Grafika jest fantastyczna. Niedawno ukończyłem poprzedniczkę, która choć ma swoje na karku potrafi cieszyć oczy. Zatem wydawałoby się oczywiste, że kontynuacja będzie lepiej się prezentować, ale nie sądziłem, że w każdym aspekcie tak wyraźnie zostanie ulepszona. Pojazdy są jeszcze bardziej szczegółowe, otoczenie bogatsze w detale. Całość jest płynna, szybka i efektowna przy tym.
Widać, że HDR będzie ostro promowany, bowiem co rusz refleksy świetlne przypominają o swoim istnieniu. Śliczna gra.
Udźwiękowienie - rewelacja. Gra się niezwykle przyjemnie. Pomimo, że raptem kilka tygodni temu
Horizon II powędrowała na półkę, w ogóle nie czułem znużenia i powtarzalności.
Kupuję na premierę. Zresztą każdy miłośnik gier wyścigowych, który ma XO powinien ja nabyć, a blacharze powinni w podzięce paść na kolana i radować się z tytułu ekosystemu M$, ponieważ jeżeli tylko optymalizacja będzie udana, otrzymają najlepszą grę tego typu od lat.
A jest w tym jakas konkretna kariera czy tak jak w driveclub?
Wybierasz sobie postać i bierzesz udział w zlocie Horizon. Wzorem N4S co jakiś czas ktoś do ciebie zagada - ekipa od ulepszeń, narrator proponujący kolejne pojazdy i turnieje et cetera. I takim oto sposobem wykonujesz kolejne zadania.
Jeżeli pójdą śladami poprzedniczki, to kariera zapewni ponad dwadzieścia godzin zróżnicowanej zabawy. Do tego dojdzie ogrom zadań pobocznych (dziesiątki godzin grania).
A demo na to wskazuje - raptem kilka misji (w tym ciekawych jak wyścig z helikopterem), a można grać i grać.
Ekipa od Forzy zawsze płytę po brzegi wypełnia zawartością dla pojedynczego gracza.