Trochę o modelu jazdy bo to mnie najbardziej interesowało. Auta drogowe to takie 6 na 10. Force Feedback silny ale nudnawy. Niby przekazuje to co powinien, ale nie ma to żadnego startu do PC czy Assetto. Bardzo słabo wyczuwalny jest transfer masy, podobne odczucie miałem w PC, tylko tutaj jest jeszcze gorzej. Nadsterowność na kierownicy bardzo brutalna, latania bokiem trzeba będzie się uczyć, nie sprawia wrażenia naturalnego. Podsterowność za to prawie nie wyczuwalna, szybciej zoorientujesz się po pisku opon, niż informacji jakie daje kierownica. Podoba mi się jazda klasą Gt3, takie 8/10, ale to chyba bardziej dlatego, że te auta powinny się prowadzić jak po sznurku.
Podsumowując wrażenia całkiem pozytywne, mam tylko jeden problem. Niech przestaną reklamować ta grę jako Real driving simulator, bo absolutnie nie czuć tu zacięcia symulacyjnego. Model jazdy porównałbym do Driveclub, chociaż w Gran Turismo dodali szczyptę więcej symulacji.
Masakra to też same ustawienia. Nie wiem czy to już ostateczna wersja, ale czy wam też kierownica obraca się tylko o 180 stopni? Dalej animacja się kończy i nie wiadomo czy jest sens kręcić dalej, czy nie. Ustawienia FF to też dwa suwaki... Brak ustawienia Fov. Real driving simulator?