Ja nie gram w multi, bo:
- Szkoda mi czasu czy też po prostu brak mi go
- Zazwyczaj w multi trzeba ciupać dość długo (jakieś te rangi durne, levele chu** wije dzikie węże) i po prostu wkurza mnie, że inni nakurwiają jak poj**ani, a ja jak mam ochotę pograć 30 minut to i tak non stop mnie zabijają, bo mam rangę 1 (dlatego wolę sobie pograć w jakiegoś Digital Paintball, w którym nie ma rang i każdy jest na równi od razu)
- Najzwyczajniej w świecie mnie nudzi bardziej od singla - wiadomo, fajna jest rywalizacja z innymi osobami, ale ja wolę grać dla fabuły czy spektakularnych skryptów - jakkolwiek fabuła byłaby gówniana. Jednak jeśli jest tryb dla singla, to gra przypomina trochę książkę, gdzie po kolei odkrywasz fragmenty pasującej do siebie układanki. Gry pozbawione tego trybu są dla mnie po prostu jałowe i może jeszcze jakbym miał jakiś znajomych co grają w nie to by było git, no ale niestety najwięcej moich znajomych grają w gównianą fifę, której ja szczerze nienawidzę
- Singla mogę sobie przerwać kiedy chcę i nic nie tracę, w multi jak jest jakaś wyje**na misja (Deep Down?) czy nie wiem co, to nie da rady
- Singiel ma lepszą grafę i stały framerate
Niestety z tego co widzę, to co raz więcej gierek idzię w stronę multi i DLC lub abonamentów, które pozwalają łatwiej wbijać rangi. Pewnie któryś CoD, jak im się znudzi tworzenie singla na zasadzie copy-past cutscenek, to w ogóle nie będzie. Gra za 60euro 4 mapy do grania i za miesiać wyjdzie pack 4 map za 45euro do tego abonament miesieczny 29,99euro co pozwala nam levelować 10x szybciej od tych co nie płacą, no a do tego w podstawowej wersji jest 3xPakiet broni czyli nóż-pistolet-pięści, a aby móc postrzelać z jakiegoś ak47 czy m4 to trzeba kupić łipon pack za 69,99 euro.