Któryś dzień już gram online. SRR 29 itp, ale przyznam gra już mnie potwornie nudzi. Nawet nowy tor dla grupy N Brads Hatch nie zachęca mnie do ciśnięcia. Wyścigi online mimo, że z żywymi graczami są strasznie jakoś wyprane z emocji. Praktycznie między grupą 4, a grupą 3 różnice to prędkości i przyspieszanie moim zdaniem. Chyba sobie odpuszczę już granie i nie wiem czy to na premierę wezmę.
Model jazdy jest fajny, choć mam wrażenie, że mało w nim głębi. Nie jest to AC czy PCars. Pewne rzeczy są czasem dziwne w trakcie wyścigów. Samochody czasem się przenikają, a czasem mają kolizję. Dziwne, bo czasami dochodzi do kuriozalnych sytuacji, gdzie typ traci kontrole nad pojazdem staje się pół przezroczysty i nagle parę cm przy twoim samochodzie już nie i cię spycha z drogi. Wiem, że to pewnie miało być zabezpieczenie przed piratami (jak ktoś wjeżdża ci w dupę z dużą prędkością to staje się przenikalny), ale często to nie działa poprawnie i dzieje się zbyt często z błahych powodów. Czasami oglądasz ten wyścig i się zastanawiasz co się kur** dzieje, bo ten wymija cię jak duch, tamten ma stłuczkę z tobą itp. Mało w tym sensu. I kwestionujesz w ogóle sens kolizji, i czy nie lepiej byłoby zbierać wszystkich czasy i porównywać.
Generalnie grze brakuje dynamizmu. Te wyścigi są takie ospałe, bez emocji. Denerwuje mnie to lekko bo na dłuższą metę jest to po prostu nużące. Oby w pełnej wersji popracowali nad jakimś urozmaiceniem i dopracowaniem wszystkiego.
A co do grafiki. Moim zdaniem jest co najwyżej średnia. Ładnie to wygląda na powtórkach, ale w tracie wyścigu często potwornie straszy niedoróbkami.