Może nie angażowała się zbyt bardzo w grach, niby wiadomo że płeć przeciwna nie czuje tego w ten sposób jak mężczyzna jeśli chodzi o wirtualną rozrywkę, ale samo to iż jest kobietą i miala jakiś wkład w tym biznesie cenni się taka postawę, ogólnie sama strategia Microsoftu nie była zła od początku według mnie Phil Spencer kreował się na człowieka który dobrze wie co robi jeśli chodzi o markę, dostaliśmy takie gry jak Halo Infinity, Starfilda, Forze Motorsport które przecież nie były takie zle i dalej są exami na tą konsole, według mnie po kupnie Activison przez Microsoft, dział Xbox-a zaczął mieć problemy na rynku, pewnie gdyby nie ten zakup to nowa Forza Horizon i Halo Remake dalej zostały by na Xboxa, nie przepadam za COD-em i nie widzę w tej grze nic co by mnie przyciągnęło na dłuższy czas, ale na pewno taka inwestycja im się zwróci bo sama gra jest na tyle popularna na świecie że dużo ludzi w to gra która poza strzelaniem nie ma nic do zaoferowania gdzie każda nowa część jest praktycznie taka sama, według mnie dlatego Phil Spencer zaczął wydawać swoje gry na platformę Sony, co skutkowało porównywaniem tej firmy do Segi która wiadomo jak skończyła, od lat wiadomo iż w sieci piszą iż Microsoft chce kupić tą firmę, co wydaje mi się dość dużym przedsięwzięciem i na pewno po takim zabiegu firma potrzebowałaby dość dużo czasu aby im się to zwróciło.