To jak mam ten telewizor w koncu ustawić bo nie nie załapałem
Tryb obrazu: Żywy
Kontrast: 100/100
Podświetlanie: 10/10
O widze mi wystarczy, oczy wypalone, barwy jak przy spawarce
Nie zapominaj o fullRGB.
Zresztą, to dość ciekawe. Na mojej Bravii włączenie fullRGB mocno zaciemnia scenę, przykładowo w Uncharted 2 na poziomie śnieżnej świątyni mamy spory kontrast kolorystyczny narzucony przez scenerię. Otwarte, jasne przestrzenie i ciasne, ciemne lokacje z mechanizmami. O ile w jasnym otoczeniu było nieźle (choć i tak lekko oczojebnie), tak w zaciemnionym dramatycznie były gubione szczegóły przez podbitą kolorystykę, czy tam "przestrzeń barw". Za to na moim drugim, "growym" monitorze o niestety słabszej charakterystyce fullRGB rzeczywiście pomaga i z domysłu mam włączoną opcję w XMB konsoli. Bravia miała na tyle dobre nasycenie kolorów, że fullRGB wypadało bardzo nienaturalnie, nie pisząc już o innych parametrach, które w porównaniu do tych wrzuconych przez Kyo u mnie są mocno stonowane. Ustawiałem Bravię na początku wg info z forów (HDTV, etc.), potem manewrując lekko suwakami, ale nigdy nie były to wartości tak skrajne. Większość ulepszaczy mam wyłączoną, kolor na neutral, niektóre parametry zbliżone, jak dla oglądania filmów, ale ze zwiększoną jasnością i ostrością.