Jeśli chodzi o pedały, to imo nie opłaca się brać droższych wersji tych kierownic z "ulepszonymi" pedałami. Wersje "Pro" czy "GT" posiadają dodatkowy pedał sprzęgła, którego pewnie nigdy nie wykorzystasz, a hamulec to łopatologiczne rozwiązanie zaczerpnięte z forów internetowych i przystosowane do masowej produkcji. Ten "progresywny" hamulec w droższych pedłach, i pedałach G29, to nic innego jak zwykła guma przytwierdzona do nasady pedału, modyfikacja którą równie dobrze możesz wykonać sam i oszczędzić te kilka stówek kupując tańszą wersję T150 lub T300.
Tutaj się zgadzam - sprzęgło jest mi zbędne, a jego obecność jest dla mnie o tyle niefortunna że aby hamować muszę za bardzo skręcać lewą nogę do środka - przy dwóch pedałach ten problem nie istnieje bo hamulec i gaz są symetrycznie rozstawione.
Dlatego jeszcze brałem pod uwagę Fanateca bo w tych nowych pedałach chyba można zrobić sobie układ bez sprzęgła, za to z hamulcem load cell który przebija wszystkie gumowe stożki o wiele długości... tyle tylko że wsparcie tej kierownicy w grach na ps4 jest marne i nie wiadomo czy coś się w tym względzie zmieni
G29 ma niedoścignioną jakość wykonania nawet dla t300. Bardzo solidna i przyjemna konstrukcja, Thrustmastery są zdecydowanie za drogie jak na swoją jakość wykonania.
zapominasz o kilku sprawach:
- w Logitechu płacisz za fajne wykonanie na zewnątrz, za to w środku dostajesz starą technologię, której jedyną zaletą jest pancerność
- podstawowe T300 kosztuje tyle co G29, ma dużo lepsze wnętrzności, ale słabsze pedały (które za parę PLN możesz pomodzić do poziomu G29 lub wymienić na lepsze), i gorsze wykonanie, ale:
- do T300 możesz sobie dokupić inną kierownicę i inne pedały, nie jesteś skazany na gumowe kółko które jest w standardzie. możesz wziąć sobie chociażby wersję Alcantara Edition - za 1800 masz mega wykonanie bijące G29, pedały T3PA, i wnętrze tłumaczące chociaż trochę różnicę w cenie...
nie to żebym hejtował, G29 to super kiera
ewentualnie czy jakiś krakus posiadający T150 lub T300 byłby w stanie za butelke trunku wpuścić mnie do domu na 10-15 minut żebym mógł sprawdzić w warunkach domowych jak one działją?
Ja mam t300, więc zapraszam.
Aha tylko z serwisu musi wrócić
o proszę - co się stało? i kiedy wraca z serwisu?