Death Stranding skończyłem chwile przed nowym rokiem, ale dopiero teraz mam czas naskrobać kilka drobnych słów.
Nie jestem fanem gier Hideo, nigdy nie przepadałem za Metalem mimo, że to klasyk gatunku, samo DS śledziłem tak z ciekawości, co tam Sony zbuduje z Kojimą, i że to produkcja z udziałem Sony, to zakładałem, że kiedyś jak będzie "promo", to nabędę tytuł. Życie jednak potrafi spłatać nam figla, chwile po premierze gry, nawaliła mi konsola, ruszyłem więc do sklepu po nowy nabytek, i tak trafiłem na edycję limitowaną Ps4Pro Death Stranding, zacna sobie myślę, biorę, a skoro edycja limitowana DS, to i z racji tej w pudełku znalazła się również i gra.
Gra odpalona, pierwsze wrażenia pozytywne, graficznie nie jakiś top, topów, ale bardzo ładnie, szczegółowo, przyjemne widoki prowokujące do zadumy, a same postacie zostały wykonane mistrzowsko, na temat fabuły nie będę się rozpisywał, wszystko już zostało tu w zasadzie powiedziane, reszty trzeba spijać bezpośrednio grając w DS, ponieważ zostanie wam ten tytuł w pamięci na długo, z gry która była mi generalnie obojętna, DS stało się grą roku, jak również jest w moim top gier życia.
Gameplay tutaj Hideo wykonał niesamowitą robotę, bo jak wiemy dużo czasu będziemy spędzać na zwyczajnie w świecie symulacji kuriera, a mimo to, wszystko trzyma się cały czas kupy z fabułą, trudno się do czegoś przyczepić, a samo dostarczanie setek paczek, nie jest nużące, chociaż ja jako gracz Euro Trucka byłem o to spokojny... to jednak planowanie drogi, trudności które nas podczas trasy spotykały, planowanie załadunku, jest co robić, jest ciekawie.
Fantastyczna ścieżka dźwiękowa, charyzmatyczne postacie, porywająca, przytłaczająca fabuła DS - w skrócie POLECAM
KAŻDEMU POSIADCZOWI POLECAM WEJŚĆ DO BAZY W CZASIE SWOICH URODZINKilka fotek zapoznawczych, można spokojnie zaglądać. Realnie grałem około 180h.
Jako, że moje Pro było świeże, i zapomniało mi się odhaczyć niektórych opcji, przypadkiem podczas nagrywania share, nagrywał się również dźwięk z mojego pokoju Platynka bardzo przyjemna.