Jeśli chodzi o mnie to chciałbym aby wyszedł nowy Xbox z racji tego iż posiadam jakąś bibliotekę gier z tej generacji, chociaż wydaję mi się że nowa konsola w obudowie PC raczej jest pewna, też się zastanawiam nad tym jakie gry pojawia się na nowe konsole, bo jak wiemy w dzisiejszych czasach ciężko firmie wydać nową grę aby się sprzedała i przyniosła zyski na rynku dlatego w tej generacji dostaliśmy dużo Remak-ow gier które kiedyś krulowaly w tamtych czasach, i te firmy dalej wydają bardzo dobre gry patrz Capcom, Square Enix, Atlusa według mnie najwięcej zrobili jeśli chodzi o nowe marki i kontynuację ostatnio takie jak Metaphor i Pragmata która ma się pojawić w tym roku, przez taką politykę panująca w świecie gier poszły w tym kierunku inne firmy jak chociażby Konami które reanimowalo markę Silent Hill, co to samego sprzętu i skok jakościowy w tej generacji to jest według mnie rozwinięcie wcześniejszych standardów względem poprzedniej generacji, także według mnie co raczej jest pewne jeśli pojawią się nowe konsole jest duża nadzieja na pozostałe tytuły które jeszcze nie zostały wydane w nowej oprawie graficznej sam chciałbym zobaczyć jeszcze w tym życiu takie gry jak Dino Crisis i Parasite Eve, z perspektywy gracza jestem stwierdzić z mojego punktu widzenia iż w jakimś stopniu jestem usatysfakcjonowany i nie żałuję pieniądzy i czasu poświęconego na to hobby.