Ground Zeroes w swoim malutkim obszarze działania miało tyle fabuły, tyle kaset, tyle pytań, że myślałem, że w MGS V to będzie rozkurw. A tu niestety. Chociaż może cały czas po części zrzucam winę na swoje bardzo wysokie oczekiwania co to Phantom Pain, nie wiem. Po ograniu Peace Walkera, Ground Zeroes był dla mnie pokazaniem przez szybę przesmacznego schabowego, którego zjem przy okazji MGS V. Spusty nad spustami, co to będzie, co to będzie, w głowie milion opcji, kto może się pojawić, jakie postacie, kto wróci itp. A tu uciekło nieco powietrze z napompowanego balonu.
Liczyłem na powrót:
Chico, że pojawi się Gay Fox, może młoda Sniper Wolf (chociaż tyle, że wczoraj zdobyłem jej skórkę dla Quiet), zonk z Paz, której się nie spodziewałem kompletnie, a
która okazała się Phantom Imagination -
jednak źle zinterpretowałem i kangur ma rację - lasia rzuciła się do wody z MB, zostawiając znaczek Peace na zewnętrznej stronie ściany bazy. Jednak dobrze zinterpretowałem i to była halucynacja Big Bossa
No i przede wszystkim dopasowując swoją teorię, do samego końca liczyłem, że jeżeli pojawi się prawdziwy Big Boss, to przemówi jako David Hayter. To by było pierdolnięcie konkretne, godne MGSa i tym by Kojima wygrał. Niestety też nie pykło.
Taki zbiór myśli na szybko - fajnie, że były odniesienia fabularne do:
Wydarzeń ze Snake Eatera, co w sumie oczywiste, Code Talker i parasite'y z The Enda, PW i opowieść o Strangelove i Halu, Volgin nieco na siłę, ale wpasował się w teorię parasite i dodał do mindfucka, zajebisty młody Liquid i tutaj najbardziej boli, że nie pociągnięto z nim wątku i zostawiono cliffhangera na końcu, no i też zaskoczenie z Zero w kasetach, który był przedstawiany jako wyraźny wróg, a w sumie to uratował Big Bossa i nieźle go przedstawili w rozmowie z Ocelotem, Millerem, Snakiem i Skull Face.
Wydaje się, jakby Kojima zostawił mimo wszystko jeszcze miejsce na jedną część
spierdolenie Eli w Sahalantropusie, co z Emmerichiem
, ale po akcjach z Konami pewnie wszystko się wysypie.
Edyta:o widzisz, czyli widać, że brakuje
Wpływ miała kosa z Konami czy to zapowiedź DLC? Ciekawe.
True Ending to misja 46 - BB na motocyklu, kaseta, zbite lustro, etc.
Co to odblokowuje, bo nawet nie wiem? Kangur pisze, że wystarczy przejść tych kilka trudniejszych misji i się pojawi.
Na yt możesz poszukać ukrytego zakończenia Nuclear Disarmament - podobno jest w grze, ale jeszcze nikt go nie odblokował i cut ending - 20 minut materiału z niedokończonej misji 51. Nic dziwnego, że spodziewałeś się czegoś więcej, bo po tych materiałach widać, że brakuje sporo
Co do Nuclear Disamament o może chodzi coś z developem Nuke'a w bazie albo rozbrajaniem innych użytkowników online. Cut ending też niby do odblokowanie w grze? Pierwsze słyszę o tych rzeczach
Ochłonę i być może obejrzę te zakończenia, bo samemu chyba trochę zejdzie żeby to odblokować, skoro nawet nie wiadomo jak