Ciekawe czy będzie próbował to prostować do wyborów
No i ciekawie czy wjebał się świadomie czy zapomniał, że ma córkę w zarządzie(jest rewidentem chyba nie ? )
Tak czy inaczej potwierdził tylko to, że to jest prosty chłop ze wsi, a jakby mu zabrać kartkę to by je**ł wpadkę za wpadką. Uważam, że każdy byłby lepszym prezydentem i, że on prezydentem być nie powinien, ale znowu Duda ma niektóre dziwne postulaty, no i ten kościół.
@BoBan
A co tu zmieniać ? Właśnie dobrze, że są wysokie mandaty, nawet sięgające wysokości całej pensji. Dzięki temu zapewne spadnie liczba wypadków, pijanych kierowców niestety to chyba nie dotyczy bo oni i tak mają wyje**ne.
Sam jeżdżę nieprzepisowo i nie pasują mi te mandaty, ale zawsze mówiłem, że jeśli ktoś miałby się bać takiego mandatu to mandat powinien sięgać kilku tysięcy(na nasze realia), wtedy każdy zastanowi się dwa razy zanim przekroczy prędkość. W Skandynawii tak jest i wydaje mi się, że jest bezpieczniej/mniej wypadków.
Tylko swoją drogą ciekawe czy nie zmaleją wpływy do budżetu.
EDIT:
Ale fakt mandaty powinny być od zaróbków, np za > 50 w mieście 70 % miesięcznej pensji. A tak znowu dostaną w dupę najbiedniejsi.