Przeszedłem
I przyznam mamy do czynienia z narodzinami nowej rewelacyjnej serii gier
Już się nie mogę doczekać dwójki
Poniżej moje spoiler free przemyślenia
Fabularnie jeśli chodzi o wątek główny moim zdaniem stoi na bardzo wysokim poziomie
Wszystko się łączy w logiczną całość i nie raz zbierałem szczenę z podłogi jak odkrywałem niektóre tajemnice. Trochę słabsze są questy poboczne, jeszcze nie sprawdziłem wszystkich, ale te co widziałem niestety do tych z Wiedźmina się nie umywają
Są zbyt proste, brakuje jakiś grubszych zaskoczeń. Typowe rozwiązywanie problemów ludzi. Nie mniej wątek główny wciąga i chce się cały czas człowiek dowiedzieć coś więcej
Walka również mega daje radę
Możliwości jest naprawdę sporo i każdy ma swoje wady i zalety, oraz daje mega satysfakcję. Walka z wielkimi maszynami to majstersztyk moim zdaniem
Uniki, atakowanie określonych elementów maszyn, używanie amunicji z róznym efektem, unieruchomienie, dobicie itp. No każdy może grać po swojemu i zawsze ma się po takiej walce sporą satysfakcję
Myślę, że nawet samo walczenie z maszynami bez questów daje tutaj sporo radochy
O grafice wspominać nie muszę. To jest po prostu majstersztyk. Gra zachwyca praktycznie na każdym kroku, efekt deszczu, chmury, otoczenie, art design. To wszystko to jest top klasa i nie spotkałem się z grą open world która wygląda lepiej
Wiadomo Uncharted 4 dalej jest na topie, ale nie zapominajmy, że to liniowa gra i tereny w Horizon są O WIELE bardziej rozległe, a gra i tak bardzo blisko U4 się znalazła
Z drobniejszych wpadek to brak jakiejś większej różnorodności broni
Znaczy sporo jest różnych rodzajów, ale w całej krainie są 4 typy z każdej broni. Pospolite, Rzadkie i 2 rodzaje bardzo rzadkich (drugi za questa się dostaje). Niby ok, ale brakuje mi jak w Wieśku setki różnych rodzai mieczów, kusz itp. Gdzie było wiele legendarnych mieczy/broni, każdy ze swoimi wadami i zaletami
Błędów w grze nie uświadczyłem, ponoć jakieś tam są, ale żaden mi nie wpadł
Raz tylko miałem jak jakiś element maszyny zawisł w powietrzu i to tyle przez całą grę.
Ogólnie ode mnie solidne
9/10 ( albo 9/wiedźmin
) i mamy naprawdę rewelacyjny hicior na konsole Sony
Aż radość mnie ogarnia, że fani Playstation mają kolejną super serię, na którą mogą czekać
Zdecydowanie czołówka tej generacji i zaznaczam serię jako must have przy okazji kolejnych części, które wiadomo, że będą