No i będę tak pie**olić, bo lubię, bo trzeba.
GTS nadal zapowiada się na najładniejszą grę typu Sim, i tutaj się nic nie zmienia, niezależnie od platformy na której gram xd Ty i tobie podobni grę jechali swojego czasu głównie za rzekomo gównianą grafę. Gameplay'owo i na polu zawartości robi się porządna konkurencja dla Carsów i Asseto, szkoda tylko, że nie dla GT6 i nie w duchu GT6. Więc daruj sobie chłopie te teorie z wojenek systemowych, bo wiem dlaczego broniłem GTS i co mi w nim się nie podoba.
Skorpio i Pro to teoretycznie to samo, ale co i jak producenci z tym zrobią, nadal pozostaje kwestią otwartą. Ja jestem zdania, że to jest niepotrzebne, i należy wyciskać maks z istniejącyh maszynek, a nie odwalać jakieś dziwne akcje 2.5 roku po premierze konsoli. Tak, wkur**ało mnie to, sprzedałem konsolę z nadzieją na kupno lepszego sprzętu, ale po prezentacji Pro, ręce mi opadły i stwierdziłem - walić to, grać się chce, spróbuję Horizona.
Dyskutować o nadchodzących na XO grach i tych, które już wyszły, widzę że nie ma co, bo ty już wszystkie gry z XO widzisz na wskroś przez YT. Tylko Horizon 2 i 3 warte uwagi? Hmm... jeszcze nie tak dawno temu, wydaje mi się że byłeś zwolennikiem stwierdzenia, że "koszenia buraków na polu za pomocą Aventadora" to dno i wodorosty, teraz już są warte uwagi?... Girsy 4 to Girsy 1 i w ogóle gówno, bo roboty reload, Scalebound crap, od samego początku, Halo 5 crap, bo splitscreena nie ma. To nic, że nie grałeś, to nic, że jeszcze niektórych z tych gier nawet nie ma, najważniejsze że YT działa. <ok> Za to wsparcie Season Pasami, i celowe ograniczanie zawartości są spoko, bo wsparcie jednak.
Forza 5? 200 autek, celowo pomijam? to rzeczywiście trochę mało, lipa, nie wiedziałem o tym, w ogóle się grą nie interesowałem i grałem tylko w demko w Pradze. Podobnie z FM6, demko na jakimś torze i tyle, dlatego wolę się nie wypowiadać na temat gier o których nie mam wiedzy.
Quantum Break, wczoraj przeczytałem tutaj opinię osoby, która grę skończyła, i mówiła, że to najlepsza gra Remedy, a ty grałeś? Skończyłeś? Ja jeszcze nie, ale jakoś nie szczególnie mnie ta gra jara.
No i debilna teoria na temat łatek... Jeszcze nie tak dawno temu, nikt by nie pomyślał, że VR w DC będzie osobną grą i też nazwałbyś to debilną teorią, bo przecież WSPARCIE DC ma wzorowe. Wszyscy chyba liczyliśmy na łatkę do istniejącej gry, Sony też liczyło w tym samym czasie, tylko że coś innego, kasę.
Z exów PS4, te na prawdę warte uwagi to imo BB i TLOU z PS3. Uncharted 4 ponoć też bardzo dobre, sam nie grałem, nie jara mnie tak samo jak QB, ale ludzie którzy skończyli chwalą. Na temat DC nie musisz mi tu nic wmawiać, bardzo dobrze wiem jak ta gra wygląda, i broni się jedynie grafiką. I season passem w promocji. Pomysł na gameplay jest słaby i po jakimś czasie wieje dla mnie nudą. Słaba zawartość i nagminne wyciskanie kasy, to za paczki samochodów, to za motorki, to za vr. Dobrze, że tą pogodę za darmo dali, bo byłaby lipa, skoro to na e3 pokazywali, a po premierze wyszłoby, że trzeba zapłacić.
W Sony na pewno nie dzieje się dobrze. Dwa przytoczone przykłady, DC i GTS zapalają u mnie żółte światło. Poczekamy na Guardiana i Horizona, i zobaczymy co to z tego wyjdzie. Może się mylę i jednak nie jest tak źle, a te przypadki to wyjątki od reguły. Czas pokaże.