Nie załapałem się na MGSa, ale skupię się na Exach, bo gry multi są mało istotne.
Przede wszystkim, udana konferencja, zero pierdolenia, a konkrety, czyli gry. Sony pewnie 40 minut przełoży w gadanie o liczbach i o przyszłości PS. Na plus, Microsoft w końcu coś daje za golda i będą gry, super sprawa, w końcu gold ma jakis sens.
Z gier, hmm Titanfall zrobił na mnie największe wrażenie, bardzo fajny gameplay, jednak graficznie gra raczej siedzi w currentgenach. Multi wyglądało jednak kozacko. Więcej ? No właśnie, więcej dla mnie nic nie ma. Ryse wyglądał spoko, ale spowolnienia i qte strasznie zmęczyły mnie, gra była drętwa. Forza mnie średnio interesuje ( tak samo jak GT, ot pogram ), Dead Rising 3, nic ciekawego. Nowa gra od Insomniac ? Left 4 Dead na sterydach, firma się stacza. Quantum break, spoko, ale za mało pokazali. Halo 5, dla mnie zbyt mocno kombinują z tą serią i powoli sama się zatraca.
Podsumowując, były gry i to całkiem sporo, ale mało co mnie ruszyło tak naprawdę, brakowało pierdolnięcia, gry z prawdziwie next genową grafą. Do tego 500 euro, niby nie dużo, ale liczyłem na mniej, kinect 2.0. mocno pewnie podniósł cenę. Fajny motyw jak powiedziano cenę i cisza, a potem trochę wymuszone oklaski
Gry w moje gusta nie do końca trafiły, ot co, ale nie ukrywam, Sony zawsze lepiej mi "dogadzało". Byle do 3 rano