Nie znalazłem tematu, więc zakładam.
Mam pytanie do forumowiczów. Sprawa wygląda tak, że korzystam od bardzo dawna z odtwarzacza DVD firmy WIWA. Wielu może sobie pomyśleć, że urządzenia takich producentów bez renomy jak Manta, Bellwood czy WIWA to gówniane sprzęty, ale w czasach kiedy go kupowałem markowe produkty miały problemy z odtwarzaniem formatów DivX czy Xvid, a WIWA radziła sobie z nimi nieźle. Ostatnio zauważyłem jednak, że w kilku filmach były problemy z dźwiękiem, tj. w czasie filmu szedł po prostu za szybko w stosunku do obrazu. Pomagał dopiero restart filmu i skok do miejsca, w którym się przerwało. Dodam, że odtwarzam filmy głównie z pendrive'a, stąd zastanawiam się czy wina nie leży przypadkiem po stronie pamięci USB. Moja WIWA jest już wiekowa i prędzej czy później będę chciał ją zamienić na coś nowego i w związku z tym właśnie moje pytanie.
Jaki odtwarzacz DVD/Blu-Ray polecacie? Chodzi mi głównie o takie urządzenia, które radzą sobie z formatami DivX czy Xvid, mp4 czy mkv.
Jest ktoś w stanie tak w skrócie przybliżyć lub zapodać linkami jak to teraz wygląda rynek w tej dziedzinie?
Z góry dzięki za pomoc.