrać tylko 100 tygodniowo. W sensie 100 Vanguard Marks i 100 Crucible Marks ;)

andryush

• Major Hermaszewski
  • Reputacja: 120
« Odpowiedź #725 dnia: Września 27, 2014, 17:46:19 pm »
A macie dzisiaj nowe wyzwanie Dialy heroic Story?? U mnie czemuś się nie pojawiło ;(

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #726 dnia: Września 27, 2014, 17:51:39 pm »
Ja nie miałem okazji sprawdzić. Dopiero wieczorem będę w domu i nie wiem czy uda mi się dzisiaj coś zagrać.

@ Mrocz. To prawda limit na tydzień to 100. Mi chodzi o to, że tych zarobionych coinów co masz w "banku" możesz mieć 200. Ale może to nie prawda. Sprawdzę sam bo obecnie mam odłożonych 171 crucible i zobaczę czy da radę mieć ponad 200.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #727 dnia: Września 27, 2014, 18:13:03 pm »
Ja nie miałem okazji sprawdzić. Dopiero wieczorem będę w domu i nie wiem czy uda mi się dzisiaj coś zagrać.

@ Mrocz. To prawda limit na tydzień to 100. Mi chodzi o to, że tych zarobionych coinów co masz w "banku" możesz mieć 200. Ale może to nie prawda. Sprawdzę sam bo obecnie mam odłożonych 171 crucible i zobaczę czy da radę mieć ponad 200.

Jeśli tak to też nie problem bo wątpię bym nie kupił czegoś nowego jak już uzbieram tę walutę xD

BTW. Ktoś widział taki zestawik??

Egzotyczny napierśnik taki jak ten koleś już mam, ale reszta sprzętu wygląda mega :D

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #728 dnia: Września 27, 2014, 18:24:09 pm »
Wow kozak. Legendarny napiersnik dla huntera wyglada słabiutko przy tym.

wsciekly_blondyn

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 25
« Odpowiedź #729 dnia: Września 27, 2014, 18:44:44 pm »
Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)
pikna pukawka :puppy-eyes:

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #730 dnia: Września 27, 2014, 19:14:09 pm »

Jeśli tak to też nie problem bo wątpię bym nie kupił czegoś nowego jak już uzbieram tę walutę xD

BTW. Ktoś widział taki zestawik??

Egzotyczny napierśnik taki jak ten koleś już mam, ale reszta sprzętu wygląda mega :D

Goś ma chyba użyty szaderek, taki jak ja mam, nazywa się Thunderdevil

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 75
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #731 dnia: Września 27, 2014, 21:09:09 pm »
pikna pukawka :puppy-eyes:

Ech, takiej okazji Bungie nie wykorzystało, przecież na tej spluwie powinna być różowa panda ;). Mogli się do nas zgłosić :D.

Dziś po ponad 30 godzinach pierwszy raz na oczy zobaczyłem fioletowy enagram. Oczywiście Legendarki z tego nie było, ale pół godziny później wyskoczył mi następny, a potem jeszcze jeden. Ja tego nie ogarniam, ale grunt, że z jednego dostałem broń. Mam też już pierwszą cześć armora, ale dlatego, że kupiłem. To taka gra skrajności, może dlatego tak trzyma przy sobie graczy.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #732 dnia: Września 28, 2014, 01:21:12 am »
Powiem tylko, ze w tej grze czuć wyjątkowo dumę z posiadanego sprzętu ;) serio dawno nie jarałem się tak z wyglądu postaci jak w tej grze

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #733 dnia: Września 28, 2014, 07:06:06 am »
Ej bo w Destiny nie jest tak jak np w Diablo gdzie zdobycie sprzętu opiera się tylko i wylącznie na tym co nam dropnie. Destiny zostało tak pomyślane, że na wszystko mamy sobie zapracować sami grając zarówno w pvp jak i pve. Po to mamy kilku różnych vendorów z legendrami żebyśmy sobie mogli  skomponować ekwipunek jaki chcemy a nie opierać się na ślepym trafie. Wielu graczy tego nie rozumie i chce drugie Diablo. Chcesz exotic guna - zdobądź i zrób exotic bounty - swoją drogą mega trudne, wymagające gry i w pvp i pve ale za to dające mega nagrodę:)

Ja teraz czaję sie na jakiś kawałek egzotycznej zbroi od xura ale będzie ciężko bo zostały mi tylko 2 strange coiny po kupnie spluwy:).

Pakujcie swoje postacie i niedługo uderzymy na Raid w końcu;)
« Ostatnia zmiana: Września 28, 2014, 07:10:09 am wysłana przez bojawiem »

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 82
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #734 dnia: Września 28, 2014, 08:29:53 am »
A ja kuźwa od środy nawet nie miałem kiedy sobie zagrać i dalej 13 lv :mad:

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #735 dnia: Września 28, 2014, 11:26:03 am »
A ja czytałem wczoraj oficjalne forum Destiny, wątek o tym jak bardzo zmieniła się fabuła gry i o tym, co zostało wycięte. Już w 2013 roku pokazano 3 lokacje, których w podstawowej wersji gry nie ma. Wśród tych lokacji była jedna na The Reef. Fabuła wtedy wyglądała zupełnie inaczej, wszystko miało być znacznie bardziej logiczne i składne - nie takie nie wiadomo co, jak dzisiaj, gdzie w ogóle nie wiadomo o co chodzi, kto jest kto i skąd się biorą co raz to nowi przeciwnicy. Później główny scenarzysta gry odszedł od Bungie, przeniósł się do MS Game Studios... Tutaj Activision uznało pewnie, że w takiej formie, w jakiej fabuła gry była w tamtym czasie jest mało DLC-rozszerzalna, bo jest zbyt kompletna. Wiec wkroczyli, dzieli rządź. Z tych świetlanych czasów Destiny został nam tylko ogólny zarys historii i karty Grimoire na których wyczytać można bardzo wiele ciekawej informacji o świecie gry, w zasadzie to dowiedzieć się można więcej niż z samej gry...

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #736 dnia: Września 28, 2014, 20:34:12 pm »

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #737 dnia: Września 28, 2014, 20:41:59 pm »
Że pvp powoli przestanie mieć jakikolwiek sens

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #738 dnia: Września 28, 2014, 20:47:45 pm »
eee niedawno rozegraliśmy z Andrym i Wściekłym mnóstwo gier 3x3 i było mega. Głównie graliśmy Salvage. Zebraliśmy kilka razy bęcki ale sporo też wygraliśmy. I jest mega satysfakcja z wygranej gry po dobrej współpracy. W ostatnim meczu Skirmish miałem KD ratio 15 a wściekły 7 :-D Kolesie grali gorzej niż boty.

A spluwa fajna i na maksa ulepszona. Max obrażeń. Ale koleś tylko kampi:)
« Ostatnia zmiana: Września 28, 2014, 20:50:15 pm wysłana przez bojawiem »

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #739 dnia: Września 28, 2014, 22:05:59 pm »
A ja czytałem wczoraj oficjalne forum Destiny, wątek o tym jak bardzo zmieniła się fabuła gry i o tym, co zostało wycięte. Już w 2013 roku pokazano 3 lokacje, których w podstawowej wersji gry nie ma. Wśród tych lokacji była jedna na The Reef. Fabuła wtedy wyglądała zupełnie inaczej, wszystko miało być znacznie bardziej logiczne i składne - nie takie nie wiadomo co, jak dzisiaj, gdzie w ogóle nie wiadomo o co chodzi, kto jest kto i skąd się biorą co raz to nowi przeciwnicy. Później główny scenarzysta gry odszedł od Bungie, przeniósł się do MS Game Studios... Tutaj Activision uznało pewnie, że w takiej formie, w jakiej fabuła gry była w tamtym czasie jest mało DLC-rozszerzalna, bo jest zbyt kompletna. Wiec wkroczyli, dzieli rządź. Z tych świetlanych czasów Destiny został nam tylko ogólny zarys historii i karty Grimoire na których wyczytać można bardzo wiele ciekawej informacji o świecie gry, w zasadzie to dowiedzieć się można więcej niż z samej gry...

Strasznie w ch** smutne :( Mam nadzieje, że nadrobią to w DLC. Przynajmniej tam.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #740 dnia: Września 28, 2014, 22:14:18 pm »

Strasznie w ch** smutne :( Mam nadzieje, że nadrobią to w DLC. Przynajmniej tam.
Smutne, jak i wczesne arty... :P

Delikatne przykłady:

http://kotaku.com/the-beautiful-concept-art-of-bungies-destiny-updated-1635150686

Iras

• PIERESTROJKA
  • Reputacja: 204
  • Mój awatar śmieje się z Ciebie.
« Odpowiedź #741 dnia: Września 28, 2014, 22:25:55 pm »
Jakby to było u Bungie coś nowego...

<iframe width="853" height="480" src="//www.youtube.com/embed/T9Ezd2FqxAU?fs=1&start=" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

To też było smutne.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #742 dnia: Września 28, 2014, 23:09:34 pm »
Hola, hola, Halo 3 to Ty szanuj!

10/10 Master race fps

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #743 dnia: Września 29, 2014, 01:09:25 am »
Dodatkowa zawartość DLC
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2014, 01:21:35 am wysłana przez andryush »

Ryo

• Global Moderator
  • PIERESTROJKA
  • Reputacja: 535
  • "Using no way as way, having no limitation..."
« Odpowiedź #744 dnia: Września 29, 2014, 08:11:26 am »
Nie ma grania, serwery znów ponoć leżą:
http://www.gamepur.com/news/16389-destiny-cod-ghosts-and-psn-servers-down-ddos-attack-hacker-group-lizard.html

Bungie's Destiny servers are down on all platforms, and notorious hacker group Lizard Squad have taken the responsibility for it. The hacker group just few minutes ago posted on their official Twitter account that they have taken down the servers of Call of Duty: Ghosts and Destiny with DDoS attack.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #745 dnia: Września 29, 2014, 08:27:06 am »
Dodatkowa zawartość DLC

Wszystko będzie spoko jeżeli to będzie zawartość pierwszego DLC... A nie wszystkich pozostałych. Inaczej to będzie kurde niezłe zdzieranie kasy :/

Z drugiej strony większość z tych strike'ów ma napisane "The Dark Below Expansion Required" Parę z tych zawartości też wymaga House Of Wolves Exp.

Co do zawartości jeszcze to spodziewałem się, że w tych pierwszych dwóch DLC nie otrzymamy nowej miejscówki. Pewnie trzymają je na kolejne DLC. :/
« Ostatnia zmiana: Września 29, 2014, 08:38:58 am wysłana przez Mrocz »

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #746 dnia: Września 29, 2014, 10:26:05 am »
Co do zawartości jeszcze to spodziewałem się, że w tych pierwszych dwóch DLC nie otrzymamy nowej miejscówki. Pewnie trzymają je na kolejne DLC.

No pewnie, bo w końcu gracz płaci dwa razy za to samo. Niby się tego spodziewałem, a jednak mnie to denerwuje. Większość (jak nie cała) zawartości DLC już jest na płytce i czeka...

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #747 dnia: Września 29, 2014, 10:57:26 am »
No to te DLC będą chyba mega nudne i suche. Kolejna porcja misji - idź zabij bo są źli, z minimalnym wyjaśnieniem fabuły. Chyba zrobiłem błąd, że kupiłem grę od Activision. A tak w ogóle, jeśli branża dalej będzie iść w tym kierunku, to chyba zacznę piracić, bo za bardzo robią już graczy w ch*ja.

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #748 dnia: Września 29, 2014, 11:04:44 am »
Ta gra to jednak jest niesamowitą skrajnością... Większą niż Gran Turismo 5 i 6... Gra z jednej strony jest pocięta pod DLC, ma brak contentu, jest monotonna, powtarzalna i bez pomysłu. Do tego sposób przedstawienia fabuły woła o pomstę do nieba.

Z drugiej strony gra ma w sobie niesamowitą magię i już stworzyła niesamowitą społeczność graczy pomagających sobie. Przeczytałem sobie ten artykuł i w sumie w pełni się z nim zgadzam:

http://www.gram.pl/artykul/2014/09/26/rozkmina-na-weekend-co-laczy-destiny-i-dark-souls.shtml

A co do DLC to chciałem je kupić, ale widząc tą zawartość to się wzdrygnąłem. Niby się spodziewałem, ale liczyłem, że się pozytywnie zaskoczę chyba. 10 razy się zastanowię czy kupię. Pierwsza pytanie, kto w ogóle ma już kupione to DLC w kolekcjonerce by było z kim grać? I drugie kto ewentualnie by kupił, bo zakupienie tego DLC, które dodaje kilka Raidów na 6 osób z friendlisty nie mając z kim grać w to DLC to jedno wielkie nieporozumienie.
A nie ukrywam jedyna sytuacja, w której kupiłbym to DLC to tylko jak znajdzie się minimum 6 osób, z tego forum, którzy w ogóle są zainteresowani graniem w to DLC.

lupinator

• Gość
« Odpowiedź #749 dnia: Września 29, 2014, 13:21:12 pm »
A co do DLC to chciałem je kupić, ale widząc tą zawartość to się wzdrygnąłem.
Ja to samo. Byłem chyba po raz pierwszy przekonany, że kupię DLC do gry w dniu premiery, ale jak tak to ma wyglądać to pewnie odpuszczę i poczekam na nowe planety :P

Mam trochę zastrzeżenia do multi w tej grze. Jako level 20 czuję się dyskryminowany przez fakt, że nie mogę z Wami pograć w najfajniejsze akcje. :(

Moldar

• Łajka
  • Reputacja: 132
« Odpowiedź #750 dnia: Września 29, 2014, 13:34:30 pm »
A dla mnie normalna sprawa, w grach MMO ciągle dostawałem kolejne niczym nie wyróżniające się instancje, a to tak naprawdę to samo jest, im więcej tym lepiej  :)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #751 dnia: Września 29, 2014, 13:52:39 pm »
Jak co Mrocz to ja mam oba dodatki z Limitki. No nic zobaczy się jak gra się rozwinie. Póki co to pomimo faktu, że można by oskarżyć gierkę o powtarzalność, to jest mega miód z grania. Ciągle chce sie grać więcej, więc nie jest źle :)

Zielarz

• Marynarz z Potiomkina
  • KILLZOWN3D
« Odpowiedź #752 dnia: Września 29, 2014, 14:22:47 pm »
Ja też mam z limitki, ale jeśli nie dodadzą nic nowego, to nie wiem, czy podejdę po DLC. Po weekendowym levelowaniu jestem autentycznie zmęczony i chyba już się wypaliłem. Choć kto wie, w przyszły weekend muszę dorwać Xur'a bo mi uciekł, tuż przed tym jak zdobyłem ostatniego potrzebnego strange coina ;).

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #753 dnia: Września 29, 2014, 14:24:50 pm »

Mam trochę zastrzeżenia do multi w tej grze. Jako level 20 czuję się dyskryminowany przez fakt, że nie mogę z Wami pograć w najfajniejsze akcje. :(

Wyślij mi zapro jak będę grał to z chęcią program w lower level rajdy ;) przy 20 lvl też sie wbija vanguard rep i vanguard Marks ;)

No Morif wiem, ze ty masz limitke i zielarz. I chyba wściekły blondyn ;) no nie wiem. Jak sie znajdzie ekipa to chyba kupię choć liczę na shitstorm by bungie się ogarnęło.

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #754 dnia: Września 29, 2014, 14:47:17 pm »
Pograłem chwile wczoraj to zrobiłem strike'a na księżycu (skurwiały troll w łańcuchach i jego banda :mad:) i zacząłem fabułę na venus. Mam ogólnie połowę 15lv i już dwa rare itemy mi wypadły:

zajebiście ładne rękawiczki

I rare shotgun z void damage. W planach jest zaliczyć wszystkie misje na każdej mapie. A potem będzie farmienie lepszego sprzętu, albo po prostu zrobie sobie drugą postać :P

Mrocz

• Gość
« Odpowiedź #755 dnia: Września 29, 2014, 14:58:54 pm »
I rare shotgun z void damage. W planach jest zaliczyć wszystkie misje na każdej mapie. A potem będzie farmienie lepszego sprzętu, albo po prostu zrobie sobie drugą postać :P

Te Rare itemy na levelach poniżej 20 nie dają nic do Light ;) Niektóre Uncommony są lepsze :)

Morfi

• Marynarz z Potiomkina
  • Bend the Universe!
« Odpowiedź #756 dnia: Września 29, 2014, 15:06:15 pm »
No to wiem, że nie dają do light, bo to chyba dopiero 20lv sprzęty dają co nie? Chodzi generalnie, że poniżej 20lv to rare i tak daje rade bo fajny dmg i wygląd :)

andryush

• Major Hermaszewski
« Odpowiedź #757 dnia: Września 29, 2014, 15:08:59 pm »
Aktualnie robię Bounty na przejście 25 strajków, zostało mi 11, więc jeśli jest ktoś chcętny z graczy z niższymi poziomami to robię je na 18 lvl'u, więc możecie się dołączać do mojej drużyny. Jeśli już gram to wysyłajcie wiadomość, wyjdę i stworzymy fireteam.

bojawiem

• Marynarz z Potiomkina
« Odpowiedź #758 dnia: Września 29, 2014, 15:27:27 pm »
Nie idzie pograć dzisiaj. Co chwilę mnie wywala. Też tak macie?

Mnichu

• Marynarz z Potiomkina
  • Reputacja: 53
« Odpowiedź #759 dnia: Września 29, 2014, 15:30:34 pm »
Nie idzie pograć dzisiaj. Co chwilę mnie wywala. Też tak macie?
To chyba to:
Destiny, Call Of Duty Servers Brought Down. Again.
http://kotaku.com/destiny-call-of-duty-servers-brought-down-again-1640198933

3DS friendcode: 1478-6316-9345
Nintendo Network ID: Mnichu