Nie, po prostu Sony jest przyzwyczajone do dokładania do konsoli w początkowym okresie jej życia (tym razem mogą sprzedawać po kosztach), a nintendo opycha swój złom z dwukrotną przebitką.
Cytat: Lem w Lutego 07, 2013, 02:30:55 amCzyli... PS4 bedzie tylko troche mocniejsze od Wii U Nawet WiiU jest za mocne na twoje gierki to się tak nie podniecaj, bo zagadam do raikoha i ci łamanko zrobi.
Czyli... PS4 bedzie tylko troche mocniejsze od Wii U
Osz fak, jestem na forumku od 9 lat a za 3 miesiące urodzi mi się potomek ;o jak ten czas zapierdziela. Mam nadzieje, że za 10 lat forumek nadal będzie istniał, ale trzeba będzie poważnie rozważyć usunięcie konta, by młody nie zobaczył co jego tatusiek wypisywał za głupoty...
Swoją drogą fajnie by było jakby gaikai było płatmym dodatkiem z możliwością grania w gry z pc
Szukając avatara z Kazem, przez przypadek trafiłem na to:Spoiler (kliknij, by wyświetlić/ukryć)Zaczyna się spinanie tyłków przeciwnego obozu
Cytat: Moldar w Lutego 07, 2013, 10:32:46 amSwoją drogą fajnie by było jakby gaikai było płatmym dodatkiem z możliwością grania w gry z pc Na padzie? Z tych kilku exów co ma PC to gro ma sterowanie zrobione typowo pod klawiaturę i mysz.
Cytat: tytacz w Lutego 07, 2013, 10:41:26 amCytat: Moldar w Lutego 07, 2013, 10:32:46 amSwoją drogą fajnie by było jakby gaikai było płatmym dodatkiem z możliwością grania w gry z pc Na padzie? Z tych kilku exów co ma PC to gro ma sterowanie zrobione typowo pod klawiaturę i mysz.No dużo już gierek ( w tym FPSy ) korzystają z pada, więc nie widziałbym problemu.
A Xbox to już w ogóle zniknął w gąszczu tych informacji o nowym Playstation. Jak ten gosciu co go autobus przejechał na ostatnim gifie. PS4 stało się wręcz jedynym synonimem słowa next-gen.
Podobno na razie jeszcze Nintendo dokłada parę groszy do każdego sprzedanego WiiU, ale wystarczy jedna kupiona gra, by już byli na plusie (taki był oficjalny komentarz Nintendo - nie wiem ile w nim prawdy).
Fakt, nie informacje, a hype zepchnął Xbox'a gdzieś na margines.
Cytat: POK w Lutego 07, 2013, 10:09:05 amPodobno na razie jeszcze Nintendo dokłada parę groszy do każdego sprzedanego WiiU, ale wystarczy jedna kupiona gra, by już byli na plusie (taki był oficjalny komentarz Nintendo - nie wiem ile w nim prawdy).Bzdura taka sama jak zapewnienia Iwaty i reszty o mocy konsoli, bo ile może kosztować Radeon 4650, słaby procesor i pozbawiony multitoucha tablet od Fisher Price?
Originally Posted by Jim Morrison, Chipworks: Been reading some of the comments on your thread and have a few of my own to use as you wish. 1. This GPU is custom. 2. If it was based on ATI/AMD or a Radeon-like design, the chip would carry die marks to reflect that. Everybody has to recognize the licensing. It has none. Only Renesas name which is a former unit of NEC. 3. This chip is fabricated in a 40 nm advanced CMOS process at TSMC and is not low tech 4. For reference sake, the Apple A6 is fabricated in a 32 nm CMOS process and is also designed from scratch. It’s manufacturing costs, in volumes of 100k or more, about $26 - $30 a pop. Over 16 months degrade to about $15 each a. Wii U only represents like 30M units per annum vs iPhone which is more like 100M units per annum. Put things in perspective. 5. This Wii U GPU costs more than that by about $20-$40 bucks each making it a very expensive piece of kit. Combine that with the IBM CPU and the Flash chip all on the same package and this whole thing is closer to $100 a piece when you add it all up 6. The Wii U main processor package is a very impressive piece of hardware when its said and done. Trust me on this. It may not have water cooling and heat sinks the size of a brownie, but its one slick piece of silicon. eDRAM is not cheap to make. That is why not everybody does it. Cause its so dam expensive
Czemu fani nintendo w podpisach udostępniają info o swoich profilach w XBL/SEN?
A czy nie można być po prostu fanem gier wideo...