nie odpowiedziałeś na pytanie, jakie exy na xone przeszedłeś od początku posiadania konsoli?
dla równowagi wymień od razu ograne exy z ps4.
Ja na swoich One posiadam głównie to, czego na PS4 nie mam.
Ale równie dobrze mógłbym kupować eksy na platformę M$, multiplatformy na tę konsolę, a PS4(Pro) miec tylko do tytółów na wyłączność i też taki układ by się znakomicie sprawdzał.
Co do eksów na PS4, jesteś aktywnym użytkownikiem, więc powinieneś wiedzieć, że posiadam z tego segmentu znaczną większość, ale też nie ma się co specjalnie licytować, ponieważ ilość nie zawsze idzie z jakością. Przykład sam podałeś.
na forumku dużo osób przeszło też killzona, bloodborna, drivecluba, until dawn, tlg oraz bardzo szeroką gamę remasterów.
Mam każdą z tych gier. Każdą z nich zaliczyłem. To raczej nie jest oferta, która spędza sen z powiek konkurencji.
Kz to klasyczny średniak, którego ratuje dobre multi. Nie zmienia to jednak faktu, że to najsłabsza odsłona serii. Gdyby to był fenomenalny Kz II, to co innego, ale tak....
Zagrałem po nim w takie
Halo V, gra znacznie lepsza, trzymająca betonowe 60 k/s. Do
Shadow Fall wróciłem już tylko by go odinstalować.
Mając na półce
Godrizon III nikt nie rzuci się na Dc, najmocniejsze 7/10 w historii gier wyścigowych. UD przyznam jest bardzo dobry, ale to żadna karta przetargowa. To nie jest nic mocarnego, skoro gro osób, które wyznaje kult Sony ogrywało ją dopiero w plusie
TLG nie jest zły, ale to tez nic wybitnego, to nie jest gra, która przyciąga tłumy i dodatkowo by ją ograć, jak się należy, trzeba mieć Pro, bo klasyczna wersja to jakaś kpina. Krwiste, a i owszem, wybitna gra zasługująca na mocarne 9/10, czy nawet na 10/10, ale znowu, jak na One jest
Scholar.... oraz DkS III, to też nikt płakać nie będzie.
Tak jak napisałem. Potężnym uderzeniem Sony był w ubiegłym roku kapitalny, prześliczny
Uncharted 4. W 2k17 kroku dotrzymuje mu
Zero Dawn. W przyszłym roku sytuacja dzięki Kratosowi się powtórzy. Reszta to tło. Takie trochę do nabijania statystyk w deseń - reedycja
WipEout, reedycja Krasza,
Nioh, w którego mało kto gra, uznane
Horizon, później reedycja Yakuzy, zapowiedź kolejnej reedycji następnej
Yakuzy, GTS, w które nawet na takim niebieskim GO trzy osoby wierzą. A później remaster remastera SotC.
Generalnie chodzi o to, że taki klasyczny pasjonat Sony nawet połowę eksów z PS4 nie zaliczy, a martwi się o konkurencję.
Zero eksów, zero gier, same pady wg wyznawców Sony, ale jakoś odnoście zamówień pojawiają się takie nagłówki:
The Xbox One X is the fastest-selling Xbox console pre-order ever.