Wiesz POK, każdy ma inny gust. Nie raz wspominałem na GO, że jedną z moich ulubionych gier (i to nie tylko na PS3) jest
Asura's Wrath, której średnia wynosi zaledwie 71%, co oznacza rzecz jasna dobra grę, ale wiadomo jak to z ocenami jest.
RDR był specyficzny. Jedni się nim zachwycali, inni niekoniecznie. Niemniej należny mu się uznanie, ponieważ to kultowa, jedna z najlepiej ocenianych gier w historii.
Zatem kontynuacja takiej gry i to na nową generację, to oczywiście wywołuje ogromne emocje wśród graczy, a nie tworzą ja partacze.
Wg mnie to jedna z najważniejszych premier roku i osobiście trzymam zań kciuki, bo choćby tak z growego punktu widzenia - świetnych gier nigdy za wiele. A czy faktycznie będzie to sumienne 9/10, czy pełnoprawne 10/10, to się okaże.
Z pewnością FM4/SB nie są dlań jakąś mocną konkurencją. Forza zapewne jak co roku zgranie tytuł najlepszej gry wyścigowej, SB zdobędzie uznanie. BO4 być może wyraźnie lepiej się sprzeda, ale tu raczej nie chodzi o sprzedaż/średnią.
Na chwile obecną sądzę, że właśnie RDR II i GoW to najmocniejsi pretendenci.
A sama gra, no cóż, po tylu latach też liczę, że skok jakościowy będzie odpowiedni i nie skończy się tylko na pięknej grafice.