Panowie, może czas sie przenieść na jakieś forum PC albo inne next-genowe gdzie będziecie mogli wylewać żale, że Wam się gry nie podobają? Przecież te argumenty są totalnie z dupy, bazujące na statycznych screenshotach. W ruchu wygląda to dużo lepiej, a porównywanie do "przeskoku jaki robiły Uncharted czy Girsy" jest tutaj dość mocno chybione. Radzę Wam skończyć z tym ciągłym porównywaniem grafiki, bo wiecie co? Nigdy już grafa nie będzie miała takiego przeskoku jak za tamtych czasów. Pisałem już kiedyś o tym - w tej generacji przeskok dokona się nie w uber realistycznej grafie, a na horyzoncie realistycznej fizyki i efektów liczonych in-real-time. Tego NIE zobaczycie na screenshotach.
Smutno mi sie robi jak ktoś z uporem maniaka ignoruje fakt, że poziom zaawansowania technologicznego efektów w nowych gierkach jest o generację jak nie więcej lepsza, ale i tak sie nie podoba, bo wypada gorzej niż sie spodziewano. Przykre to jest, bo gdy na poprzedniej generacji robiło się hacki i tricki kuglarskie by oszukać gracza osiągając ładnie wizualny efekt, tak teraz część z tych efektów można osiągnąć realistycznie je symulując, ale mimo to sie nie podoba. Tylko, że czasami prawda nie jest tak piękna jak przepięknie wykonane oszustwo. A na screenach nikt tego nie zobaczy, a potem takie Kykokushinmany pierd**ą farmazony, że grafa z past genów. No ja pier**le...